Στο Περιστέρι η πρεμιέρα του ΠΑΣ στα Play Out της Super League

on .

PAS GIANNINA

• Γνωστό έγινε χτες το πρόγραμμα των αγώνων του ΠΑΣ Γιάννινα στη διαδικασία των Play Out της Super League, εκεί όπου οι Γιαννιώτες θα παλέψουν με άλλες 7 ομάδες για την παραμονή τους στην κατηγορία. Η ομάδα της Ηπείρου θα ξεκινήσει τα Play Out το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο, κόντρα στην ομάδα δηλαδή που ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Play Out για τους Ηπειρώτες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλό, καθώς θα αγωνιστούν στα Γιάννενα με Παναιτωλικό και Βόλο, τους δύο δηλαδή από τους συνδιεκδικητές της παραμονής, ενώ θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Κηφισιά. Συνολικά ο ΠΑΣ θα παίξει 3 εντός έδρας παιχνίδια στο «Ζωσιμάδες» με τους Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Βόλο, ενώ εκτός έδρας θα παίξει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, τον ΟΦΗ στην Κρήτη, στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό και στην Καισαριανή με την Κηφισιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα

Αστέρας Τρίπολης - Βόλος

Κηφισιά - ΟΦΗ

Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός

2η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός

Βόλος - Κηφισιά

ΟΦΗ - Ατρόμητος

Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης

3η αγωνιστική

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα

Αστέρας Τρίπολης - Κηφισιά

Ατρόμητος - Πανσερραϊκός

Παναιτωλικός - Βόλος

4η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης

Βόλος - Ατρόμητος

Κηφισιά - Παναιτωλικός

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ

5η αγωνιστική

Πανσερραϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός

Ατρόμητος - Κηφισιά

ΟΦΗ - Βόλος

6η αγωνιστική

Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα

Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ

Βόλος - Πανσερραϊκός

Παναιτωλικός - Ατρόμητος

7η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης

ΟΦΗ - Παναιτωλικός

Πανσερραϊκός – Κηφισιά

Νίκη της Κηφισιάς στα χαρτιά

Εν τω μεταξύ, χτες το μεσημέρι βγήκε και η απόφαση για το Κηφισιά- Βόλος και διαφοροποίησε τα δεδομένα στη μάχη της παραμονής, τουλάχιστον πρωτόδικα. Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Super League για την υπόθεση της φραστικής επίθεσης του Αχιλλέα Μπέου στον ποδοσφαιριστή Τετέι ήταν καταδικαστική για τους Βολιώτες. Το παιχνίδι που είχε ολοκληρωθεί 0-0 κατακυρώθηκε στην Κηφισιά με 3-0 και στον ίδιο τον Αχιλλέα Μπέο επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, ενώ η ΠΑΕ Βόλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ. Ο Βόλος θα προσφύγει σε δεύτερο βαθμό στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όμως έστω και όχι τελεσίδικα πλέον αλλάζει και η βαθμολογία στην ουρά του πίνακα. Η Κηφισιά από τους 19 βαθμούς ανεβαίνει στους 21, ενώ ο Βόλος από τους 20 πέφτει στους 19. Πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πρέπει να βάλει κάτω δύο ομάδες.

Από τον ΠΑΣ στον Άρη ο Νιαρχάκος

Η ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο έφερε αναταράξεις στο γιαννιώτικο στρατόπεδο και χτες το πρωί ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρη Νιαρχάκο, ο οποίος επιστρέφει στον Άρη. Η τρίτη θητεία του Νιαρχάκου στον ΠΑΣ δεν ήταν μεγάλη καθώς με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αποτελεί παρελθόν. Ήρθε στον ΠΑΣ τον περασμένο Ιούνιο, κάτι που αποτελούσε επιθυμία του αείμνηστου Γιώργου Χριστοβσασίλη, προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά του στη διαχείριση της ομάδας. Παρόλα αυτά, η συνεργασία του Δημήτρη Νιαρχάκου με τον Παναγιώτη Χριστοβασίλη δεν ήταν το ίδιο καλή και δεν είχε ενεργό ρόλο, όπως επί ημερών πατέρα Χριστοβασίλη. Ιδίως τους τελευταίους μήνες οι αρμοδιότητες του πρώην πλέον ποδοσφαιρικού διευθυντή είχαν περιοριστεί σημαντικά και ο ρόλος του στην ομάδα ήταν διακοσμητικός. Ο Νιαρχάκος επιστρέφει άμεσα και πάλι στον Άρη, καθώς διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τον προπονητή Άκη Μάντζιο όσο και με τον μεγαλομέτοχο των "κίτρινων" της Θεσσαλονίκης, Θοδωρή Καρυπίδη. 

Καλύτερο γκολ του Τζίμα

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μην κατάφερε να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την «Αγιά Σοφιά» και να ηττήθηκε με 4-2 από την ΑΕΚ, ωστόσο η γκολάρα που πέτυχε ο Παναγιώτης Τζίμας μετά την ασίστ του Λεό αναδείχτηκε με διαφορά καλύτερο γκολ της 25ης αγωνιστικής της Super League. Η ψηφοφορία ανέδειξε το γκολ του Πρεβεζάνου μεσοεπιθετικού μακράν το καλύτερο της 25ης αγωνιστικής και μάλιστα με το συντριπτικό ποσοστό του 59,08%.