Για την υπέρβαση στο «Καραϊσκάκης» ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

OLYMPIAKOS PAS SHMATA

Μια ακόμη δύσκολη αποστολή έχει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα καθώς αντιμετωπίζει αύριο στις 7.30 μ.μ. τον Ολυμπιακό στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 20η αγωνιστική της  Super League 1.

Η ομάδα της Ηπείρου έχει ένα δύσκολο έργο στο Φάληρο, καθώς αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό που προέρχεται από τη σπουδαία νίκη κόντρα στον Άρη την περασμένη αγωνιστική, ενώ η ψυχολογία στο στρατόπεδο των Γιαννιωτών είναι στο ναδίρ μετά και την ήττα από τον Πανσερραϊκό στο «Ζωσιμάδες» το προηγούμενο Σάββατο.

Βέβαια, η ήττα από τους Σερραίους που ήρθε ως απόρροια των αμυντικών κενών και των παιδαριωδών λαθών του Κλέιμαν, ήταν η αφορμή για καταιγιστικές εξελίξεις την εβδομάδα που πέρασε και με τις απαιτούμενες προσθαφαιρέσεις που έγιναν  στο ρόστερ.

Ο Ισραηλινός γκολκίπερ παραχωρήθηκε στα Χανιά με τη μορφή δανεισμού, ο Μπιλμπάο αποχώρησε από τους Γιαννιώτες, αποκτήθηκαν ο τερματοφύλακας Νάγκι και ο Τούτου, ενώ προ των πυλών είναι και ο Αργεντινός Ροζάλες.

Για το αυριανό παιχνίδι, ο Μιχάλης Γρηγορίου με τους συνεργάτες του καταστρώνουν τα πλάνα τους έτσι ώστε να βρουν το κατάλληλο σύστημα και την ενδεκάδα που θα παραταχθεί στο παιχνίδι με τους Πειραιώτες.

Απών και ο Λεό

Στις απουσίες των τιμωρημένων λόγω κίτρινων καρτών Παντελάκη, Τζίνο και Παμλίδη, ήρθε να προστεθεί χθες και αυτή του Λεό, μιας και ο Γάλλος επιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ισχίο στην χθεσινή προπόνηση και έμεινε εκτός αποστολής.

Οι παραπάνω ελλείψεις  θα φέρουν ανακάτεμα της τράπουλας από τον 50χρονο προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα με τις επιλογές ωστόσο να είναι περιορισμένες και τα... κουκιά μετρημένα.

Ένα από τα τρωτά σημεία στο παιχνίδι του ΠΑΣ που πρέπει να διαχειριστεί ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι το γεγονός ότι η γιαννιώτικη ομάδα  δέχεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο γκολ. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή ο 50χρονος προπονητής αλλά και οι παίκτες προκειμένου να μη δεχθούν γκολ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού κάτι που αν συμβεί θα κάνει την αποστολή τους ακόμα πιο δύσκολη.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό όπου συμπεριλήφθησαν για πρώτη φορά οι  Νάγκι και Τούτου. Αναλυτικά οι παίκτες που την απαρτίζουν είναι οι κάτωθι: Αθανασίου, Μπακαδήμας, Μπάλαν, Μπεγκάλα, Μπορταγκαράι, Κόντε, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Κιάκος, Νάγκι, Λιάσος, Πανάγου, Ριένστρα, Ροσέρο, Σόρια, Σούλης, Έφορντ, Τσαούσης, Τζίμας, Τούτου, Κύρκος.

Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Παμλίδης, Τζίνο, Παντελάκης, για λόγους τακτικής ο Γκάρο, οι νεαροί Ναούμης,  Βρακάς που θα αγωνιστεί με την Κ19 και ο Μίνα ο οποίος δεν υπολογίζεται από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μιας και δεν έχει επιστρέψει από την Γερμανία όπου είχε πάει από την περίοδο των εορτών.

Τα πλάνα του Γρηγορίου

Με βάση τις απουσίες και το υπάρχον υλικό οι επιλογές του Γρηγορίου είναι μετρημένες για την αυριανή αναμέτρηση.

Με την αποχώρηση του Κλέιμαν θέση διεκδικούν οι Αθανασίου και ο νεοαποκτηθείς Νάγκι, στα αριστερά φαίνεται ότι ο Κιάκος θα πάρει τη θέση του Τσαούση, ο Μπακαδήμας θα αντικαταστήσει τον Παντελάκη, ο Τζίμας τον Παμλίδη και ο Ριένστρα τον Τζίνο.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι: Αθανασίου (Νάγκι), Σόρια, Κιάκος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Ροσέρο, Τζίμας, Κόντε, Μπάλαν.

Διαιτητής ο Περράκης

Ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα θα διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό.

Βοηθοί του Περράκη θα είναι οι Ανδρέας Φωτόπουλος και Δημήτρης Σαμοΐλης από την Αθήνα και τέταρτος ο Φώτιος Πολυχρόνης από την Πιερία. Στο VAR θα βρίσκεται ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία και AVAR θα είναι ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ από την Ανατολική Αττική.

Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χρήστος Δαγκλής από τη Μακεδονία.

«Ερυθρόλευκη» η παράδοση

Αρνητικός είναι ο απολογισμός των Γιαννιωτών στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Σε σύνολο 28 αναμετρήσεων σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας, οι ερυθρόλευκοι μετρούν 24 νίκες, τέσσερα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ο ΠΑΣ αγνοεί τη χαρά της νίκης σε επισκέψεις του στην έδρα του Ολυμπιακού.

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Ολυμπιακού και σε επίπεδο τερμάτων, καθώς έχει σκοράρει 74 φορές έναντι 17 του ΠΑΣ.