Με φιλάθλους από 13 Φεβρουαρίου οι αγώνες της Super League 1

on .

PAS FILATHLOI GHPEDO

• Η τελευταία αγωνιστική που θα γίνουν τα παιχνίδια στη Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς από τις 13 Φεβρουαρίου και μετά επιστρέφει οι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Χωρίς κόσμο διεξήχθησαν επί δυο μήνες οι αγώνες της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο των μέτρων της αντιμετώπισης οπαδικής βίας η οποία είχε ακόμη ένα θύμα, τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη που τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο Κλειστό του Ρέντη και κατέληξε μετά από είκοσι μέρες.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημ. Παπαστεργίου και ο αναπλ. υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκαν στην επανέναρξη παρουσίας θεατών και τη διάθεση εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και στη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας τα μέτρα που είχαν προαναγγελθεί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχαν νομοθετηθεί κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον. «Υπάρχει η ΔΕΑΒ που επιβάλλει πλέον αυστηρές κυρώσεις. Εάν πέσει πυρσός ή κροτίδα εντός αγωνιστικού χώρου, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική», τόνισε.

Με κάμερες από τις 7 Μαρτίου…

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης, στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία και από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με τη Σούπερ Λιγκ και τη Μπάσκετ Λιγκ, που θα ενημερωθούν και θα πάρουν το ΦΕΚ για τις κάμερες. «Δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους» ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα, από την Τρίτη 9 Απριλίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της Super League.

Ο Δημ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε αυτό, παρουσιάζοντας πώς ακριβώς χρησιμοποιείται η σχετική εφαρμογή στο gov wallet. «Μέχρι σήμερα υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όμως δεν γινόταν έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν μπορούσε να γίνει αυτός ο έλεγχος από την αστυνομία και η λύση έρχεται από την τεχνολογία και το κινητό μας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά του εισιτηρίου θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά «εδώ θα μπει το gov wallet που χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατ. Έλληνες…», όπως είπε.