Ένα Νέο Κλειστό δεν φέρνει την αθλητική… άνοιξη στα Γιάννενα

on .

NEO KLEISTO PITA

• Την επισήμανση ότι ένα Νέο Κλειστό δεν φέρνει την… άνοιξη και πως οι ανάγκες για αθλητικές υποδομές στην πόλη είναι τεράστιες έκανε κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Ηλίας Γκαζιάνης.

Όπως είναι κοινά αποδεκτό αποτελεί άμεση προτεραιότητα η σοβαρή συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολικών γυμναστηρίων, καθώς και ο προγραμματισμός για κατασκευή νέων γηπέδων στα Γιάννενα. 

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη, αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων της Αστυνομίας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μελών της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων μπάσκετ της πόλης, παραγόντων του αθλήματος, ανθρώπων που συμβάλλουν στη διεξαγωγή των αγώνων και συνεργατών του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.

Προχωρούν οι μελέτες…

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αλ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που χρόνια τώρα καταβάλει η Περιφέρεια προκειμένου να αναβαθμιστούν αθλητικές εγκαταστάσεις της Ηπείρου.

Τόνισε πως η Περιφέρεια όπου χρειάστηκε συνέδραμε σε Δήμους της Ηπείρου, για την αναβάθμιση ή και ολοκλήρωση Κλειστών Γυμναστηρίων, φέρνοντας ως παραδείγματα τόσο το Κλειστό Γυμναστήριο της Άρτας, όσο και το Κλειστό που προχωρά στον Δήμο Ζίτσας.

Αναφερόμενος στο πρώην Κλειστό της Ξιφασκίας, ένα ζήτημα που τείνει να εξελιχθεί σε Γεφύρι της Άρτας, τόνισε πως όλες οι απαιτούμενες μελέτες προχωρούν, ωστόσο πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Έβδομη χρονιά λειτουργίας…

Είχε προηγηθεί χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Επιτροπής Λειτουργίας, Ηλία Γκαζιάνη, ο οποίος σημείωσε αρχικά πως το Νέο Κλειστό διανύει την έβδομη χρονιά λειτουργίας του, κατά την οποία συνεχίστηκε η αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης και των υπηρεσιών που παρέχει σε αθλητές και φιλάθλους.

Έτσι, πρόσφατα στο Νέο Κλειστό ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για μια νέα σειρά καθισμάτων στις κερκίδες που σημαίνει ότι η χωρητικότητα μαζί με τα καθίσματα εντός αγωνιστικού χώρου ανέρχεται πλέον στα 450 άτομα, η τοποθέτηση αυτόματων πωλητών στην είσοδο του γηπέδου ώστε να καλυφθεί η έλλειψη κυλικείου. Παράλληλα,  από το 2023 το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο καινοτομεί, καθώς έγινε το πρώτο δημόσιο γήπεδο στο οποίο τοποθετήθηκε σύστημα πλήρως αυτοματοποιημένης μετάδοσης αγώνων, με αποτέλεσμα να γίνει οικονομικότερη και πιο εύκολη διαδικασία ζωντανής μετάδοσης των αγώνων των συλλόγων καθώς δεν απαιτείται η φυσική παρουσία καμεραμάν για το σκοπό αυτό.