Ρεπορτάζ από αγώνες της Β' Ερασιτεχνικής

on .

KRANOYLA 

• Η Ζωοδόχος συνέχισε την ανοδική της πορεία στο πρωτάθλημα της Β' Ερασιτεχνικής καθώς κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας της ΑΕ Κρανούλας με σκορ 0-2 για την 21η αγωνιστική της Β' Ερασιτεχνικής  κατηγορίας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν αποφασισμένες στον αγωνιστικό χωρο για να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο, η ΑΟ Ζωοδόχος ήταν αυτή που στο 7ο λεπτό με σουτ του Ντόντη μέσα απο την περιοχη έκανε το 0-1 εκμεταλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, με την Ζωοδόχο όμως να χτυπά στην κόντρα και να προειδοποιεί αρχικά με τον Γιαννακίδη στο 15΄ και πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 20ο λεπτό ο ίδιος ποδοσφαριστής με ψηλοκρεμάστο σουτ διπλασιάζει το τέρματα της ομάδας του με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να καταλήγει στα δίχτυα του Σταυρόπουλου για το 0-2.

Νέα ευκαιρία στο 27΄, στην κόντρα οι φιλοξενούμενοι με τον Ντόντη να μην καταφέρνει να σκοράρει απέναντι από τον τερματοφύλακα  των γηπεδούχων με τον παίκτη της Ζωοδόχου να αστοχεί. Σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης η Κρανούλα ανέβασε την απόδοση της δημιουργώντας ευκαιρίες μέχρι το τέλους του ημιχρόνου, αρχικά σε διπλή ευκαιρία Βλαχογιώργος και Ζώης δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της  Ζωοδόχου Γκόνη με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργοτέρα, ο Παντούλης των γηπεδούχων ύστερα από κόρνερ δεν σημάδεψε σωστά, με την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μπάλα να περνά ελάχιστα αουτ. Στο 40’ το σουτ του Ζώη ήταν άστοχο.

Στην επανάληψη, η ΑΕ Κρανούλας είχε την κατοχή προσπαθώντας να βρει κενούς  χώρους στην άμυνα των φιλοξενουμένων. Αρχικά απειλώντας στο 65΄ με το Θράσκια μέσα από την περιοχή και την μπάλα καταλήγει ψηλά έξω από την εστία του Γκόνη.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παντούλης Ε. δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ζωοδόχου και στο 85΄ τεράστια ευκαιρία του Θρασκιά με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και τον Γκόνη να πραγματοποιεί μια εκπληκτική απόκρουση με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στον επόπτη ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του τέρματος.

Τελευταία καλή ευκαρία του ματς με τον Κωστάκη στο 88ο λεπτό και 91ο λεπτό αντίστοιχα, με τον Σταυρόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων να αντιδράσουν ήταν μάταιες, καθώς η άμυνα της Ζωοδόχου παρέμεινε ασφαλής μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

ΑΕ Κρανούλας (Βλαχογιώργος Σ.): Σταυρόπουλος, Τσελέπης (46΄ Παντούλης), Μπαρέκος, Παντούλης (70’ Διαμάντης), Γαβρίλας, Τέγος (85΄ Alijaj), Ζήσης, Κίτος, Βλαχογιώργος (77’ Ανθόπουλος), Μπάγιας, Ζώης (46’ Θρασκιάς).

ΑΟ Ζωοδόχου (Καραφέρης Ι.): Γκόνης, Ρούβαλης, Οικονόμου, Βλάχος (60΄ Τσολάκος), Καπρινιώτης, Νάτσης, Γιαννακίδης (80΄ Φλώρος), Ταμπουρας, Ντόντης, Κωστάκης, Μάντζιος.

Αμπελόκηποι - ΑΕ Γιάννενα 0-0 

• Η δεύτερη ΑΕ Γιάννενα ήταν η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από τους πρωτοπόρους Αμπελόκηπους καθώς το μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι για την 21η αγωνιστική της Β’ Ερασιτεχνικής έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0). 

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι κορυφής, γεμάτο πάθος και ένταση. Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη, κάθε μία για διαφορετικούς λόγους, όμως στο τέλος αλληλοεξουδετερώθηκαν. Η ΑΕ Γιάννενα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, ενώ οι Αμπελόκηποι είχαν περισσότερες ευκαιρίες στην επανάληψη. Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν στο 12’ από στατική φάση για την ΑΕ Γιάννενα. Ο Λαλάι εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τσίκας σε πρώτο χρόνο και ο Κοκιάδης σε δεύτερο δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα από τα δίχτυα από κοντά. Στο 30’ ο Ηλίας απείλησε με μακρινό σουτ, όμως ο Αθανασόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 43’ όταν από σέντρα του Ζώτου από δεξιά, ο Κοκιάδης έκανε το κοντρόλ και με τη μία το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασόπουλου.

Οι Αμπελόκηποι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη ανέβηκαν και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 52’ ο Τσάνης δέχτηκε πάσα και έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαϊωάννου. Στο 58’ ο Βλαχόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε, όμως δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 62’ ο Τσάνης απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η μεγαλύτερη φάση για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 72’ όταν εκτελέστηκε γρήγορα ένα πλάγιο άουτ και ο Χαχούλης από πολύ πλάγια θέση έκανε τη σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Παπαϊωάννου. 

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο τα νεύρα ήταν τεντωμένα, τα σκληρά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν, ενώ υπήρχαν και συνεχείς αψιμαχίες μεταξύ των παικτών. Οι δύο ομάδες έχασαν από μία καλή στιγμή στο τελευταίο δεκάλεπτο, αρχικά οι Αμπελόκηποι με τον Γαλάνη και στο φινάλε η ΑΕ Γιάννενα με τον Τσίκα. Τελικά το γκολ δεν ήρθε, με τις δύο ομάδες να μένουν στη «λευκή» ισοπαλία, η οποία αποτελεί την πρώτη απώλεια των Αμπελοκήπων στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 20 νίκες. Οι Αμπελόκηποι έφτασαν τους 61 βαθμούς, ενώ η ΑΕ Γιάννενα τους 54.

Διαιτησία: Τασιούλας (Σιόντης – Σίσκας).

Αμπελόκηποι (Μανώλης Σκούφαλης): Αθανασόπουλος, Έξαρχος (59’ Οικονόμου), Παργινός, Βλαχιώτης, Παπαλάμπρης, Παπάζης, Χαχούλης (87’ Μάντζαρης), Χαρίτος (77’ Τέλιος), Βλαχόπουλος, Τσάνης, Γαλάνης.

ΑΕ Γιάννενα (Σταύρος Παπαβασιλείου): Παπαϊωάννου, Μαλάμος, Ζώτος (63’ Βαλάρης), Κάγια, Γιώτης, Λαλάι, Ηλίας, Δάλλας, Μάγκος, Κοκιάδης, Τσίκας.

Αποτελέσματα 

Τίγρεις – Κάστρο 1-7

Πετσάλι – Αγία Μαρίνα 7-3

Κρανούλα – Ζωοδόχος 0-2

Πωγωνάτος – Αετορράχη 3-1

Πράμαντα – Ανήλιο 3-1

Αμφιθέα – Ροδοτόπι 3-0

Ασβεστοχώρι – Κληματιά 1-2

Δαφνούλα – Κοσμηρά 1-4

Αμπελόκηποι – ΑΕ Γιάννενα 0-0

Μουσιωτίτσα – Ηλιόκαλη 4-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 61 81-14

2. Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ 54 76-23

3. Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ 42 49-28

4. Α.Ε.ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ 39 56-35

5. Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 38 42-24

6. Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 36 46-33

7. Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ 36 54-29

8. Α.Σ.ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 35 56-50

9. Α.Ε.ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ* 35 41-30

10. Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ* 32 37-32

11. Π.Α.Ο.ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 29 47-50

12. Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 28 45-46

13. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 27 27-29

14. ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ 24 45-59

15. Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 23 26-39

16. ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 19 28-58

17. ΚΕΝΤ.ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 19 43-61

18. Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ 16 33-66

19. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 7 26-83

20. ΠΑΣΣΑΡ.ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 1 12-81

* Έχουν ένα ματς λιγότερο

 Επόμενη αγωνιστική

(9, 10/3/2024)

ΑΕ Γιάννενα – Δαφνούλα

Ροδοτόπι – Πράμαντα

Κοσμηρά – Αμφιθέα

Αγία Μαρίνα – Πωγωνάτος

Ανήλιο – Τίγρεις

Αετορράχη – Κάστρο

Κληματιά – Πετσάλι

Ζωοδόχος – Ασβεστοχώρι

Ηλιόκαλη – Κρανούλα

Αμπελόκηποι – Μουσιωτίτσα