Για το γόητρο παίζει στην Ξάνθη ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

KSANTH PAS

• Μετά τις πασχαλινές  διακοπές  το πρωτάθλημα της  Super League μπαίνει στην τελική ευθεία, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να αγωνίζεται αύριο το απόγευμα (5:15 μ.μ.) στα Πηγάδια κόντρα στη Ξάνθη για την 27η αγωνιστική.

Μια έδρα κι ένα γήπεδο που σίγουρα ξυπνά τις καλύτερες των αναμνήσεων στους Ηπειρώτες φιλάθλους. Ήταν ακριβώς δύο χρόνια πριν, στις 17 Απριλίου 2016 όταν ο ΠΑΣ επικρατούσε με 0-1 της Ξάνθης στα Πηγάδια και εξασφάλιζε την έκτη θέση που τον έστειλε στα προκριματικά του Europa League, στην πιο ένδοξη στιγμή της ιστορίας του «Άγιαξ της Ηπείρου» .
Δύο χρόνια μετά όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η ήττα από τον Απόλλωνα στο «Ζωσιμάδες»  τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και αυτή που προηγήθηκε στο Αγρίνιο,  έδωσε τη «χαριστική βολή» στις όποιες ελπίδες είχαν οι Ηπειρώτες για την πέμπτη θέση καθώς έμειναν καθηλωμένοι στην 11η θέση με 30 βαθμούς, έξι βαθμούς μακριά από την προνομιούχο θέση.
Χωρίς βαθμολογικό άγχος
Πλέον στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές  ο ΠΑΣ δεν θα έχει βαθμολογικό άγχος, σε αντίθεση με τους Ξανθιώτες που «καίγονται» για βαθμούς καθώς είναι ισόβαθμοι στην πέμπτη θέση στους 36 βαθμούς μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ο ΠΑΣ παίζει με τη Ξάνθη εκτός, υποδέχεται τη Λάρισα, παίζει στη Λαμία και την τελευταία αγωνιστική κοντράρεται με τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες».
Το ενδιαφέρον πλέον στον ΠΑΣ επικεντρώνεται στην επόμενη ημέρα και κυρίως στο αν θα παραμείνει ο Γιάννης Πετράκης στην τεχνική ηγεσία, αλλά και το ποιοι ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται στην ομάδα την επόμενη σεζόν. Ο Γαρουφαλιάς είναι μια ανάσα από τον Ατρόμητο, ενώ και για τον Κόντε υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον Ισπανό επιθετικό κοντά στον ΠΑΟΚ. Συνολικά 13 συμβόλαια ποδοσφαιριστών ολοκληρώνονται τον προσεχή Ιούνιο, σχεδόν όλος ο βασικός κορμός της ομάδας και παραμένει άγνωστο ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν.
Η προετοιμασία των Ηπειρωτών για την αυριανή αναμέτρηση στα Πηγάδια της Ξάνθης συνεχίστηκε χτες με πρωινή προπόνηση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τακτική, οικογενειακό διπλό και στημένες φάσεις.
Χωρίς Βιδάλ-Σολτάνι
Απόντες από τη χτεσινή προπόνηση οι τραυματίες Βιδάλ και Σολτάνι, με τον Γιάννη Πετράκη να μην τους υπολογίζει για την Ξάνθη. Ο Αλγερινός επιθετικός ακολούθησε πρόγραμμα ανάρρωσης στο γυμναστήριο, ενώ ο Βραζιλιάνος Βιδάλ έκανε για μια ακόμα ημέρα ατομικό πρόγραμμα και έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής. Επίσης ο Αποστολόπουλος θα λείπει από το ματς της Ξάνθης λόγω τιμωρίας εκτίοντας τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές που του είχαν επιβληθεί.
Κατά τη διάρκεια του χτεσινού προγράμματος και συγκεκριμένα του διτέρματος ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός του ΠΑΣ ζητούσε διαρκώς από τους παίκτες του να προσπαθούν να κρατούν τη μπάλα όσο περισσότερο μπορούν και να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις με μπαλιές από την πίσω γραμμή προς την επίθεση.
Ο Πετράκης έχει ήδη καταλήξει στις περισσότερες θέσεις για το βασικό σχήμα που θα παρατάξει κόντρα στη Ξάνθη και από ότι φαίνεται θα επιστρέψει σε σύστημα 3-5-2.
Βελλίδης ή Γιαννίκογλου;
Ανοιχτή παραμένει σε αυτό το παιχνίδι η θέση του τερματοφύλακα, κυρίως μεταξύ Βελλίδη και Γιαννίκογλου. Πέραν της θέσης κάτω από την εστία, ο Πετράκης έχει καταλήξει στους υπόλοιπους. Την τριάδα των στόπερ θα αποτελέσουν οι Μιχαήλ, Σκόνδρας και Τζημόπουλος, αριστερά θα παίξει ο Τσικάρσκι, δεξιά ο Μπουκουβάλας. Η μίνι έκπληξη που ετοιμάζει ο Πετράκης είναι το ότι θα παίξει ο Καρανίκας μπροστά δεξιά, ενώ στα χαφ θα είναι ο Λίλα με τον Μανθάτη και στην επίθεση ο Γιάκος με τον Κόντε.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί στις 11:00 και ακολούθως ο Πετράκης θα ανακοινώσει την αποστολή που θα αναχωρήσει για την Ξάνθη.
Διαιτητής ο Νεοφυτιάδης
Ο Γιάννης Νεοφυτιάδης από την Κορινθία ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Ξάνθη στα Πηγάδια.
Βοηθοί του Νεοφυτιάδη θα είναι ο Μιχάλης Καρσιώτης επίσης από την ΕΠΣ Κορινθίας και ο Γιώργος Χατζηνάκος από την Δράμα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Φώτης Φωτιάδης από την Καστοριά. Τέλος, παρατηρητής  διαιτησίας στον συγκεκριμένο  αγώνα θα είναι ο Αλέξανδρος Τικόζογλου από την  Μακεδονία.
Χωρίς Μπαξεβανίδη η Ξάνθη
Χωρίς απουσίες και με έμφαση στις ασκήσεις τακτικής συνεχίστηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές δούλεψαν πάνω στις ασκήσεις τακτικής κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης της Παρασκευής, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο απρόοπτο. Ο Μίλαν Ράσταβατς και οι ποδοσφαιριστές του μετά την ανάλυση φάσεων σε βίντεο, ακολούθησαν το τακτικό πλάνο για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα παιχνίδι που θα είναι το πρότελευταίο εντός έδρας για την ξανθιώτικη ομάδα. Μετά το πέρας της τελευταίας προπόνησης σήμερα το πρωί, θα ανακοινωθεί η αποστολή.
Μοναδικός απών από  την αναμέτρηση με τους Ηπειρώτες  θα είναι ο Μπαξεβανίδης, ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω κίτρινων καρτών.