Ρεπορτάζ από αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

MATS AGONISTIKIS

Χουλιαράδες - Ελεούσα 1-1

• Σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετά καλό ρυθμό, αλλά όχι τις ανάλογες τελικές προσπάθειες η ομάδα των Χουλιαράδων κατάφερε στο τέλος να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας από την πρωτοπόρο Θύελλα Ελεούσας.

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ανήκε στην ομάδα της Ελεούσας, όταν ο Βελτσίστας έκανε ένα σουτ εκτός ισορροπίας, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι Χουλιαράδες στη πρώτη τους μεγάλη τελική προσπάθεια κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. 

Στο 5’ ο Ασωνίτης μετά από βαθιά μπαλιά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση με τον Αρχοντάκη και τον νίκησε για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Η Ελεούσα απείλησε με σουτ – βολέ του Τσάγκα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επαναφέρουν τις ισορροπίες του ματς, όταν στο 29’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, ο Τσουμάνης βρέθηκε αφύλακτος στη καρδιά της άμυνας και με ωραία καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Πρινέα για να ισοφαρίσει για την ομάδα του. 

Στην επανάληψη η Ελεούσα μπήκε λίγο πιο δυνατά και στο 51’ μετά από ατομική ενέργεια του Τσάγκα, η μπάλα έφτασε στον Βελτσίστα που δοκίμασε το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια διπλή ευκαιρία, αφού ο Μουχάνης δοκίμασε το πόδι του με ένα μακρινό δυνατό σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 85’ να γυρίσουν το ματς με ένα μακρινό δυνατό και συρτό σουτ του Τσουμάνη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο τέλειώματα του ματς, δεν έλειψαν και τα… παρατράγουδα, αφού στο 90’ κι ενώ ο Μαρμούτας έβγαινε σε κόντρα επίθεση, δέχθηκε ένα απρόσεκτο τάκλιν από τον Ασωνίτη, με το ρέφερι να δείχνει στον παίκτη των Χουλιαράδων την απευθείας κόκκινη κάρτα μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες του Μαρμούτα και όλου του πάγκου της Θύελλας. 

Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Μωυσιάδης, Κυριαζή).

Χουλιαράδες: Πρινέας, Συμεωνίδης, Γεωργόπουλος, Ράπτης, Ζώνιος, Κουτσάφτης, Τσες, Στάμος, Τσιγαράς, Ζιώγας, Ασωνίτης.

Ελεούσα: Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Μαλλάτος, Τζίμας, Καράσας, Μουχάνης (80' Κεφάλας), Τσουμάνης, Τσάγκας, Μπουκουβάλας (80' Πασχάλης), Παπαρούνας (68΄Τσάγκας), Βελτσίστας (55΄Νούγιας).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ

ΝΗΣΙ-ΛΟΓΓΑΔΕΣ 2-1 

• Ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση παραμονής έκανε το Νησί επικρατώντας με 2-1 των Λογγάδων από τους οποίους αποσπάστηκε επτά βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 28΄να ανοίξουν το σκορ όταν ο Κονδύλης έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει  στο δοκάρι. 

Το Νησί άνοιξε το σκορ στο 36΄όταν ο Σίμπας έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε σε αμυντικό των Λογγάδων και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 41’ ήταν άστοχο το σουτ του Μυρόγλου.

Το Νησί στο δεύτερο μέρος αν και αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μυρόγλου στο 58΄με δεύτερη κίτρινη κατάφερε να σημειώσει και δεύτερο γκολ.

Οι Λογγάδες απείλησαν στο 65΄με τον Παζαρτζή, ενώ το Νησί πέτυχε το 2-0 στο 70΄με κεφαλιά του Λώλη. 

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 94΄όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγκτίδη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Παναγιώτου.

Διαιτησία: Τασιούλας (Πασιάς-Κατσουλίδου).

Νησί: Τασιούλας, Κλεισούρας (86΄ Μπισέλας), Οικονόμου, Κολόσης, Γερούκαλης, Γεράσης, Σίμπας (71΄ Μητσιόπουλος), Κονδύλης (91’ Μπισέλας Χ.), Λώλης (85΄ Κοτσίνας), Μυρόγλου, Ζαρκαλής (91’ Τυλιγάδας).

Λογγάδες: Καρδάνης, Λάππας, Σιδηρόπουλος, Λώλης (74’ Ρούστα), Μπονόβας, Παναγιώτου, Γακίδης (46΄ Λαδάκος), Πασχάλης (89΄ Κάτσενος), Παζαρτζής, Γκόλιας, Χαριζάι (68’ Σαλπιγκτίδης). 

ΣΤΑΥΡΑΚΙ- ΑΝΑΤΟΛΗ 0-2  

• Αν και αγωνίστηκε με απουσίες βασικών παικτών (Διαμαντόπουλος, Κοσυφαρίνης, Ορφανός) η Ανατολή πήρε τη νίκη με 0-2 από το Σταυράκι και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ελεούσας μείωσε τη διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες στους 4 βαθμούς.

Στο 3΄ από εκτέλεση φάουλ του Κουλούρη, ο Σαπλαούρας έκανε την κεφαλιά με τον Γκάτζιο να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 12΄ ο Χριστακόπουλος έκανε το σουτ με τον Γκάτζιο να αποκρούει.

