Από τον παράδεισο, στην κόλαση… ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 2-2

on .

8B

Παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής. Παρόλο που στην ισοβαθμία είναι πάνω από Βόλο και Κηφισιά, οι Ηπειρώτες αποδείχτηκαν ιδανικοί αυτόχειρες στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο «Ζωσιμάδες» καθώς προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο μέρος και κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους. Όμως στο β’ μέρος οπισθοχώρησαν μαζικά και δέχτηκαν την ισοφάριση (2-2) από τους Κρητικούς.

Η ομάδα της Ηπείρου έκανε το καλύτερο φετινό πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με γκολ των Ροσέρο (9’) και Κόντε (20’), όμως ισοφαρίστηκε στην επανάληψη με δύο γκολ του Μπάκιτς (68’, 83’).

Ταξίδι από τον… παράδεισο στην κόλαση έκανε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα και έχασε δικό του ματς μέσα από τα χέρια του. Οι Ηπειρώτες έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν του ΟΦΗ με καθαρό προβάδισμα 2-0 χάρη στα γκολ των Ροσέρο (9’) και Κόντε (20’), όμως οπισθοχώρησαν και φοβήθηκαν αδικαιολόγητα στην επανάληψη και δέχτηκαν την ισοφάριση από τους Κρητικούς χάρη σε δύο γκολ του Μπάκιτς (68’, 83’), εκ των οποίων το ένα με πέναλτι για χέρι του Μπάλαν.

Πώς έπαιξαν

Με τρεις αναγκαστικές αλλαγές σε σχέση με το Πανθεσσαλικό παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μιχάλης Γρηγορίου καθώς δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Νάγκι, Εραμούσπε και Παμλίδη. Ο 50χρονος τεχνικός προτίμησε και πάλι σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σούλης, δεξί μπακ ο Σόρια και αριστερό ο Κιάκος, ενώ στόπερ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Παντελάκης και Μπακαδήμας. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Λιάσος και Τζίνο, έχοντας μπροστά τους τον Ριένστρα. Δεξιά στην επίθεση ήταν ο Ροσέρο, αριστερά ο Τούτου και στην κορυφή της επίθεσης κινούνταν ο Κόντε.

Από την άλλη, ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον ΟΦΗ με διάταξη 4-2-3-1. Στην εστία ήταν ο Μπάουμαν, δεξι μπακ ο Μαρινάκης, αριστερό ο Τοράρινσον και στόπερ οι Λαμπρόπουλος και Βούρος. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μπάκιτς και Γκαγιέχος, δεξί χαφ ο Μπακού, αριστερό ο Ριέρα και ο Τοράλ έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ισέκα που είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Ευκαιρία ο ΟΦΗ, γκολάρα Ροσέρο

Μετά από 3 μήνες και ακριβώς 91 ημέρες ο κόσμος του ΠΑΣ Γιάννινα είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα. Όπως ήταν λογικό, υπήρξε κοσμοσυρροή στο «Ζωσιμάδες» και οι φίλαθλοι που είδαν από κοντά τον χτεσινό αγώνα ξεπέρασαν τους 5000, ενώ η συμπεριφορά τους ήταν υποδειγματική καθώς δεν άναψαν πυρσοί ούτε έπεσαν κροτίδες και περιορίστηκαν στα συνθήματα και τα χειροκροτήματα. 

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στον αγώνα και ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Μόλις στο 7’ ο Τοράλ εκμεταλλεύτηκε λάθος των παικτών του ΠΑΣ στον χώρο του κέντρου και με διαγώνια ασίστ έβγαλε τον Μπακού τετ α τετ με τον Σούλη, όμως ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έκανε κακό τελείωμα και η μπάλα έφυγε μακριά από τα καρέ.

Η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση και ευτύχησε να πετύχει γκολ στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του ΟΦΗ. Στο 9’ ο Τούτου με μαχητικότητα κέρδισε τη μονομαχία από τον Μαρινάκη από τα αριστερά, σηκώθηκε παρά το μαρκάρισμα του δεξιού μπακ του ΟΦΗ, άνοιξε στον Ριένστρα που σέντραρε παράλληλα, ο Κόντε άφησε τη μπάλα να περάσει στον επερχόμενο Ροσέρο που νίκησε τον Μπάουμαν και έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ασίστ Ροσέρο, έβδομο γκολ Κόντε

Μάλιστα, δύο λεπτά μετά την επίτευξη του 1-0 ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Μετά από κεφαλιά πάσα του Λιάσου προς τον Τούτου, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός βγήκε απέναντι από τον Μπάουμαν και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Μπάουμαν με εκπληκτική απόκρουση με τα ακροδάχτυλα έσωσε τον ΟΦΗ διώχνοντας σε κόρνερ. 

