Ρεπορτάζ από αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

METSOBO 

Σταυράκι- Καστρίτσα 1-2

• Mια δύσκολη εκτός έδρας νίκη πέτυχε στο «Λέανδρος Καμηνάς» ο Αγροτικός Καστρίτσας, επικρατώντας με 1-2 με ανατροπή του Σταυρακίου για την 22η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής.

Σκληρό καρύδι αποδείχτηκε το Σταυράκι για την Καστρίτσα που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ αλλά ο Αγροτικός βρήκε τον τρόπο να το ανατρέψει μετά το 77’ και να πάρει ένα πολύτιμο διπλό και παρέμεινε στο κυνήγι της πρωτοπόρου Ελεούσας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά ο Αγροτικός ήταν αυτός που είχε την πρώτη τελική με τον Ναυρόζογλου στο 6’ με ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Γκάτζιο. 

Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ψηλά και στο 20’ ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με ωραίο τελείωμα εντός περιοχής από τον Κολιούση (1-0). Στο 42’ ο Καλογεράκης έκανε το σουτ αλλά με επέμβαση ο Ζώης, διατήρησε το σκορ στα επίπεδα του 1-0 που ήταν και αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. 

Ο Αγροτικός στο 50’ απείλησε με κεφαλιά του Σπαλιάρα μετά από πίεση στα καρέ του Γκάτζιου, ενώ στο 54’ σε διαγώνιο σουτ του Μερκουριάδη η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζώη σε μια μεγάλη ευκαιρία για το Σταυράκι να κάνει δύο τα τέρματά του. Η είσοδος του Αλεξίου έδωσε άλλη πνοή επιθετικά στην Καστρίτσα με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να κάνει το σουτ στο 66’ και τον Γκάτζιο να μπλοκαρει. Στο 72’ δεν είχε αποτέλεσμα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζάγκα και στο 77’ ο Αγροτικός ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινή προβολή του Σπαλιάρα. Η ολική ανατροπή στο σκορ ήρθε στο 83’ όταν ο Ναυρόζογλου από αριστερά έβγαλε σέντρα λουκούμι για το κεφάλι του Σάκη Κλιτσινάρη που σημείωσε το 1-2 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Διαιτησία: Νέος (Διαμαντόπουλος - Σιόντης).

Σταυράκι (Ανδρέας Στάμος): Γκάτζιος, Μιχαήλ (78’ Κουτσογούλας), Ζάγκας, Καπατσέλης, Μωραΐτης, Στογιάννης, Καλογεράκης, Κολιούσης, Μερκουριάδης (71’ Αθανασίου), Κοντογιάννης, Γώγος (67’ Κρασόπουλος).

Αγρ. Καστρίτσας (Τάσος Νταλάκας): Ζώης, Δοβανάς, Κλιτσινάρης, Μόσχος (52’ Κρανάς),  Κασίμης, Σπαλιάρας, Λισγάρας (72’ Αλεξίου), Τσουμάνης, Ναυρόζογλου, Κακαράντζας (52’ Κύργιος), Παπαδόπουλος.

Μέτσοβο-Νησί 2-1

• Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο το Μέτσοβο υποδέχθηκε και επικράτησε με 2-1 του Αετού Νήσου, φτάνοντας έτσι τους 34 βαθμούς. Από την άλλη το Νησί αναμένει την  εκδίκαση της απόφασης για την ένσταση από το Δροσοχώρι στο μεταξύ τους ματς και αν χάσει τους βαθμούς μπαίνει σε περιπέτειες, καθώς από τους 25 βαθμούς θα κατέβει στους 19.

Στα πρώτα λεπτά οι ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους, σε έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο λάσπη, που έκανε δύσκολο το έργο των δύο ομάδων.Στο 18΄ η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους με το σουτ του Λούσιου να μην ανησυχεί τον Τασιούλα που μπλόκαρε την μπάλα. Στο 30΄ πραγματοποιήθηκε η επόμενη καλή στιγμή και ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Λώλη να δίνει στον Λιπιώτη με τον Ζιάβρο να διώχνει τελευταία στιγμή, ενώ στο 38΄ το σουτ του Μυρόγλου μπλόκαρε ο Κάτσενος. Λίγο πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 40΄ ο Γιάννης Νάκος πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο γκολ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και έκανε το 1-0, όταν από ασίστ του Τσουλιάη, εκείνος πήρε την μπάλα και από τα πλάγια με πλασέ χτύπησε αρχικά το δέυτερο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Από χτύπημα φάουλ του Γερούκαλη προσπάθησε να απαντήσει ο Αετός, με τον Μυρόγλου από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Κάτσενο, την μπάλα να ''κολλάει'' και στην συνέχεια να την μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

Στο δεύτερο μέρος το Μέτσοβο μπήκε πιο δυνατά και στο 57΄ το σουτ του Νάκου πέρασε άουτ, την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Λώλη στο 60΄ για το Νησί. Στο 65΄ το Μέτσοβο είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Κατζιώτη, όταν ο Νάκος τον βρήκε ωραία μέσα στην μικρή περιοχή, εκείνος πήρε την κεφαλιά με τον Τασιούλα να απομακρύνει και στην συνέχεια να μπλοκάρει την μπάλα. Οι Νησιώτες ισοφάρισαν στο 69΄, όταν από μπαλιά του Κλεισούρα την μπάλα σταμάτησε ωραία ο Λώλης, ο οποίος έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Ζιάβρο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 75΄ σουτ του Ζαρκαλή κατέληξε άουτ. Στο 77΄ με ωραίο σουτ του Λούσιου το Μέτσοβο πήρε και πάλι το προβάδισμα, κάνοντας το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Αετός ‘’απάντησε’’ με δοκάρι στο γκολ, με τον Λιπιώτη να στέλνει την μπάλα στην συμβολή των δοκαριών και στην συνέχεια ο Γκρέμος θέλοντας να απομακρύνει παραχώρησε το κόρνερ. Στις καθυστερήσεις το Νησί έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει ξανά το ματς, όταν από κόρνερ του Οικονόμου η μπάλα ''κόλλησε'' στα καρέ του Κάτσενου, και από διώξιμο του Τσουλιάη βρέθηκε στα πόδια του Ζαρκαλή που με σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Διαιτησία: Τασιούλας (Κολιός-Κατσουλίδου).

