Δουλεύει πάνω στις αδυναμίες του ενόψει Άρη ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ συνεχίστηκε χτες το μεσημέρι η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σαββατιάτικης (10/02, 19:00) αναμέτρησης με αντίπαλο τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» για την 22η αγωνιστική της Super League.

Τα πράγματα έχουν ζορίζει πολύ πλέον για τους Γιαννιώτες, καθώς μετά την εντός έδρας ήττα με 1-4 από τη Λαμία και τη νίκη της Κηφισιάς επί του ΟΦΗ στην Κρήτη η γιαννιώτικη ομάδα «βυθίστηκε» ακόμα περισσότερο και είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 12 βαθμούς, τρεις πόντους λιγότερους από Κηφισιά και Παναιτωλικό.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και η έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου σε συνδυασμό με τη νίκη τότε επί του Αστέρα Τρίπολης αναπτέρωσαν τις ελπίδες της ομάδας για παραμονή, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η ομάδα βρίσκεται στο χείλος του… γκρεμού και του υποβιβασμού. Κυρίως οι εντός έδρας ήττες από Πανσερραϊκό και Λαμία ήταν εκτός προγράμματος και πλέον η ομάδα κινδυνεύει να μείνει πίσω στη μάχη της παραμονής. 

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣ εντοπίζεται στα γρήγορα και εύκολα γκολ που δέχεται κυρίως στο πρώτο 20λεπτο των αγώνων. Κάτι που παραδέχτηκε στις δηλώσεις του και ο Μιχάλης Γρηγορίου, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση. Μπορεί ο προπονητής του ΠΑΣ να μην θέλησε να προσωποποιήσει τις ευθύνες, ωστόσο είναι εμφανές ότι υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας και αριστερά. 

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να αποκτήθηκαν πέντε ποδοσφαιριστές σε θέση που η ομάδα χρειάζονταν ενίσχυση, όμως μέχρι στιγμής μόνο δύο εξ αυτών είναι έτοιμοι να βοηθήσουν άμεσα. 

Ο λόγος για τον Ούγγρο τερματοφύλακα Νάγκι και τον Τούρκο χαφ Ντεμίρ. Ακόμα και ο Άγγλος Τούτου που έδειξε καλά στοιχεία στο «Καραϊσκάκης» δεν είχε ανάλογη συνέχεια κόντρα στη Λαμία και έδειξε ότι του λείπουν αγώνες. 

Ο Αργεντινός Ροζάλες και ο Πολωνός Σομποτσίνσκι χρειάζονται χρόνο προκειμένου να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ομάδας, χρόνο που δυστυχώς δεν έχει ο ΠΑΣ και χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια από όλα τα μεταγραφικά του αποκτήματα.

Το παιχνίδι με την Λαμία ανήκει στο παρελθόν με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του αφού ακολουθεί το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι το Σάββατο με τον Άρη. Μια πολύ δύσκολη αποστολή για τους ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Γρηγορίου οι οποίοι αν θέλουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να ξυπνήσει μέσα τους ο ποδοσφαιρικός τους εγωισμός αλλιώς θα έχουμε μία από τα ίδια.

Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε βιντεονάλυση στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη και στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε δουλειά τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό καθώς και στην μετάβαση, ενώ η ομάδα δούλεψε πάνω στο τακτικό παιχνίδι και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού.

Στις προπονήσεις μετά από σχεδόν 1,5 μήνα απουσίας στη Γερμανία επέστρεψε ο Μίνα, ενώ ο Γκάρο συνεχίζει να προπονείται με τον ΠΑΣ αφού δεν έχει ακόμα βρεθεί λύση με την ολοκλήρωση του δανεισμού του από την Ουρακάν. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. 

Τριήμερο στα Γιάννενα ο Άρης

Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς βρίσκεται ο Άρης, όμως οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έχουν το μυαλό τους στο Κύπελλο Ελλάδας και τον ημιτελικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Το παιχνίδι με τους Αγρινιώτες είναι το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης και για τον λόγο αυτό οι Θεσσαλονικείς δεν θα γυρίσουν στη βάση τους μετά τον αγώνα του Σαββάτου, αλλά θα παραμείνουν στα Γιάννενα και το Σαββατοκύριακο.

Ο Άκης Μάντζιος θέλει από τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα κόντρα στον ΠΑΣ καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα μαθηματικά η είσοδος της ομάδας στα play off της Super League. Δεν αποκλείεται πάντως να προχωρήσει σε rotation, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και χτες οι Φαμπιάνο και Ζουλ και είναι αμφίβολοι ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα.