Το πάλεψε και προηγήθηκε ο ΠΑΣ αλλά έφυγε ηττημένος 4-2 από την ΑΕΚ

on .

AEK PAS 28 2 24

Μπορεί να βρέθηκε προηγούμενος στο ημίχρονο με 1-2 μέσα στην «Αγιά Σοφιά» χάρη στα γκολ των Σομποτσίνσκι (35’) και Τζίμα (44’), ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε φοβισμένα στην επανάληψη και ηττήθηκε με 4-2 από την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Super League. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της χτεσινής εμβόλιμης αγωνιστικής η ομάδα της Ηπείρου υποχώρησε στην τελευταία θέση καθώς ο Βόλος νίκησε με ανατροπή τον ΟΦΗ με 3-1 και πήγε στους 20 βαθμούς, ενώ η Κηφισιά απέσπασε ισοπαλία 3-3 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Φοβικό ξεκίνημα, γκολ η ΑΕΚ

Για ακόμα ένα φετινό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπήκε καλά χτες στην OPAP Arena και έδειξε φοβισμένος απέναντι στην ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση, με πρόθεση να βρουν το γρήγορο γκολ. Το πλησίασαν μόλις στο 6’, όταν ο Πινέδα έκλεψε από τον Σομποτσίνσκι, έδωσε στον Τσούμπερ, που από τη γωνία της περιοχής έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ. Ωστόσο, η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο, φεύγοντας άουτ.

Στο 12’ μια επικίνδυνη σέντρα του Τσούμπερ από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, κόπηκε τελευταία στιγμή πριν η μπάλα φτάσει στον Λιβάι Γκαρσία. Στο 14’ ο Σιντιμπέ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, προσποιήθηκε στον Τσαούση και επιχείρησε το σουτ με το αριστερό, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Η πίεση της ΑΕΚ «καρποφόρησε» στο 15’. Ο Άμραμπατ έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, έδωσε στον Σιμάνσκι που είχε ακολουθήσει τη φάση, αυτός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δεξί δοκάρι του Σούλη και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Ισοφάριση με Σομποτσίνσκι

Στο 18' η ΑΕΚ έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Ο Σιντιμπέ έκλεψε την μπάλα, βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία στο ύψος της περιοχής, αυτός έπιασε το αριστερό πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σούλη. Στο 21’ ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Λεό έκανε πολλές ντρίμπλες εκτός περιοχής της ΑΕΚ, μπήκε μέσα σε αυτήν σε θέση βολής, αλλά το σουτ του έκοψε με τάκλιν ένας πρώην παίκτης των Ηπειρωτών, ο Πήλιος. Από το ημίωρο και μετά ο ΠΑΣ άρχισε να «ξεψαρώνει» και να γίνεται πιο απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Οι Γιαννιώτες έφτασαν στην ισοφάριση στο 35’ μέσα από στατική φάση. Ο Τσαούσης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά με γέμισμα, ο Τζίμας πήρε την κεφαλιά. η μπάλα έφτασε εντός περιοχής και δεξιά στον αμαρκάριστο Σομποτσίνσκι, ο οποίος μόνος απέναντι από το κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ονειρικό ντεμπούτο για τον Πολωνό στόπερ με γκολ. 

Προβάδισμα με γκολάρα Τζίμα

Στο 38' σε εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ, ο Σιντιμπέ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 42' ο Άμραμπατ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, έβγαλε τη σέντρα με στόχο τον Γκαρσία, αλλά ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο πήδηξε σε λάθος χρόνο και η κεφαλιά του ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Σούλης.

Στο 44' ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την πλήρη ανατροπή και πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Λεό έκανε φοβερή ατομική ενέργεια, πάσαρε παράλληλα δεξιά στον Τζίμα, ο Πρεβεζάνος μεσοεπιθετικός απέφυγε τον Πήλιο με εκπληκτική «κοφτή» ντρίμπλα και με φοβερό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Στάνκοβιτς για το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Φοβισμένος ο ΠΑΣ, ισοφάρισε η ΑΕΚ

Όπως ήταν φυσιολογικό, η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά με την επανάληψη με σκοπό να ανατρέψει το σκορ. Στο 54' ο Πινέδα έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και δεξιά, αλλά ο Τζίνο έκοψε σε κόρνερ και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τη δεξιά γωνία του Σούλη. Στο 57' ο Άμραμπατ βρήκε τον Σιντιμπέ ωραία μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γάλλος έκανε το γύρισμα, αλλά σε σημείο που δεν ήταν κανένας συμπαίκτης του για να σπρώξει την μπάλα προς στα δίχτυα.  Στο 64' ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, βάζοντας στο ματς τον Οσέι Τούτου αντί του Ντεμίρ. Η ΑΕΚ πίεζε ασφυκτικά και δημιούργησε άλλη μια καλή προϋπόθεση με τον Άμραμπατ στο 67'. Ο Μαροκινός έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, αλλά η σέντρα/σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Σούλη.

Στο 69' η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση. Σε φάουλ που κέρδισε ο Μάνταλος λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, σε μια αυστηρή έως ανύπαρκτη απόφαση του διαιτητή Μαλούτα και εκτέλεσε ο ίδιος, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σούλη για το 2-2.  

Κατάρρευση ΠΑΣ και 4-2 η ΑΕΚ

Με φόρα από την ισοφάριση η ΑΕΚ έφτασε μέσα σε ένα πεντάλεπτο στην ανατροπή του σκορ από στατική φάση. Στο 74’ με κόρνερ του Ελίασον, ο Χατζισαφί πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής στον Λιούμπισιτς, που έσπρωξε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, πριν προλάβει να αντιδράσει ο Σούλης για το 3-2. 

Το τελειωτικό χτύπημα το δέχτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 79’. Σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, το ρήγμα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ ήταν μεγάλο και ο Λιούμπισιτς πήδηξαν μαζί με τον Πόνσε, ο φορ της Ένωσης βρήκε την μπάλα και την έστειλε ξανά στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα. Η φάση ελέγχθηκε μέσω VAR, με το τέρμα να μετρά κανονικά ύστερα από απόφαση του VAR Βεργέτη. 

Στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος έφερε ξανά στην περιοχή των Ηπειρωτών την μπάλα με φάουλ, ο Βίντα πήγε για την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ο Κόντε επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από όχι τόσο καλή απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά η προσπάθειά του έφυγε άουτ. Ο ΠΑΣ έπαιξε καλά για ένα περίπου 20λεπτο στην OPAP Arena, αλλά έφυγε ηττημένος και πλέον είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Διαιτησία: Μαλούτας (Απτόσογλου – Βεργέτης)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57’ Λιούμπισιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (78’ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57’ Γιόνσον), Άμραμπατ, Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (46’ Πόνσε).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Ντεμίρ (64’ Τούτου), Λιάσος, Τζίνο (84’ Μπεγκάλα), Ροζάλες (64’ Κόντε), Τζίμας (75’ Πανάγου), Λεό (84’ Κύρκος).