Ερωτηματικό για την συμμετοχή του Εραμούσπε την Κυριακή

on .

PAS PROPONHSH 1 2 24

• Με σημαντικό ερωτηματικό τη συμμετοχή ή την απουσία του Εραμούσπε μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της κρίσιμης κυριακάτικης (04/02, 17:30) αναμέτρησης με τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες» για την 21η αγωνιστική της Super League. 

Έξι αγωνιστικές έμειναν για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Με την έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει «σουλουπωθεί» σε κάποιους τομείς, ωστόσο παραμένει σε δυσχερή θέση καθώς είναι μαζί την Κηφισιά στους 12 βαθμούς και την τελευταία θέση. Συνολικά ο ΠΑΣ έχει μόλις δύο νίκες στο πρωτάθλημα, 6 ισοπαλίες και 12 ήττες. Η ελπίδα όλων στην ομάδα της Ηπείρου είναι ότι οι πέντε μεταγραφές που έγιναν θα βοηθήσουν άμεσα και η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια και θα πετύχει το στόχο της παραμονής στην κατηγορία. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μπροστά του δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που καθορίσαν πολλά όσον αφορά τη βαθμολογική θέση της ομάδας πριν τα play out της Super League. Πρώτα την ερχόμενη Κυριακή με τη Λαμία και μετά την μεθεπόμενη Κυριακή με τον Άρη. Δύο κρίσιμα παιχνίδια στο άδειο δυστυχώς «Ζωσιμάδες» καθώς η απόφαση για το άνοιγμα των γηπέδων έχει αφετηρία τις 12 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα.

Στην αναμέτρηση της Κυριακής με αντίπαλο τη Λαμία η γιαννιώτικη ομάδα «καίγεται» για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ενδεχόμενο τρίποντο κόντρα στους Λαμιώτες με ταυτόχρονη νίκη του Βόλου επί του Παναιτωλικού θα βγάλουν για πρώτη φορά τον ΠΑΣ πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά στη μάχη για τη παραμονή, ωστόσο θα είναι μια σημαντική ώθηση ψυχολογικά για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Η μεταγραφική ενίσχυση σε θέσεις που πονούσε η ομάδα έχει φέρει αισιοδοξία στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον μένει η αισιοδοξία και η θετική ψυχολογία να μεταφραστεί σε νίκες και βαθμούς. Ο Μιχάλης Γρηγορίου γνωρίζει τις δυσκολίες του παιχνιδιού και προσπαθεί να αποφορτίσει τους παίκτες του από το όποιο άγχος υπάρχει για να μη γίνει αυτό τροχοπέδη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ενδεχομένως κόντρα στη Λαμία να αγωνιστούν και κάποια από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, κάτι που είναι στη διακριτική ευχέρεια του Γρηγορίου. Σίγουρα πάντως θα παίξει ο Άγγλος Τούτου, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό όση ώρα αγωνίστηκε και κέρδισε και το πέναλτι, με το οποίο μείωσαν οι Ηπειρώτες. Σίγουρα πάντως δεν θα αγωνιστεί ο Νάγκι καθώς έμεινε ελεύθερος από τη Λαμία και ήρθε στα Γιάννενα κατόπιν συμφωνίας των δύο ομάδων να μην αγωνιστεί στο προσεχές παιχνίδι.  

Ερωτηματικό με Εραμούσπε 

Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε ανάλυση στους ποδοσφαιριστές του τρόπου παιχνιδιού της Λαμίας και στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο δούλεψαν επάνω στην τακτική που θα ακολουθήσει η γιαννιώτικη ομάδα στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Εραμούσπε που έχει πρόβλημα τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα έκανε ατομικό και οι πιθανότητες να αγωνιστεί με τη Λαμία είναι μοιρασμένες. Η καθοριστική ημέρα θα είναι η σημερινή. Αν ο Αργεντινός στόπερ προπονηθεί, τότε θα υπολογίζεται για τη Λαμία. Αλλιώς θα μείνει εκτός και τη θέση στα στόπερ θα πάρει ο Μπκαδήμας. Στην αποστολή θα βρίσκεται πιθανότατα και ο Πολωνός Σομποτσίνσκι, ο στόπερ που αποκτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο Λεό μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ την πρώτη του προπόνηση μαζί με την υπόλοιπη ομάδα έκανε και ο Τούρκος Μέτε Ντεμίρ. Η επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση είναι για σήμερα το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ.

Διαιτητής ο Φωτιάς

Ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία την Κυριακή. 

Βοηθοί του Φωτιά θα είναι ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία και ο Αθανάσιος Δέλλιος από την Πέλλα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την Κοζάνη. Στο VAR θα είναι ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία και ο AVAR Ιωάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Μιχαήλ Κουκουλάκης από το Ηράκλειο.