Ρεπορτάζ από αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

MATS AGONISTIKIS

Ανατολή-Καστρίτσα 3-1

• Μόνο στα χαρτιά φάνηκε τελικά ότι ήταν ντέρμπι αυτό ανάμεσα στην Ανατολή και την Καστρίτσα με την ομάδα του Αλέκου Τάτση να επικρατεί 3-1 και να περνάει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας στην ισοβαθμία τη χθεσινή της αντίπαλο από την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι με 2-1.

Το παιχνίδι έγινε σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο αφού η δυνατή βροχή είχε μετατρέψει το γήπεδο σε βούρκο και σε αρκετά σημεία του η μπάλα κολλούσε.

Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο ότι ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο με τους φιλοξενούμενους να έχουν ευκαιρίες, αλλά την Ανατολή να είναι η ομάδα που αξιοποίησε ότι ευκαιρία δημιούργησε και πέτυχε τρία γκολ.

Μόλις στο 8΄η Ανατολή άνοιξε το σκορ όταν ο Ορφανός έκανε τη σέντρα και ο Σχισμένος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζώη.

Στο 15΄η Καστρίτσα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κακαράντζας έκανε το σουτ , απέκρουσε τη μπάλα ο Διαμάντης, έκανε κατοχή ο Τσουμάνης που με πλασέ σε κενή εστία την έστειλε άουτ.

Στο 23΄η Ανατολή διπλασίασε τα τέρματα της όταν ο Γιαννιώτης πλάσαρε τον Ζώη η μπάλα ενώ πήγαινε προς τα δίχτυα κόλλησε επάνω στην γραμμή, οι αμυντικοί της Καστρίτσας δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Μίνης με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 29΄ο Παπαδόπουλος με ωραία προσπάθεια πέρασε τον Διαμάντη όμως βγήκε πλάγια και με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 40΄ σε πλασέ του Τσουμάνη, ο Κλιτσινάρης προσπάθησε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στο 43΄η Ανατολή στην τρίτη επιθετική ενέργεια πέτυχε ένα ακόμη γκολ όταν ο Μίνης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γιαννιώτη αυτός προχώρησε πλάσαρε τον Ζώη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο 53΄ ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της Καστρίτσας και τράβηγμα του Διαμαντόπουλου στον Ναυρόζογλου και εκεί αν έδινε το πέναλτι θα έπρεπε να αποβάλει τον Διαμαντόπουλο μιας και ο Ναυρόζογλου ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Στο 70’ σε σέντρα του Παπαδόπουλου και πλασέ του Κακαράντζα απέκρουσε ο Διαμάντης, η μπάλα έφτασε στον Τσουμάνη που έδωσε στον Κακαράντζα που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλα το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Στο 92’ η Καστρίτσα μείωσε με τον Κασίμη.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Κόλλιας-Λιόντος). 

Ανατολή: Διαμάντης, Σαούγκος (87΄Κουλούρης), Σαπλαούρας, Πάνος, Διαμαντόπουλος, Τασιούλας, Σχισμένος, Ηλίας, Ορφανός (87΄Χριστακόπουλος), Γιαννιώτης, Μίνης.

Καστρίτσα: Ζώης, Κιτσάκης (70΄Κρανάς), Δοβανάς, Κλιτσινάρης, Κασίμης, Τσουμάνης, Σπαλιάρας (89΄Τζοβάρας), Λισγάρας (30΄λ.τρ. Μόσχος), Παπαδόπουλος, Ναυρόζογλου, Κακαράντζας (70΄Κύργιος). 

Ελεούσα- Σταυράκι 4-0

• Επιστροφή στις νίκες για την Ελεούσα μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής με τους Χουλιαράδες, καθώς επικράτησε με 4-0 του Σταυρακίου.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια έφτασαν στη νίκη.

Στο 7΄ο Μαρμούτας έκανε τη σέντρα, ο Βελτσίστας το τακουνάκι και ο Κεφάλας με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο 8΄το Σταυράκι ισοφάρισε τα δοκάρια με σουτ του Κοντογιάννη.

Στο 9΄σέντρα του Παπαρούνα Σ., ο Κεφάλας με πλασέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι της εστίας του Γκάτζιου.

Η υπεροχή της Ελεούσας καρποφόρησε στο 22΄όταν ο Παπαρούνας Σ. έκανε την παράλληλη σέντρα η μπάλα πέρασε από όλους και ο επερχόμενος Μπουκουβάλας την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Στο 23΄σε δυνατό σουτ του Μπουκουβάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Γκάτζιος.

Στο 33΄ σε σουτ του Παπαρούνα Σ. και πάλι ο Γκάτζιος απέκρουσε τη μπάλα. Σε σουτ του Παπαρούνα Α. στο 35΄η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 39΄οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με σουτ του Παπαρούνα Α. με τη μπάλα πρώτα να βρίσκει στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα.

Στο 43΄ο Παπαρούνας Α. έκανε τη σέντρα, ο Στογιάννης με το κεφάλι έδωσε ύψος στη μπάλα προσπαθώντας να την απομακρύνει, στη συνέχεια Καπατσέλης και Κεφάλας τη διεκδίκησαν με τη μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Κεφάλα να καταλήγει στον Βελτσίστα που ανατράπηκε από τον Κοντογιάννη με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι και τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για χέρι. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Βελτσίστας στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0.

Στο 45΄η Ελεούσα είχε ένα ακόμη δοκάρι με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Παπαρούνα Α.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ωστόσο στο 70΄οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ με τον Μπουκουβάλα που διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Διαιτησία: Βλάχος (Πασιάς-Γεωργίου).

Ελεούσα: Κοτίκας, Μαρμούτας (46΄Παληοχώρης), Καράσας (75΄Τσουμάνης Π.), Γεωλδάσης, Μαλλάτος, Παπαρούνας Σ. Τσουμάνης Δ., Μπουκουβάλας (75΄Τζίμας), Βελτσίστας (68΄Νούγιας), Παπαρούνας Α., Κεφάλας (60΄Τσάγκας).

Σταυράκι: Γκάτζιος (46’ Πέτρος), Χήτας, Κολιός (46΄Κοζανίτης), Καπατσέλης, Κρασόπουλος, Στογιάννης, Καλογεράκης (67΄Κακανούλιας), Γώγος (46΄ Μιχαήλ), Κολιούσης, Μερκουριάδης (46΄Αθανασίου), Κοντογιάννης.

Βουνοπλαγιά- Νησί 1-1

• Δεν κατάφερε το Νησί να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Βουνοπλαγιά με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 25΄με τον Σίμπα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα κρεσέντο χαμένων ευκαιριών με τους Ζαρκαλή, Λώλη, Σίμπα και Μητσιόπουλο.

Στο δεύτερο μέρος το Νησί είχε μια ανούσια υπεροχή ενώ η Βουνοπλαγιά απείλησε με ένα σουτ του Κώτση στο 75΄και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87΄με τον Βάρφη Μ. 

Διαιτησία: Σίσκας (Χατζής-Ραβάνογλου).

Βουνοπλαγιά: Κολιός, Σμπόνιας, Βάρφης Α., Ζούμπας, Γκρόπασι, Λαμπράκης (75΄Χρύσης Μ.), Μαμαλίγκας, Κώτσης, Χρύσης Κ. (75΄Μαντζούκας), Βάρφης Μ., Παπαρούνας.

Νησί: Τασιούλας, Οικονόμου, Κολόσης, Κοτσίνας, Μπισέλας Χ. (87΄Κολιός), Κονδύλης (87΄Γερούκαλης), Πρέμος, Σίμπας, Ζαρκαλής (46΄Μπισέλας Π.-75΄Τυλιγάδης), Λώλης, Μητσιόπουλος (46΄Γεράσης).

Κουτσελιό- Χουλιαράδες 0-0

• Για την 18η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας το Κουτσελιό φιλοξένησε τους Χουλιαράδες, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0).

Στο 5’ από σέντρα του Μπακαγιάννη, ο Καμπότας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κοντραρε και έφυγε κόρνερ. Οι Χουλιαράδες είχαν ένα σουτ με τον Μπεζάτι που δεν ανησύχησε τον Στεργίου και στο 15’ σε σουτ του Δάσκαλου έδιωξε ο Βάσιος. Το σουτ του Τσε δεν είχε αποτέλεσμα στη συνέχεια και στο 32’ σε σουτ του Καμπότα η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

 Στο 63’ το σουτ του Κυριακίδη ήταν άστοχο και στο 68’ ο Ζώνιος εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 84’ Σιαμέτης και Κούτλας συνδυάστηκαν άψογα, βγήκε η σέντρα από αριστερά και ο Κουτσογιάννης αφύλακτος εντός περιοχής αστόχησε. Στο 87’ ο Στεργίου μπλόκαρε σε ωραίο πλασέ του Κουτσάφτη και στις καθυστερήσεις μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ και φάση διαρκείας,ο Σιαμέτης έκανε το σουτ ο Βάσιος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κουτσογιάννης έστειλε τη μπάλα άουτ, σε μια ανεπανάληπτη φάση.

