Χωρίς νίκες, δεν σώνεται… ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-1

on .

7

 Μπορεί τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων και ιδίως η ισοπαλία (2-2) της Κηφισιάς με τον Παναιτωλικό να ήταν ιδανικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο όσο οι Γιαννιώτες δεν κερδίζουν τόσο μειώνονται οι πιθανότητες παραμονής. Η ομάδα της Ηπείρου δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Ατρόμητο και παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στους Περιστεριώτες για την 26η αγωνιστική, την τελευταία της κανονικής διάρκειας της Super League. Οι Γιαννιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και σκόραραν με τον Ριένστρα (37’) χάρη στο πείσμα του Κόντε, ωστόσο δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Ατρόμητο με τον Αντζιέλσκι (58’) στην επανάληψη και παρά το αριθμητικό τους προβάδισμα δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα. Στους 18 βαθμούς πλέον ο ΠΑΣ, ο οποίος «κλώτσησε» την ευκαιρία να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι που χρειάζονταν τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν τα κατάφερε. Οι Γιαννιώτες δεν νίκησαν ούτε τον Ατρόμητο χτες το βράδυ στο «Ζωσιμάδες», αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με την ομάδα του Περιστερίου και ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην τελευταία θέση με 18 βαθμούς.  

Πώς έπαιξαν 

Με έξι αλλαγές σε σχέση με την ΑΕΚ και διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μιχάλης Γρηγορίου στον χτεσινό αγώνα με τον Ατρόμητο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σούλης, δεξί μπακ ο Σόρια και αριστερό ο Κιάκος, ενώ στόπερ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μπακαδήμας και Παντελάκης. Το δίδυμο στα αμυντικά χαφ αποτελούσαν οι Καραχάλιος και Τζίνο, δεξί χαφ ο Ροσέρο και αριστερό ο Τούτου, με τον Ριένστρα σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τον Κόντε που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Σάσα Ίλιτς παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-3-3. Στην εστία ήταν ο Τσιντώτας, δεξί μπακ ο Κιβρακίδης και αριστερό ο Αθανασίου, με τους Τσακμάκη και Έρλινγκμαρκ στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ οι Έντερ Γκονζάλες και Κούντε, δεξιά στην επίθεση ο Ντιρκς, αριστερά ο Αγκιμπού Καμαρά και στην κορυφή ο Αντζιέλσκι.

Καλύτερος ο ΠΑΣ στο ξεκίνημα

Αρκετός κόσμος βρέθηκε και χτες στο «Ζωσιμάδες» όπως και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Μεταξύ των θεατών και προσφυγόπουλα και παιδιά που φιλοξενούνται στην Ιερά Μονή Δουραχάνης, μετά από μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε ορεξάτος και αποφασισμένος χτες για να πάρει τη νίκη που θα του έδινε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Στην αρχή του αγώνα οι Γιαννιώτες πήραν τα ηνία στον χώρο του κέντρου και με σύμμαχο τη συμπαράσταση των φιλάθλων άσκησαν πίεση στην άμυνα του Ατρόμητου. Μόλις στο 7’ ο ΠΑΣ έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ νωρίς νωρίς όταν ο Ροσέρο έκανε το σουτ από τον άξονα, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα. 

Η επόμενη φάση ήταν στατική στο 13’ όταν ο Κιάκος εκτέλεσε κόρνερ και μετά την απομάκρυνση των αμυντικών του Ατρόμητου η μπάλα στρώθηκε στον Σόρια που έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε νέο κόρνερ.

Στο 21’ οι Γιαννιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Κιάκος έκανε αντεπίθεση από αριστερά, πάτησε περιοχή και έκανε παράλληλα το γέμισμα, όμως ήταν αρκετά δυνατό και η μπάλα δεν κατέληξε στους Κόντε και Ροσέρο που περίμεναν μόνοι τους, αλλά έφυγε παράλληλα από την εστία.  

Πείσμα Κόντε, γκολ Ριένστρα

Στο 24’ ο Ροσέρο έκανε σέντρα σουτ από πλάγια δεξιά, όμως ο Τσιντώτας ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε τη μπάλα. Λίγο πριν το ημίωρο ο Γρηγορίου έκανε εσωτερική αλλαγή και ο Τούτου πήγε δεξιά και ο Ροσέρο αριστερό εξτρέμ.

Ο Ατρόμητος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος, όμως έχασε κι αυτός μια μεγάλη ευκαιρία. 

Στο 33’ ο Έντερ Γκονζάλες έκανε τη σέντρα και ο Αντζιέλσκι πήρε την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα πήγε χιλιοστά δίπλα από την εστία του Σούλη.

Το γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους από το πείσμα και τη μαχητικότητα του αρχηγού Πέδρο Κόντε. 

Ο Ισπανός επιθετικός έκλεψε με πείσμα μια χαμένη μπαλιά από τον Τσακμάκη, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να ντριπλάρει τον στόπερ του Ατρόμητου, κέρδισε την κόντρα και έστρωσε παράλληλα στον Ριένστρα. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός σούταρε με το δεξί και έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Ολλανδού που πανηγυρίστηκε έξαλλα από αυτόν και τους συμπαίκτες του. 

