Νεαροί αθλητές τράβηξαν κουπί στη μνήμη του Σωτήρη Στάμου

on .

5

• Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό και με 300 περίπου μικρούς αθλητές από όλη τη χώρα να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη διάκριση διεξήχθη στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας ο 2ος Διεθνής Αγώνας «εις μνήμη Σωτηρίου Στάμου».

Ένας αγώνας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων τιμώντας τον άνθρωπο ο οποίος βρέθηκε στο «τιμόνι» του επί αρκετές δεκαετίες και μετέτρεψε τον Ν.Ο.Ι. από περιφερειακό σωματείο σε κορυφαίο Όμιλο πανελλαδικά.
Οι κούρσες διεξήχθησαν ομαλά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ν.Ο.Ι., με τα δεκάδες πληρώματα των 16 συνολικά σωματείων που συμμετείχαν στους αγώνες να διακρίνονται για το αγωνιστικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα. Πολυνίκης αναδείχθηκε ο Ν.Ο.Ι. συλλέγοντας επτά χρυσά μετάλλια. Οι απονομές έγιναν στις υπαίθριες εγκαταστάσεις του Ομίλου παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, της Πανελλήνιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και φυσικά των συλλόγων που έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση. Εκτός από τους πρώτους νικητές, το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου εισέπραξε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος αλλά και ο χρυσός παγκόσμιος Πρωταθλητής νέων Θανάσης Παλαιοπάνος οι οποίοι κλήθηκαν να απονείμουν μετάλλια.
Το κύπελλο του πολυνίκη των αγώνων απένειμε στην Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου η κόρη του αείμνηστου Σωτήρη Στάμου, Θέκλα Στάμου, η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε συγκινημένη τον Όμιλο και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση. «Είμαστε ευγνώμονες που κρατάτε ζωντανή τη μνήμη του πατέρα μου», τόνισε χαρακτηριστικά και ανέφερε μία χαρακτηριστική φράση που συνήθιζε να λέει ο αείμνηστος πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.: «Η τιμή δεν ανήκει μόνο σε εκείνον που την λαμβάνει αλλά και σε όποιον την αποδίδει»!
Η Πρόεδρος Ν.Ο.Ι.
Σε χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. δήλωσε ιδιαίτερη συγκινημένη που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έγινε εφικτό να διοργανωθεί ο διεθνής αγώνας ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Σωτήρη Στάμου. Ένας αγώνας για τη διοργάνωση του οποίου απαιτήθηκε, όπως είπε, πολλή δουλειά από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.
«Με τη βοήθεια του καιρού, κατορθώσαμε να κάνουμε ονειρεμένους αγώνες για όλους τους μικρούς αθλητές που έλαβαν μέρος, αγώνες που διεξήχθησαν ομαλά και με ασφάλεια. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα καταφέρουμε να κάνουμε μία διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερης εμβέλειας προς τιμήν αυτού του ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του τόσο στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, όσο και γενικότερα στην Ελληνική Κωπηλασία», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά όλα τα σωματεία που ταξίδεψαν με αποστολές αθλητών στα Γιάννενα προκειμένου να λάβουν μέρος στον αγώνα.
Η κ. Παλαιοπάνου δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή των αγώνων, την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ), υπό την αιγίδα της οποίας έγιναν αυτοί, καθώς και όλους τους χορηγούς για την προσφορά τους στη διοργάνωση.