Νέες διαδρομές στο φετινό Zagori Mountain Running

on .

ATHLHTHS ZAGORI MOYNTAIN RUNNING

Το Zagori Mountain Running, ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος της χώρας επιστρέφει πιο ανανεωμένος από ποτέ, γεμάτο προκλήσεις, για τον 13ο χρόνο του «στον τόπο πίσω από το βουνό», στο Ζαγόρι, στις 19-21 Ιουλίου. 

Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται νέες συγκινήσεις και εμπειρίες, μέσα από τις νέες χαραγμένες διαδρομές. Πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον, δημιούργησε νέες προκλήσεις για δρομείς όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει 6+1 μοναδικά πακέτα διαδρομών για να επιλέξει ο κάθε δρομέας την πρόκληση που του ταιριάζει καλύτερα:

- Challenge (60+33km) Για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί ο αγώνας Challenge, που είναι στην ουσία ο συνδυασμός 2 αγώνων: του TeRA (60km) και του Zagori Classic Race (33km). Δημιουργήθηκε για όλους εκείνους τους αθλητές που επιθυμούν να έρθουν αντιμέτωποι με την πρόκληση του να τρέξουν 2 αγώνες back-to-back, ξεπερνώντας τα προσωπικά τους όρια!

- Tera (60km) Το TeRA είναι ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος με μήκος 60 χιλιομέτρων και θετική υψομετρική διαφορά κοντά στα 4.000 μέτρα. Αποτελεί τον κορυφαίο αγώνα του Zagori Mountain Running και φέτος επιστρέφει ανανεωμένος και πιο απαιτητικός από ποτέ. Η εκκίνηση γίνεται στις 05:00 και οι συμμετέχοντες έχουν 15 ώρες ως χρονικό όριο ολοκλήρωσης, με ένα ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού.

- Zagori Classic Race (33km) Σε μια περιπέτεια γεμάτη πρόκληση και ομορφιά, η νέα διαδρομή των 33 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 2.100 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, αποτελεί μια απίστευτη ευκαιρία να ανακαλύψετε τα όριά σας και να απολαύσετε την ομορφιά του ορεινού τοπίου. Η μοναδική αυτή διαδρομή περνάει από πολλά χωριά, σκάλες & γεφύρια του Ζαγορίου.

- Half Marathon (21km) Μια μοναδική διαδρομή που διασχίζει παραδοσιακά χωριά και γεφύρια όπως του Χάτσιου, του Κόκκορου και το Τρίτοξο.

- Forest (10km) Ο αγώνας Forest 10km, είναι ένας από τους ομορφότερους αγώνες επιλογής στη φετινή διοργάνωση του Zagori Mountain Running καθώς δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να τρέξουν σε ένα μοναδικό δασικό τοπίο, αλλά είναι και μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν για τη σημασία των δασών και την ανάγκη να διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της φύσης. Διαθέτει +430 μέτρα υψομετρικής και θέα τη μοναδική χαράδρα του Βίκου.

- Fun (5km) Μια κυκλική διαδρομή (+240 μέτρα θετικής υψομετρικής), μέτριας δυσκολίας, ιδανική για όλους όσοι θέλουν να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με το ορεινό τρέξιμο.

- Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει ο αγαπημένος αγώνας των μικρών φίλων, το ΖΑΓΟΡΑΚΙ με την υποστήριξη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ.