Ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκτησε τον Λεό, συζητά και με τον Σάντι Κρίζμαν

on .

LEO

• Χωρίς προβλήματα και απρόοπτα ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα και η φετινή διαδικασία αδιοδοτήσεων από το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ. Η ομάδα της Ηπείρου έλαβε κανονικά, όπως αναμένονταν, άδεια συμμετοχής  από την UEFA  για το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019.
Η συζήτηση της αδειοδότησης  του ΠΑΣ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και η διαδικασία κράτησε λίγα λεπτά καθως ο φάκελος ήταν άρτιος και δεν εμφάνισε ελλείψεις  και παραλείψεις.  Η σιγουριά των  ανθρωπων της ομάδας για την έκβαση της αδειοδότησης είχε φανεί εδω και μέρες όταν είχε ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός και άρχισαν  να ανακοινωνονται οι πρωτες μεταγραφές χωρις  ηλικιακούς ή άλλους περιορισμούς.
Εκτός από τον ΠΑΣ άλλες 11 ομάδες  της Super League πηραν άδεια. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία εξασφάλισαν το "πράσινο" φως από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδοτήσεων, όχι όμως και ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Πανιώνιο.
Οι δύο αυτές ομάδες μαζί με τις δύο που έπεσαν, δηλαδή Κέρκυρα και Πλατανιά, ήταν οι 4 που δεν έλαβαν άδεια από τις συνολικά 16 ομάδες της Super League.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
Χορηγεί την άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝ­ΣΤΑ­ΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ, ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΝ­ΘΕΣ­ΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛ­ΛΟ­ΓΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ.
Για τρία χρόνια στον ΠΑΣ ο Λεό
Την τέταρτη καλοκαιρινή του καλοκαιρινή του μεταγραφή πραγματοποίησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ζαν Μπαπτίστ Λεό από τον Κισσαμικό.
Μετά τους Σιόντη, Παμλίδη και Λουκίνα ο ΠΑΣ απέκτησε και τον 22χρονο επιθετικό Ζαν Μπατίστ Λεό. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, είχε πάρει τις πληροφορίες για τον ποδοσφαιριστή από τον γιο του Γιώργο που είναι προπονητής στον Κισσαμικό, ενώ παρακολούθησε τον παίκτη αγωνιζόμενο στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα.
Ο Λεό αποκτήθηκε με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας από τους Ηπειρώτες. Είναι γεννημένος στις 3 Μαϊου 1996 και εκτός του Κισσαμικού έχει παίξει στην ομάδα της Σοσό στη Γαλλία.
Στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης του ΠΑΣ ο Λεό σημείωσε:  «Ευχαριστώ τον ΠΑΣ Γιάννινα για την ευκαιρία που μου δίνει και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο και τη διοίκηση, τον προπονητή μας κ. Πετράκη και τον Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ.Νιαρχάκο. Ανυπομονώ να βρεθώ στην πόλη των Ιωαννίνων και να ξεκινήσω την προετοιμασία μαζί με την ομάδα μας.»
Κοντά στον Κρίζμαν ο ΠΑΣ
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και φαίνεται ότι το βάρος έχει δοθεί στην ενίσχυση της ομάδας στο μεσοεπιθετικό και επιθετικό κομμάτι. Έτσι μετά τους επιθετικούς Παμλίδη, Λουκίνα και Λεό, οι Ηπειρώτες βρίσκονται κοντά και σε έναν ακόμα επιθετικό. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον 28χρονο Κροάτη επιθετικό Σάντι Κρίζμαν, ο οποίος αγωνιζόταν τη φετινή χρονιά στη Λάρισα.
Ο Κρίζμαν είχε φέτος μια γεμάτη χρονιά με την ΑΕΛ με 26 συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ είχε σκοράρει εναντίον του ΠΑΣ στο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου η γιαννιώτικη ομάδα είχε ηττηθεί με 3-2.
Ο Κρίζμαν έχει καταθέσει προσφυγή εναντίον της ΑΕΛ μαζί και με άλλους ποδοσφαιριστές και όταν μείνει και τυπικά ελεύθερος το πιθανότερο είναι να αποκτηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα.