Προπονήθηκε με τον ΠΑΣ χθες ο Ροζάλες, εντός των ημερών έρχεται και ο Σομποτσίνσκι

on .

ROZALES PROPONHSH 29 1 24

Εβδομάδα μεταγραφικών εξελίξεων είναι αυτή που διανύουμε και γίνονται ορισμένες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες τις μεταγραφικής περιόδου. Παρελθόν από την ομάδα της Ηπείρου αποτελεί ο Ουρουγουανός Μπορταγκαράι. Ξεκίνησε προπονήσεις χτες και ανακοινώνεται σήμερα ο Αργεντινός χαφ Σαντιάγκο Ροζάλες, έρχεται και ο Πολωνός στόπερ Γιαν Σομποτσίνσκι. 

Το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα αρχίζει και παίρνει σιγά σιγά τη σφραγίδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Ο 50χρονος προπονητής έδωσε τις εισηγήσεις του για τους παίκτες που θέλει να αποχωρήσουν από την ομάδα. Έτσι μετά τον Κλέιμαν που δόθηκε δανεικός στα Χανιά και τον Ισπανό Μπιλμπάο, παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί από χτες και ο Ουρουγουανός στόπερ Χερόνιμο Μπορταγκαράι. 

Ο Μπορταγκαράι ήρθε στα Γιάννενα και τον ΠΑΣ τον Ιανουάριου του 2023 με συμβόλαιο 2,5 ετών, ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει βασικός, ούτε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Στάικου αλλά και μετέπειτα του Γρηγορίου. Είχε μόλις 7 συμμετοχές με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου», εκ των οποίων τις τέσσερις ξεκίνησε βασικός, με τελευταία τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Χερόνιμο Μπορταγκαράι και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Έρχεται ο Πολωνός Σομποτσίνσκι

Με την αποχώρηση του Μπορταγκαράι άνοιξε και ο δρόμος για την έλευση του Πολωνού κεντρικού αμυντικού Γιαν Σομποτσίνσκι, ο οποίος θα είναι η τέταρτη χειμερινή μεταγραφή για τους Γιαννιώτες. Την απόκτηση στόπερ είχε προαναγγείλει ήδη από το βράδυ της Κυριακής ο Μιχάλης Γρηγορίου στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. 

Έτσι μετά τον Άγγλο Τούτου, που έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό, τον τερματοφύλακα Νάγκι και τον Αργεντινό χαφ Ροζάλες που βρίσκεται ήδη στα Γιάννενα και θα ανακοινωθεί σήμερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει την τέταρτη μεταγραφή του για την περίοδο του Ιανουαρίου. Ο λόγος για τον 25χρονο στόπερ Γιαν Σομποτσίνσκι που θα ενισχύσει το κέντρο της άμυνας της γιαννιώτικης ομάδας.

Ο Σομποτσίνσκι είναι γεννημένος στις 20 Μαρτίου 1999 και έχει ύψος 1,87 μέτρα, ενώ είναι αριστεροπόδαρος. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πολωνίας και έχει 8 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων της χώρας του. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Λοτζ και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2016 αφού πρώτα είχε 58 συμμετοχές με την Κ19 της πολωνικής ομάδας και είχε σημειώσει και πέντε γκολ. Αρχικά δόθηκε δανεικός στη Βεϊχερόβο, όμως στη συνέχεια πήρε τις ευκαιρίες του στην πρώτη ομάδα της Λοτζ και σε 94 συμμετοχές πέτυχε 6 γκολ παρότι κεντρικός αμυντικός.

Τα τελευταία δύο χρόνια πήγε στην Αμερική και στο MLS και συγκεκριμένα στη Σάρλοτ, όπου βρήκε συμπαίκτες αρκετούς συμπατριώτες του Πολωνούς, μεταξύ των οποίων και τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι. Η ομάδα της Αμερικής αρχικά τον έδωσε δανεικός στη Λοτζ αφού τον αγόρασε και συνολικά είχε 28 συμμετοχές με τη φανέλα της. Πρόσφατα έμεινε ελεύθερος και θα αποκτηθεί από τον ΠΑΣ εφόσον περάσει τα εργομετρικά τεστ και τις ιατρικές εξετάσεις.

Μετά την απόκτηση και στόπερ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κυνηγήσει τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου να δυναμώσει την αριστερή πλευρά του. Βρίσκεται σε συζητήσεις με αριστερό εξτρέμ, ενώ δεν αποκλείεται να κινηθεί και για αριστερό μπακ. 

Πρώτη προπόνηση για Ροζάλες

Την πρώτη προπόνηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε χτες ο 29χρονος Αργεντίνος μέσος Σαντιάγκο Ροζάλες, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και θα αποτελέσει την τρίτη χειμερινή μεταγραφή της ομάδας της Ηπείρου. Ο Ροζάλες έχει υποβληθεί ήδη σε εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις. Χτες αναμένονταν στην πόλη των Ιωαννίνων ο μάνατζερ του και σήμερα θα ανακοινωθεί και επίσημα. Στη χτεσινή προπόνηση όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι μετά την προθέρμανση είχαν αγωνιστικά παιχνίδια υψηλής έντασης σε μικρό χώρο.  Ο Ροζάλες στην πρώτη του προπόνηση προσπάθησε να δείξει πράγματα σημειώνοντας και τρία γκολ και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΣ.

Ο Τούτου σιγά - σιγά ανεβάζει στροφές και αν και ακόμη είναι νωρίς ίσως στο παιχνίδι με τη Λαμία διεκδικήσει και θέση βασικού. Ο Άγγλος δεξιός χαφ έκανε εντυπωσιακή κούρσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο μείωσε το σκορ ο ΠΑΣ. Σε καλή κατάσταση δείχνει να βρίσκεται και ο Πέδρο Κόντε, με τον Γρηγορίου να μοιράζει μπράβο σε όλους και να περιμένει αυτή την εικόνα να τη δείξουν όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις και φυσικά στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Λαμία.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Λεό, ο οποίος έμεινε εκτός αγώνα με τον Ολυμπιακό, λόγω του προβλήματος που είχε στο ισχίο. Σήμερα Τρίτη ο Μιχάλης Γρηγορίου έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα και το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το μεσημέρι της Τετάρτης στο ΠΕΑΚΙ.