Ντέρμπι ισόβαθμων στο Ηράκλειο Κρήτης

on .

OFH PAS

Τις δυνάμεις του και το μέταλλό του δοκιμάζει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Κρήτη. Η ομάδα της Ηπείρου αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ σήμερα το απόγευμα (5:00 μ.μ.) στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, σε μια σημαντική βαθμολογικά και ψυχολογικά αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ισόβαθμες ομάδες, η οποία ανοίγει την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Super League. 

Παρότι απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε άτυχος κόντρα στον Ατρόμητο και με το χαμένο πέναλτι του Νίνη έμεινε στο 1-1 με την ομάδα του Περιστερίου την περασμένη αγωνιστική. Τους δύο εντός έδρας βαθμούς που άφησε το περασμένο Σάββατο στο «Ζωσιμάδες» θα κυνηγήσει να πάρει σήμερα η γιαννιώτικη ομάδα. Αντίπαλος ο ΟΦΗ ο οποίος προέρχεται από ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Οι Ηρακλειώτες είναι αισθητά βελτιωμένοι με την έλευση του Λιθουανού Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο και έχουν πάρει σημαντικές νίκες όπως κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με το εμφατικό 0-4 αλλά και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ντέρμπι ισόβαθμων ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ είναι ισόβαθμοι στους 19 βαθμούς και μοιράζονται την 10η θέση της βαθμολογίας. Την προηγούμενη αγωνιστική ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό και προσπέρασε Γιαννιώτες και Κρητικούς. Επομένως κάθε μία από τις δύο ομάδες θα κυνηγήσει σήμερα τη νίκη για τους δικούς της λόγους και η αναμέτρηση έχει βαθμολογικό κίνητρο, αλλά και γόητρο. 

Μετά τη Λιβαδειά ο ΠΑΣ Γιάννινα αναζητά το δεύτερο φετινό διπλό και θα προσπαθήσει να το πετύχει στο «Γεντί Κουλέ» του Ηρακλείου. Η προετοιμασία της ομάδας της Ηπείρου κύλησε με προβλήματα και δυσκολίες καθώς υπάρχουν τραυματισμοί. Νοκ άουτ από την αναμέτρηση με τους Κρητικούς είναι ο Ουρουγουανός Τζίνο που ταλαιπωρείται από μυϊκούς σπασμούς στη γάμπα, ενώ αμφίβολη έως απίθανη είναι η συμμετοχή του Ζήση Καραχάλιου στα χαφ, του παίκτη «βαρόμετρο» για όλη την ομάδα.

Ο Τζίνο έμεινε εκτός αποστολής στα Γιάννινα, ενώ ο Καραχάλιος ταξίδεψε με την υπόλοιπη ομάδα στην Κρήτη. Ο Καρδιτσιώτης χαφ έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, δεν προπονήθηκε την Πέμπτη, αλλά χτες Παρασκευή ακολούθησε κάποια κομμάτια του προγράμματος. Στην περίπτωση του Καραχάλιου ο γιατρός Σταύρος Ριστάνης συνέστησε ξεκούραση και επισήμανε τον κίνδυνο σοβαρότερου τραυματισμού αν αγωνιστεί σε όλο τον αγώνα. Παρόλα αυτά ο Καραχάλιος έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι «βιονικός» και δεν αποκλείεται να κάνει και σήμερα την έκπληξη.

Αντίθετα, σημαντικότατη επιστροφή είναι αυτή του Αργεντινού Ροντρίγκο Εραμούσπε στην άμυνα καθώς εξέτισε με τον Ατρόμητο την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω κίτρινων καρτών. Μετά από 2,5 μήνες στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά και ο Ισπανός Ικέρ Μπιλμπάο που ταλαιπωρήθηκε πολύ από σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Τσιντώτας, Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Ποζνάνσκι, Τζίμας, Τσάβος, Ριένστρα, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος, Μορέιρα, Σταματελόπουλος, Νίνης, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Τζίνο, Ροσέρο, Κόντε, Κιάκος, ο ανέτοιμος Μπορταγκαράι και για λόγους τακτικής οι νεαροί Λώλης Ν,. Βρακάς, Τσίρης, Κύρκος και Μουστάκας.

Τα πλάνα του Στάικου

Με δεδομένη την απουσία του Τζίνο και την αμφίβολη συμμετοχή του Καραχάλιου ο Θανάσης Στάικος θα πρέπει να κάνει αλλαγές στη μεσαία γραμμή. Δεδομένη θεωρείται λοιπόν η χρησιμοποίηση του Λιάσου στα χαφ ως αντικαταστάτη του Τζίνο, ενώ το πιθανότερο είναι να παίξει ο Μπιλμπάο αντί του Καραχάλιου, με το ρίσκο που έχει η συμμετοχή του μετά από σχεδόν 3 μήνες σε αγώνα. Φυσικά στο βασικό σχήμα θα επιστρέψει και ο Εραμούσπε παρά την καλή εμφάνιση του Μπακαδήμα με τον Ατρόμητο.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος, Λιάσος, Μπιλμπάο (Καραχάλιος), Ριένστρα, Παμλίδης, Μορέιρα, Μπάλαν. 

Διαιτητής ο Ευαγγέλου 

Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα θα είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ. Βοηθοί του θα είναι ο Γεώργιος Χριστάκογλου από τη Χαλκιδική και ο Γεώργιος Χριστοδούλου από την Ημαθία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την Κοζάνη. 

Στο VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Λιαχούδης από τη Μακεδονία.

Με Λουίζ Φελίπε η αποστολή του ΟΦΗ

Η προετοιμασία του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε χθες για το σημερινό παιχνίδι στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Βάνλντας Ντραμπράουσκας ανακοίνωσε την 20μελη αποστολή στην οποία βρίσκεται και ο Λουίς Φελίπε ο οποίος αποκτήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Η αποστολή του ΟΦΗ για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η εξής: Σωτηρίου, Μανδάς, Λάρσον, Πασαλίδης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Θοράρινσον, Μπαλογιάννης, Ντιουσέ, Τοράλ, Περέα, Γκρόνινγκ, Φελίπε, Ντίκο, Τσιλιανίδης, Μοσκέρα, Μπιφούμα.

Στη γαλλική Πο ο Πριόρ

Παρελθόν και επίσημα από τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί ο Γάλλος τερματοφύλακας Ζερόμ Πριόρ, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του και θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄Γαλλίας με τη φανέλα της Πο. 

Ο Πριόρ που ήρθε στον ΠΑΣ το περασμένο καλοκαίρι δεν κατάφερε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά και ούτε να εγκλιματιστεί με την ομάδα. Ο ΠΑΣ είχε αποφασίσει να λύσει το συμβόλαιο με τον Γάλλο τερματοφύλακα με τον ίδιο να παίρνει άδεια από την ομάδα χωρίς ωστόσο να επιστρέφει στις προπονήσεις παραμένοντας στη Γαλλία ψάχνοντας για ομάδα και σήμερα τελικά ανακοινώθηκε από την Πο.