ΠΑΣ Μετσόβου (Πέτρος Κοντοδήμας): Κάτσενος, Γκρέμος, Τσιόστας Χ., Γεωργίου, Ζιάβρος, Γοδέβενος, Σιούτας, Λούσιος (84΄ Ναζίρης), Τσουλιάης, Νάκος, Κατζιώτης (86΄ Παΐλας).

Αετός Νήσου (Μιχάλης Μπόλος): Τασιούλας, Κονδύλης (46΄ Σύμπας), Οικονόμου, Κολόσης (83΄ Μητσιόπουλος), Γερούκαλης, Πρέμος, Κλεισούρας, Μυρόγλου, Λιπιώτης, Λώλης, Ζαρκαλής.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

Δροσοχώρι-Νεοχωρόπουλο 0-2

• Σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία πήρε το Νεοχωρόπουλο, καθώς επικράτησε με σκορ 0-2 του Παντελεήμονα στο Δροσοχώρι για την 22η αγωνιστική.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η ομάδα του Τσομπάι φάνηκε πιο αποφασισμένη στο γήπεδο για τη νίκη κάτι που μαρτυρούν τα δυο γκολ και κάποιες καλές ευκαιρίες. Από την άλλη, το Δροσοχώρι δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα και γνώρισε μια ήττα από συνεκδικήτρια ομάδα της παραμονής στην έδρα του. Στο 7’ το Νεοχωρόπουλο έφτασε κοντά στο γκολ με μια φάση του Καρτάλη, ενώ σε σουτ του Πεπόνη στο 9’ μπλόκαρε ο Μάντζιος. Οι προσπάθειες των Τσαφώνη και Πεπόνη δεν είχαν αποτέλεσμα στη συνέχεια, ενώ αυτές ήταν και οι μόνες αξιόλογες στιγμές ενός κακού πρώτου ημιχρόνου. Στο 52’ ο Θεοχάρης με σουτ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Μάντζιου, ενώ στο 57’ μετά από πάσα του Γεωργιάδη ο Καρτάλης βγήκε τετ α τετ με τον Μάντζιο αλλά ο τερματοφύλακας του Δροσοχωρίου απομάκρυνε τον κίνδυνο σε μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του Τσομπάι. Στο 72’ οι φιλοξενούμενοι μετά από φάση διαρκείας κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Καρτάλη που σκόραρε με κοντινή προβολή για το 0-1. Στο 77’ νέα καλή στιγμή για το Νεοχωρόπουλο όταν ο Κασίμης με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δημητρίου. Στο 89’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κασιμόπουλος από κοντά έκανε το τελικό 0-2.

Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας - Θανασιάς).

Δροσοχώρι (Μπούσης): Μάντζιος, Παππάς (82’ Μελιγγιώτης Θ), Θεοχάρης, Καλτσάς, Τεροβίτης, Αγγέλης, Μελιγγιώτης Ηλ. (59’ Μπέλλος), Τσαφώνης, Σκαργιώτης, Μελιγγιώτης Θ., Θεοχάρης Κ. (82’ Μάντζιος Αλ.).

Νεοχωρόπουλο (Τσομπάι): Δημητρίου, Γκούμας (92’ Βαλάκος), Μάρκο, Κρασόπουλος, Μαραγκός, Γεωργιάδης, Μπίτας (88’ Φωτίου), Καρτάλης (88’ Οικονόμου), Βελογιάννης (59’ Κασίμης), Πεπόνης (92’ Δήμας).

Τα αποτελέσματα

Νεοκαισάρεια – Ελεούσα 0-5

Κουτσελιό – Βουνοπλαγιά 2-0

Μέτσοβο – Νησί 2-1

Σταυράκι – Καστρίτσα 1-2

Χουλιαράδες – Λογγάδες 0-1

Κεφαλόβρυσο – Ανατολή 1-4

Δροσοχώρι – Νεοχωρόπουλο 0-2

Πέραμα – Πίνδος Κόνιτσας 1-1

 Βαθμολογία

1. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 60 60-9

2. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 58 65-9

3. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 56 59-12

4. Α.Ε.ΑΝΑΓΕΝΝ.ΚΕΦΑΛΟΒΡ. 36 34-31

5. Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 36 33-18

6. Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 34 42-42

7. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 31 33-26

8. Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 25 22-26

9. Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 24 22-33

10. ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 23 30-34

11. Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 22 28-39

12. Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 20 34-55

13. ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 20 20-35

14. Α.Σ.ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 18 21-52

15. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 17 22-41

16. Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 7 11-74

Επόμενη (9, 10/3/2024)

Νεοχωρόπουλο – Μέτσοβο

Νησί – Πέραμα 

Ανατολή – Δροσοχώρι 

Βουνοπλαγιά – Χουλιαράδες 

Λογγάδες – Σταυράκι 

Πίνδος Κόνιτσας – Καστρίτσα 

Ελεούσα – Κεφαλόβρυσο 

Νεοκαισάρεια – Κουτσελιό