Στο 21΄ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Σαπλαούρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. 

Μεγάλη τριπλή ευκαιρία στο 40΄ για την Ανατολή με τον Γκάτζιο να αποκρούει τα σουτ των Τασιούλα, Χαμπίπη και Ηλία. 

Στο 76΄ο Αθανασίου έκανε το σουτ με τους αμυντικούς της Ανατολής να διώχνουν τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Το 0-2 για τους φιλοξενούμενους ήρθε λίγο πριν το φινάλε του αγώνα όταν οι αμυντικοί του Σταυρακίου δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα μέσα από την περιοχή, αυτή κόντραρε στον Τασιούλα την ώρα που έκανε την προβολή και κατέληξε στα δίχτυα.

Διαιτησία: Σίνδρος (Θανασιάς-Τσάντας)

Σταυράκι: Γκάτζιος, Κολιός (65΄ Γούλας), Ζάγκας, Καπατσέλης, Κρασόπουλος (75΄ Νάτσος), Στογιάννης, Καλογεράκης, Γώγος(75΄ Κουτσογούλας) , Μερκουριάδης (77΄ Μιχαήλ), Κολιούσης, Κοντογιάννης.

Ανατολή: Διαμάντης, Σαούγκος, Κουλούρης, Σχισμένος, Σαπλαούρας (50΄ Δρόσος), Γκόγκος (68΄ Μίνης), Τασιούλας, Χαμπίπης, Γιαννιώτης, Ηλίας, Χριστακόπουλος (90΄ Κιούρκας).

ΜΕΤΣΟΒΟ- ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 3-3  

• Ιδανική αυτόχειρας αποδείχτηκε η ομάδα του Μετσόβου η οποία αν και προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο της Νεοκαισάρειας κατάφερε στο δεύτερο μέρος να δεχθεί τρία γκολ και να φύγουν οι φιλοξενούμενοι με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το πρώτο ημίχρονο το Μέτσοβο πετούσε φωτιές και κάθε επίθεση του «μύριζε» γκολ. Μόλις στο 1΄ το Μέτσοβο είχε δοκάρι με σουτ του Νάκου.

Στο 15΄ ο Νάκος έκανε την κάθετη στον Γκρέμο και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ. Το 2-0 έγινε στο 22΄ από τον Νάκο μετά από μπαλιά του Τσουλιάη, ενώ το 3-0 έκανε και πάλι ο Νάκος στο 38’.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έκαναν επική αντεπίθεση με όσα ψυχικά αποθέματα είχαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Αρχικά μείωσαν σε 3-1 στο 55΄ με σουτ του Τζιοβάρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 73΄ ο Παπαδόπουλος με σουτ έκανε το 3-2. Στις καθυστερήσεις του αγώνα μετά από κόρνερ του Μπιστιόλη ο Έξαρχος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Διαιτησία: Νέος (Κοσίνας-Τσιάρας).

Μέτσοβο: Γκάτζιος, Ναζίρης (65΄ Γεωργίου), Ζιάβρος, Σιούτας, Τσιόστας Χ., Παλαιοπάνος (65΄ Κατζιώτης), Τσιόστας Κ. (5΄ λ.τρ. Γοδέβενος), Λούσιος, Νάκος, Τσουλιάης, Γκρέμος (80΄ Παΐλας).

Νεοκαισάρεια: Γιαννακός, Παπαδόπουλος, Έξαρχος, Αντωνίου, Αναστασόπουλος, Κούτλας, Πανούσης, Ευθυμίου (20΄ Παγκάκης), Μπιστιόλης, Ναυρόζογλου, Τζιοβάρας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Σταυράκι – Ανατολή 0-2

Μέτσοβο – Νεοκαισάρεια 3-3

Πίνδος Κόνιτσας – Κουτσελιό 0-0

Νησί – Λογγάδες 2-1

Χουλιαράδες – Ελεούσα 1-1

Καστρίτσα – Νεοχωρόπουλο 4-0

Πέραμα – Βουνοπλαγιά 5-0

Δροσοχώρι – Κεφαλόβρυσο 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 47 43-8

2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 46 51-6

3. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 43 41-7

4. Α.Ε.ΑΝΑΓΕΝΝ.ΚΕΦΑΛΟΒΡ. 29 28-24

5. Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 27 36-34

6. Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 26 25-15

7. Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 20 30-38

8. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 20 23-23

9. Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 20 16-19

10. Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 20 15-24

11. ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 17 18-27

12. Α.Σ.ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 16 18-37

13. ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 14 23-31

14. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 13 18-30

15. Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 12 16-37

16. Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 6 10-51

ΕΠΟΜΕΝΗ 

(10, 11/2/2024)

Λογγάδες – Νεοχωρόπουλο 

Βουνοπλαγιά – Νησί 

Κουτσελιό – Χουλιαράδες 

Ελεούσα – Σταυράκι 

Ανατολή – Καστρίτσα 

Νεοκαισάρεια – Πέραμα 

Κεφαλόβρυσο – Μέτσοβο 

Δροσοχώρι – Πίνδος Κόνιτσας