Μαζεύει τα...συντρίμμια του ο ΠΑΣ ενόψει του αγώνα με τον Άρ

on .

PAS PROPONHSH 6 2 24

• Τα… συντρίμμια που άφησε ο διασυρμός και η βαριά ήττα από τη Λαμία με 1-4 το απόγευμα της Κυριακής προσπαθούν να μαζέψουν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα. Κι αυτό γιατί ακολουθεί δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Άρη το προσεχές Σάββατο (10/02. 19:00) στο «Ζωσιμάδες» για την 22 αγωνιστική της Super League.

Μετά τα αποτελέσματα του περασμένου Σαββατοκύριακου και κυρίως το διπλό της Κηφισιάς επί του ΟΦΗ με 1-2 στην Κρήτη, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέστη πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Η ομάδα της Ηπείρου παρέμεινε καθηλωμένη στους 12 βαθμούς, την ίδια ώρα που Κηφισιά και Παναιτωλικός ισοβαθμούν στους 15 βαθμούς. 

Δυστυχώς σε ακόμα ένα κρίσιμο παιχνίδι η ομάδα ήταν… απούσα και η Λαμία κέρδισε δίκαια καθώς ήταν ανώτερη ποιοτικά, αλλά και πιο συγκεντρωμένη.

 Τα δεδομένα της παραμονής

Όπως είναι λογικό, η ψυχολογία όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι στο ναδίρ μετά την ήττα και κυρίως την εικόνα της ομάδας κόντρα στη Λαμία. Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά υπάρχουν ακόμα ελπίδες παραμονής και θα πρέπει οι Ηπειρώτες να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις και να μην πετάξουν «λευκή πετσέτα» καθώς υπάρχει δρόμος ακόμα.

Απομένουν πέντε αγωνιστικές μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου και άλλες 7 στη διαδικασία των play out. Συνολικά δηλαδή 12 αγώνες κι ενώ η διαφορά είναι μόλις στους 3 βαθμούς από Κηφισιά και Παναιτωλικό και 4 από τον Βόλο. Μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει εντός τους Άρη, ΟΦΗ και Ατρόμητο και εκτός τον Βόλο και την ΑΕΚ. Αν καταφέρει να συγκεντρώσει 7-8 βαθμούς στα παιχνίδια αυτά μπορεί να κυνηγήσει με αξιώσεις στα play out τη σωτηρία του. Άλλωστε υπάρχει και ο παράγοντας του κόσμου καθώς την προσεχή Δευτέρα ανοίγουν τα γήπεδα και ο ΠΑΣ θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων του στα κρίσιμα παιχνίδια με ΟΦΗ και Ατρόμητο, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθούν και Γιαννιώτες οπαδοί στο Πανθεσσαλικό του Βόλου.

Κι όλα αυτά που οι αντίπαλοι στη μάχη της παραμονής έχουν δύσκολο πρόγραμμα. H Κηφισιά έχει να αντιμετωπίσει ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης εκτός, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα κονταριστεί με τον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες έχουν τους Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό εντός έδρας, ενώ θα αγωνιστούν στην Τρίπολη και την τελευταία αγωνιστική με την Κηφισιά στην Καισαριανή. 

Λήξη συναγερμού για Σόρια και Τούτου

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» συνεχίστηκε χτες με πρωινή προπόνηση. Για όσους αγωνίστηκαν με την Λαμία το πρόγραμμα είχε πάλι αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δούλεψαν τόσο στο τεχνικό όσο και στο τακτικό κομμάτι.

Τα ευχάριστα νέα για τον Μιχάλη Γρηγορίου αφορούν τους Σόρια και Τούτου καθώς δεν αντιμετωπίζουν τελικά κάποιο σημαντικό πρόβλημα με τις ενοχλήσεις που είχαν σε δικέφαλο και προσαγωγό αντίστοιχα και θα μπουν σήμερα στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. 

Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ.