Ανακοινώθηκε ο Τούρκος εξτρέμ Ντεμίρ, «παράθυρο» για ακόμα μια μεταγραφή

on .

DEMIR

Την πέμπτη χειμερινή του μεταγραφή ολοκλήρωσε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοινώθηκε η απόκτηση Τούρκου αριστερού εξτρέμ Μέτε Κάαν Ντεμίρ, με δανεισμό από την Εγιούπσπορ ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στην Τουρκία. 

Μετά τον Άγγλο Τούτου, τον Ούγγρο Νάγκι, τον Πολωνό Σομποτσίνσκι και τον Αργνετινό Ροζάλες, ο ΠΑΣ Γιάννινα προσέθεσε χτες έναν ακόμα ξένο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του. Ο λόγος για τον Μέτε Κάαν Ντεμίρ που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Τουρκία. 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΣ Γιάννινα προχωράει στην απόκτηση ποδοσφαιριστή από τη γειτονική Τουρκία και ενισχύει τα άκρα της επίθεσης του καθώς ο Ντεμίρ μπορεί να παίξει τόσο αριστερά όσο και δεξιά.  

Το βιογραφικό του Ντεμίρ

Ο Μέτε Ντεμίρ γεννήθηκε στις 13 Μαϊού του 1998 στο Μάιντς της Γερμανίας και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Αννόβερου φτάνοντας μέχρι την δεύτερη ομάδα. Συνολικά με την γερμανική ομάδα αγωνίστηκε σε 60 παιχνίδια σημειώνοντας 8 γκολ μοιράζοντας παράλληλα και 8 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2019 ο Ντεμίρ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπασάκσεχιρ. Την σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού στην Εσκισεχίρσπορ όπου μέτρησε 22 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Μπασάκσεχιρ με την οποία αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια.

Την σεζόν 2021-22 ήταν η σειρά της Εγιουπσπόρ να τον αποκτήσει αρχικά με την μορφή δανεισμού και στη συνέχεια το καλοκαίρι του 2022 να τον κάνει δικό της με κανονική μεταγραφή, φορώντας την φανέλα της μέχρι και πριν λίγες ημέρες σε 53 παιχνίδια έχοντας 6 γκολ και 2 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2023 και για έξι μήνες αγωνίστηκε στην Γκεντσλερμπιρλιγκί όπου μέτρησε 16 παιχνίδια, τέσσερα γκολ και ασίστ. Ο Μέτε Ντεμίρ υπήρξε και διεθνής με την εθνική ομάδα Under19 της Τουρκίας.

Μάλιστα, χτες το μεσημέρι ο Ντεμίρ βρέθηκε στο ΠΕΑΚΙ και έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 26χρονος Τούρκος πέρασε με επιτυχία τα εργομετρικά τεστ και τις ιατρικές εξετάσεις.  Υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και στη συνέχεια βγήκε στο γήπεδο και είχε την πρώτη του γνωριμία με τον Μιχάλη Γρηγορίου, το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίκτες του. Ο Ντεμίρ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο μόλις τελείωσε η προπόνηση της υπόλοιπης ομάδας. 

Πρώτη προπόνηση για Σομποτσίνσκι

Εκτός όμως από τον Τούρκο Ντεμίρ, στο ΠΕΑΚΙ βρέθηκε και ο Γιαν Σομποτσίνσκι. Ο Πολωνός στόπερ ήταν το νέο πρόσωπο της χτεσινής προπόνησης και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Μάλιστα, έδειξε έτοιμος και δεν αποκλείεται να μπει και στην αποστολή για τον αγώνα με τη Λαμία. 

Με την απόκτηση του Σομποτσίνσκι ο Γρηγορίου προσδοκά να «σφίξει» το κέντρο της άμυνας και να υπάρχουν οι επιλογές στα στόπερ που δεν υπήρχαν με την παρουσία του Μπορταγκαράι στο ρόστερ. 

Πρόβλημα στον αχίλλειο ο Εραμούσπε

Εκτός όμως από τα νέα πρόσωπα, τον Πολωνό στόπερ και τον Τούρκο χαφ, υπάρχουν και προβλήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το σημαντικότερο ακούει στο όνομα Ροντρίγκο Εραμούσπε. 

Ο Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός δεν προπονήθηκε χτες καθώς ταλαιπωρείται από ένα χτύπημα στον αχίλλειο τένοντα από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η κατάσταση του θα εκτιμηθεί σήμερα από τον γιατρό του ΠΑΣ Σταύρο Ριστάνη. Μπορεί ο ίδιος ο Εραμούσπε να είναι αισιόδοξος ότι την Παρασκευή θα μπει στις προπονήσεις και θα είναι στη διάθεση του Γρηγορίου για το παιχνίδι με τη Λαμία, μένει όμως η διάγνωση του ιατρικού επιτελείου το οποίο είναι αυτό που θα κρίνει και την σοβαρότητα του τραυματισμού.

Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλυσε με βίντεο στους ποδοσφαιριστές του τη προσεχή αντίπαλο ομάδα της Λαμίας. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε ταχυδύναμη και δουλειά στην τακτική. Ο Λεό έκανε ατομικό και σήμερα αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στο «Ζωσιμάδες».

Κινείται και για αριστερό μπακ 

Μετά τις πέντε μεταγραφές ενός τερματοφύλακα, ενός στόπερ, δύο εξτρέμ και ενός κεντρικού χαφ, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες και για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ. 

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου να ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ, ωστόσο υπάρχει ανοιχτό το μεταγραφικό «παράθυρο» για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές μέχρι την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. Έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη, ο οποίος να μην έχει ομάδα. 

Η επιθυμία του Γρηγορίου είναι να αποκτηθεί και ένας αριστερός οπισθοφύλακας καθώς δεν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία πρωτίστως του Τσαούση και δευτερευόντως του Κιάκου. Έτσι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να γίνει και έκτη μεταγραφή.