Ενθουσιασμός στην «Ημερίδα για το αναπτυξιακό μπάσκετ κοριτσιών»

on .

BASKET

Με τη μεγάλη συμμετοχή γονιών, κοριτσιών, προπονητών και παραγόντων πραγματοποιήθηκε στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων «Ημερίδα για το αναπτυξιακό μπάσκετ κοριτσιών», υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑΒΔΕ.

 Κώστας Μίσσας και Εβίνα Μάλτση ξεδίπλωσαν και ανέλυσαν τη θεωρία πάνω στην οποία κινείται το αναπτυξιακό πρόγραμμα για το μπάσκετ Γυναικών, ενώ στη συνέχεια προπόνησαν και έδωσαν πολύτιμες κατευθύνσεις στις μικρές αθλήτριες. Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ Αθανάσιος Κυβερνήτης, ο γ.γ. και ο υπεύθυνος Αναπτυξιακού της Ένωσης, Γιάννης Ζήκος και Άκης Καλλής.

Ο επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος για το μπάσκετ Γυναικών, Κώστας Μίσσας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι με την ημερίδα γίνεται ένας συνδυασμός θεωρίας-δράσης με τελείωμα την εμπλοκή των ίδιων των κοριτσιών.  Από τη πλευρά της η Εβίνα Μάλτση, υπεύθυνη για την προώθηση του μπάσκετ γυναικών, μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας και αφού μοίρασε δεκάδες αυτόγραφα και έβγαλε… αμέτρητες σέλφι με τις μικρές αθλήτριες, ανέφερε: «Στο τέλος με τον κ. Μίσσα κάνουμε ένα κομμάτι επίδειξης, ένα ντέμο προπονητικό για να μπορέσουν τα παιδιά ουσιαστικά να συμμετέχουν, γιατί αυτό έχει σημασία, να τους χαρίσουμε την εμπειρία. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να κάνουμε, να βοηθήσουμε τα κορίτσια να συνεχίσουν να εμπνέονται μέσα από το μπάσκετ».