Σήμερα το χρονοδιάγραμμα για τα μέτρα στα γήπεδα

on .

GHPEDO PODOSFAIROY

• Για τα μέτρα που θα ισχύσουν προκειμένου να ανοίξουν τα γήπεδα με ασφάλεια μίλησε στην ΕΡΤ ο αναπλ. υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας ότι σήμερα Δευτέρα θα ανακοινώσει στη Βουλή το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών αλλά και η ταυτοπροσωπία μέσω κινητών τηλεφώνων.

«Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», είπε ο κ. Βρούτσης, «ενώ τα πρόστιμα θα είναι υπέρογκα».

«Αν από τις 13 Φεβρουαρίου υπάρξει οποιαδήποτε παράβαση σε γήπεδο, όπως ρίψη κροτίδων ή βεγγαλικών, ή κάποιου επικίνδυνου αντικειμένου, ή ακόμα και είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο, αυτό το γήπεδο την επόμενη αγωνιστική θα είναι κλειστό. Αν δεν λειτουργούν σωστά οι κάμερες, από την επόμενη αγωνιστική το γήπεδο θα είναι κλειστό», τόνισε ο υπουργός.

Αναφορικά με την ταυτοπροσωπία, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπαίνει κανένας στο γήπεδο χωρίς να έχει γίνει ταυτοπροσωπία μέσω κινητού τηλεφώνου. «Όποιος δεν έχει κινητό δεν θα μπαίνει στο γήπεδο», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι οι νεαροί φίλαθλοι κάτω των 15 ετών θα προσέρχονται στα γήπεδα συνοδεία γονέων.

Για τους συνδέσμους ο κ. Βρούτσης είπε ότι «δεν θέλουμε να κλείσουμε τους συνδέσμους, γιατί αυτό δείχνει μια αδυναμία του κράτους. Θα υπάρχει μόνο μία λέσχη που θα συνδέεται με την ΠΑΕ και θα αναβαθμίσουμε τις λέσχες. Θα γίνουν σύμμαχοι της ΠΑΕ και της πολιτείας και θα λειτουργούν για το καλό του αθλητισμού».

Παράλληλα επανέλαβε ότι το κόστος για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των καμερών θα επιβαρύνει τις ΠΑΕ.