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του ΠΑΣ Γιάννινα στο 40’ καθώς ο Παντελάκης τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή των Γιαννιωτών και παρότι προσπάθησε να συνεχίσει, τελικά αντικαταστάθηκε από τον Πολωνό Σομποτσίνσκι. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση του Χανιώτη στόπερ, κάτι όμως που θα πρέπει να επαληθευτεί σήμερα από τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες θα υποβληθεί ο παίκτης. 

Πρώτη αναγκαστική αλλαγή στο 43' για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σομποτσίνσκι μπαίνει στη θέση του τραυματία Νώντα Παντελάκη. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. 

Ο Τούτου σέντραρε από δεξιά, ο Μπακαδήμας ήταν μόνος με την εστία και επιχείρησε να κάνει κεφαλιά, όμως την τελευταία στιγμή του πήρε τη «μπουκιά από το στόμα» ο Έρλινγκμάρκ και έδιωξε σε κόρνερ. 

 

Ισοφάρισε από το… πουθενά

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μιχάλης Γρηγορίου έριξε στο ματς τον Ντεμίρ στη θέση του Τούτου και ο Τούρκος έπαιξε αριστερό εξτρέμ, με τον Ροσέρο να κινείται δεξιά. 

Στο 50' ο Κιάκος έβγαλε μπαλιά στον Σόρια, ο Ισπανός έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Τσιντώτα.

Από την πλευρά του ο Σάσα Ίλιτς θέλησε να τονώσει την επιθετική γραμμή του Ατρόμητου και πέρασε στον αγώνα τον Τζοβάρα αντί του Ντιρκς. Οι Περιστεριώτες ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους επίσκεψη στην επανάληψη στα καρέ του Σούλη. Μετά από κλέψιμο της μπάλας και γρήγορη αντεπίθεση, ο Τζοβάρας με έξυπνη κεφαλιά πάσα έβγαλε τον Αντζιέλσκι στον κενό χώρο, ο Πολωνός επιθετικός νίκησε στο σπριντ τον συμπατριώτη του Σομποτσίνσκι και πρόλαβε την έξοδο του Σούλη και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.  

Έχασε το άχαστο ο Ροζάλες

Μετά την ισοφάριση του Ατρόμητου ο Γρηγορίου έκανε δύο αλλαγές και πέρασε στον αγώνα τους Παμλίδη και Ροζάλες αντί των Ροσέρο και Τζίνο. Στο 69' ο Κόντε έκανε την προσπάθεια μέσα στην περιοχή, με αρκετή δυσκολία έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πήγε άουτ.

Ο Ατρόμητος απάντησε στο 71’ όταν ο Τσακμάκης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έβαλε την προβολή αλλά ο Κιάκος έβαλε το σώμα και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Η ομάδα του Περιστερίου έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 74’ όταν ο Τούρκος Ντεμίρ βγήκε από αριστερά στην αντεπίθεση και ο Κιβρακίδης τον σταμάτησε με δυνατό τάκλιν, με τον διαιτητή Βάτσιο να του δείχνει την απευθείας κόκκινη και τον VAR Πολυχρόνη να συμφωνεί.

Στο 76’ ο Κόντε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που έφερε την αποβολή του Ατρόμητου, ωστόσο ο Τσιντώτας με εκπληκτική επέμβαση στο αριστερό του «παραθυράκι» έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα χάθηκε για τον ΠΑΣ στο 77. 

Ο Παμλίδης έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα ξεγέλασε τον Τσιντώτα που απέκρουσε ασθενώς και στρώθηκε τον ολομόναχο και αφύλακτο Ροζάλες, όμως ο Αργεντινός δεν έβαλε καλά το δεξί του πόδι και κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να την στείλει άουτ σε κενή εστία. 

Στο 79’ ο Σομποτσίνσκι πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Σόρια από δεξιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γρηγορίου έριξε στο ματς τον Λεό στη θέση του Ριένστρα, ενώ ο Ίλιτς τους Βέργο και Φριντγιόνσον αντί των Κούεν και Αντζιέλσκι. Στο 90’ ένα σουτ του Κόντε κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, ενώ ένα ακόμα σουτ που επιχείρησε ο Σόρια έφυγε άουτ. Μάλιστα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος παραλίγο να φύγει με το διπλό από το «Ζωσιμάδες» όταν ο Τριμμάτης βγήκε τετ α τετ με τον Σούλη αλλά κλείστηκε, η μπάλα έφτασε στον Βέργο που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Πατρινού τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Διαιτησία: Βάτσιος (Μωϋσιάδης – Νίκζας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Κιάκος, Μπακαδήμας, Παντελάκης (43’ Σομποτσίνσκι), Καραχάλιος, Τζίνο (68’ Ροζάλες), Ριένστρα (79’ Λεό), Τούτου (46’ Ντεμίρ), Ροσέρο (68’ Παμλίδης), Κόντε.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Τσακμάκης, Αθανασίου, Κουέν (80’ Φριίντγιονσον), Κούντε, Έρλιγκμαρκ, Γκονζάλες, Ντιρκς (56’ Τζοβάρας), Αγκιμπού Καμαρά (75’ Τριμμάτης), Αντζιέλσκι (80’ Βέργος).