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε και δεύτερο γκολ, το οποίο προήλθε από στατική φάση. Συγκεκριμένα, στο 20’ ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, έδιωξε η άμυνα του ΟΦΗ, ο Ριένστρα πάσαρε με το κεφάλι στον Ροσέρο που έβγαλε τη σέντρα και με κεφαλιά ο Κόντε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ήταν το έβδομο γκολ για τον Ισπανό αρχηγό του ΠΑΣ, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Στο 29’ ο ΠΑΣ είχε μια ακόμα ευκαιρία με κεφαλιά του Ριένστρα ύστερα από σέντρα του Ροσέρο, όμως ο Μπάουμαν μπλόκαρε τη μπάλα. Μετά το ημίωρο ο κακός μέχρι τότε ΟΦΗ αφυπνίστηκε και έχασε σημαντική ευκαιρία στο 39’. Ο Τοράρινσον από αριστερά έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ισέκα έκανε το πλασέ στην κίνηση, όμως ο Σούλης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ήταν η τελευταία φάση ενός πρώτου μέρους που ήταν ιδανικό και το καλύτερο φετινό του ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς τίποτα να προμηνύει το τι θα έρχονταν στην επανάληψη.

Έδωσε χώρο ο ΠΑΣ, απειλητικός ο ΟΦΗ

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τραϊανός Δέλλας έριξε στο ματς τους Λουκάο και Λουίς Φελίπε στις θέσεις των Ριέρα και Μαρινάκη. Οι Κρητικοί πήραν μέτρα στο γήπεδο καθώς ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα. Το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό και ο διαιτητής Κατοίκος άρχισε να μοιράζει κίτρινες κάρτες. Αρχικά στον Λιάσο και στη συνέχεια στον Κόντε, ενώ από τους Κρητικούς «κιτρινίστηκε» ο Τοράλ για διαμαρτυρία. 

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Δέλλας προχώρησε σε ακόμα μια διπλή αλλαγή καθώς μπήκαν στο χόρτο οι Μοσκέρα και Μεγιάδο στις θέσεις των Ισέκα και Γκαγιέχος. 

Μείωση με… δόση τύχης

Οι αλλαγές του ΟΦΗ βοήθησαν τους Κρητικούς να πιέσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα που κλείστηκε στα καρέ του. Ο Γρηγορίου δεν προνόησε και δεν είδε το κακό να έρχεται προκειμένου να βοηθήσει από τον πάγκο. Στο 68’ οι Ηρακλειώτες μείωσαν το σκορ με σκόρερ τον Μπάκιτς και αρκετή δόση τύχης. Ο Μπάκιτς άλλαξε γρήγορα τη μπάλα με τον Λουίς Φελίπε και έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μπακαδήμα και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον Σούλη και να καταλήξει στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 2-1. 

Χέρι Μπάλαν, ισοφάρισε ο Μπάκιτς

Μετά τη μείωση του σκορ από τον ΟΦΗ ο Μιχάλης Γρηγορίου προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα βάζοντας μέσα στον αγώνα τους Καραχάλιο και Μπάλαν αντί των Ριένστρα και Κόντε, όμως δεν κατάφερε να πετύχει ότι είχε στο μυαλό του. Η είσοδος του Νέιρα βοήθησε κι άλλο τον ΟΦΗ στη μεσαία γραμμή και οι Κρητικοί κυριάρχησαν πλήρως. 

Το ματς έγινε «ρώσικη ρουλέτα» στα τελευταία λεπτά και κυρίως το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 82’ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι από στατική φάση. Ο Μοσκέρα εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε και η μπάλα πήγε στον Μπάκιτς που έπιασε το γυριστό σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει το απλωμένο χέρι του Μπάλαν. Ο διαιτητής Κατοίκος ήταν κοντά στη φάση και υπέδειξε πέναλτι, με τον VAR Παπαπέτρου να επιβεβαιώνει την απόφαση του ρέφερι.

Την εκτέλεση του πέναλτι στο 83’ ανέλαβε ο Μαυροβούνιος Μπάκιτς που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σούλη παρά την προσπάθεια του Πατρινού πορτιέρο που έπεσε στη σωστή γωνία και ισοφάρισε σε 2-2.

Το ματς έγινε θρίλερ στα τελευταία λεπτά και ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 89’. Ο Κιάκος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μπάουμαν  έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα πήγε στον Λεό που έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία σε κενή εστία, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. 

Λίγο έλειψε ο ΟΦΗ να κλέψει το ματς στις καθυστερήσεις. Ο Αργεντινός Ροζάλες έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μπήκε στη θέση του Τούτου. Στο 93’ ο Μπακού με μαγική ενέργεια ντρίπλαρε διαδοχικά τους Κιάκο και Μπακαδήμα και πάσαρε προς τον Λουίς Φελίπε. Ο επιθετικός του ΟΦΗ σούταρε, όμως ο Παντελάκης έβαλε σωτήρια την κόντρα και έσωσε τον ΠΑΣ από μεγάλο κίνδυνο για τρίτο γκολ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κατοίκου βρήκε τον ΠΑΣ να παίρνει την 8η φετινή του ισοπαλία και να χάνει μέσα από τα χέρια του ένα σημαντικό τρίποντο που θα τον έβγαζε μια και καλή από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα έφτανε τον Παναιτωλικό που ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο.  

Διαιτησία: Κατοίκος (Φωτόπουλος – Νιδριώτης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Κιάκος, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Λιάσος (86’ Λεό), Τζίνο, Ριένστρα (77’ Καραχάλιος), Τούτου (92’ Ροζάλες), Ροσέρο (86’ Ντεμίρ), Κόντε (77’ Μπάλαν).

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (46’ Λουκάο), Τοράρινσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Γκαγιέχος (63’ Μεγιάδο), Μπάκιτς, Μπακού, Τοράλ (69’ Νέιρα), Ριέρα, Ισέκα (62’ Μοσκέρα).