Τα Γιάννενα σταθμός για την Ολυμπιακή Φλόγα!

on .

OLYMPIAKH FLOGA

• Σταθμός για μία ακόμη φορά θα είναι τα Γιάννενα στη μεγάλη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 ώσπου να φτάσει στον τελικό προορισμό της, το Παρίσι. Η Φλόγα θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου στις 24 Απριλίου όπως έγινε γνωστό χθες και η πόλη καλείται να κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την καλύτερη δυνατή υποδοχή της.

Αυτό ήταν το ζήτημα που απασχόλησε κυρίως τη συνάντηση που είχε χθες ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Jean - Luc  Lavaud και συνεργάτες του με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο γραφείο του. Στη συνάντηση μετείχε και η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στα Γιάννενα, Δώρα Ζιαμπίρη. 

Θα γίνουν εκδηλώσεις

Το Παρίσι είναι η διοργανώτρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων και, καθώς τα Γιάννενα θα αποτελέσουν ένα από τους ελληνικούς σταθμούς από τους οποίους η Φλόγα θα περάσει, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την οργάνωση διάφορων εκδηλώσεων τις οποίες η γαλλική πλευρά επιθυμεί να πραγματοποιήσει στην πόλη, καθώς και η συνολικότερη προετοιμασία του σημαντικού αυτού γεγονότος. 

Παράλληλα, εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την διπλωματία πόλεων και συζητήθηκαν οι πιθανότητες αδελφοποίησης του Δήμου μας με πόλεις της Γαλλίας. Τέλος, συμφωνήθηκε η συνεργασία σε θέματα πολιτισμού τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν σε επόμενη συνάντηση.

 Ο Θωμάς Μπέγκας

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε την ολυμπιακή φλόγα στα Γιάννενα στο ταξίδι της προς το Παρίσι. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και τους συνεργάτες του, καθώς και την επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στα Γιάννενα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε άψογα για την υποδοχή της φλόγας. Το ίδιο σίγουρος είμαι ότι θα γίνει και στα υπόλοιπα πεδία τα οποία συζητήσαμε σήμερα και αφορούν τόσο τη διπλωματία πόλεων όσο και τις πολιτιστικές ανταλλαγές», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

Στην Περιφέρεια

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην περιοχή μας κατά τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, τέθηκε επί τάπητος και κατά την επίσκεψη του Γάλλου Προξένου στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και γενικότερα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση  στους τομείς τουρισμού και αγροδιατροφής, με τον κ. Καχριμάνη να υπογραμμίζει τις πολύ στενές σχέσεις Ελλάδος και Γαλλίας, επισημαίνοντας παράλληλα την αυξητική τάση που διαφαίνεται για επισκέψεις τουριστών από τη Γαλλία προς διάφορες περιοχές της Ηπείρου.