Διαιτησία: Τασιούλας (Διαμαντόπουλος- Κατσουλίδου)

Κουτσελιό (Τασιούλας): Στεργίου, Γκέγκα, Σιαμέτης, Κέντρος,  Ναυροζογλου, Τσακανίκας, Κυριακίδης (Κούτλας), Μπακαγιάννης (60’ Βλέτσας), Κουτσογιάννης, Δάσκαλος, Καμπότας (60’ Κατσάνος).

Χουλιαράδες (Δημητρίου): Βάσιος, Κουτσάφτης, Τσιαμάκης, Τσες (Μπελέρης), Ζώνιος, Ράπτης, Παπανικολάου, Γεωργόπουλος (Γεωργίου), Μπεζάτι (Τσόδουλος), Τσιγάρας, Δημάκος (Ζιώγας).

Δροσοχώρι- Κόνιτσα 0-2

• Νικηφόρα από το Δροσοχώρι πέρασε η Πίνδος Κόνιτσας, καθώς επικράτησε με σκορ 0-2 του τοπικού Παντελεήμονα για την 18η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, με το Δροσοχώρι να έχει κάποιες απουσίες και την Πίνδο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Στο 5’ ο Σπανός Δ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πατσούρας με κεφαλιά πάσα έστρωσε στον Μπενέκο, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Μάντζιο για το 0-1. Η Πίνδος είχε μια ευκαιρία με τον Λάμπρου και ένα δοκάρι με τον Κίτσο στο 10’.

Στην επανάληψη και στο 47’ η Πίνδος απείλησε με τον Πατσούρα και στο 75’ ο Ηλίας με σουτ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Μάντζιου. Στο 78’ με ωραία ατομική ενέργεια ο Μελιγγγιώτης δεν καταφέρει να κάνει το αντίστοιχο τελείωμα, ενώ στο 86’ ο Λάμπρου έκανε το σουτ απέκρουσε ο Μάντζιος και στην επαναφορά σκόραρε ο Μουρεχίδης.

Διαιτησία: Σίνδρος (Κοσίνας- Παπαδημητρίου)

Δροσοχώρι: Μάντζιος, Παππάς, Θεοχάρης, Αγγέλης, Καλτσάς, Σκαργιώτης, Μελιγγιώτης Ηλ (76’ Μελιγγιώτης Θ), Θεοχάρης Κ (82’ Κωνσταντάκης), Μελιγγιώτης Θ, Τσαφώνης, Μπέλλος (65’ Μάντζιος Α).

Πίνδος Κόνιτσας: Γρατσούνας, Ηλίας, Ντεντόπουλος, Έξαρχος, Μήτσος, Πατσούρας, Κίτσος (83’ Κυρτζόγλου), Σπανός Δ (58’ Δημόπουλος), Μπενέκος (58’ Μουρεχίδης-88’ Σπανός Χ), Χαλούλος, Λάμπρου.

Αποτελέσματα

Λογγάδες – Νεοχωρόπουλο 1-1

Βουνοπλαγιά – Νησί 1-1

Κουτσελιό – Χουλιαράδες 0-0

Ελεούσα – Σταυράκι 4-0

Ανατολή – Καστρίτσα 3-1

Νεοκαισάρεια – Πέραμα (Αναβλ.)

Κεφαλόβρυσο – Μέτσοβο 1-2

Δροσοχώρι – Πίνδος Κόνιτσας 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 50 47-8

2.Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 46 44-7

3.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 46 51-7

4.Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 30 38-35

5.Α.Ε.ΑΝΑΓΕΝΝ.ΚΕΦΑΛΟΒΡ. 29 29-26

6.Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 27 25-15

7.ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 23 25-23

8.Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 21 17-20

9.Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 21 15-24

10.Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 20 30-42

11.ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 17 18-29

12.Α.Σ.ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ* 16 18-37

13.ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ* 14 23-31

14.ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 14 19-31

15.Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 13 17-38

16.Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 7 11-52

ΕΠΟΜΕΝΗ

  • Έχουν ένα ματς λιγότερο
  • (17, 18/2/2024)
  • Νεοχωρόπουλο - Βουνοπλαγιά
  • Νησί - Νεοκαισάρεια
  • Λογγάδες - Ανατολή
  • Σταυράκι - Κουτσελιό
  • Μέτσοβο - Δροσοχώρι
  • Κόνιτσα - Χουλιαράδες
  • Καστρίτσα - Θύελλα Ελεούσας
  • Πέραμα - Κεφαλόβρυσο