Δανεικός από τη Μπόχουμ ο Τούτου

on .

TOYTOY

• Στην πρώτη του μεταγραφική κίνηση για την περίοδο του Ιανουαρίου προχώρησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοινώθηκε ο δανεισμός μέχρι το καλοκαίρι του Άγγλου δεξιού μπακ-χαφ Ζόρντι Οσέι Τούτου από τη γερμανική Μπόχουμ, με οψιόν αγοράς από τους Γιαννιώτες.

Ο Τούτου βρίσκονταν από την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, πέρασε με επιτυχία τα εργομετρικά και το Σαββατοκύριακο έφτασε στα Γιάννενα. Του έγιναν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, τις οποίες πέρασε με επιτυχία και έτσι χτες ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτησή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Ζόρντι Οσέι Τούτου. Ο 25χρονος Άγγλος εξτρέμ γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1998 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Άρσεναλ με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2015 σε ηλικία 17 ετών. Στην Άρσεναλ μέτρησε 30 συμμετοχές με την Κ21 και 29 με την Κ18.

Το καλοκαίρι του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπόχουμ με την οποία αγωνίστηκε σε 21 αγώνες, έχοντας πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Την επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε ξανά δανεικός στην Κάρντιφ με την οποία μέτρησε οκτώ συμμετοχές. Το 2021 ακολούθησε η Νότιγχαμ Φόρεστ μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022 όπου είχε τέσσερις συμμετοχές. Εκείνη την μεταγραφική περίοδο μετακόμισε για το υπόλοιπο της σεζόν στην Ρόδεραμ όπου είχε ένα γεμάτο εξάμηνο με 14 αγώνες κι ένα γκολ.

Το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Μπόχουμ. Στην πρώτη του σεζόν με την γερμανική ομάδα ήταν από τους βασικούς συντελεστές της παραμονής στην Μπουντεσλίγκα έχοντας 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και άλλες δύο στο Κύπελλο. ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται κάθε επιτυχία». 

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Τούτου δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα και περιμένω πως και πως να μπω στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσω την ομάδα να ξεφύγει από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται».

Στην πόρτα της εξόδου Γκάρο και Μπιλμπάο

Παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να αποτελέσουν εντός των επόμενων ημερών δύο ξένοι ποδοσφαιριστές του, ο Αργεντινός Χουάν Γκάρο και ο Ισπανός Ίκερ Μπιλμπάο, ενώ έχει ενημερωθεί πώς δεν υπολογίζεται πλέον και ο μέχρι πρότινος βασικός τερματοφύλακας Κλέιμαν. 

Ο Μπιλμπάο δεν υπολογίζεται εδώ και καιρό και από το καλοκαίρι του έχει ζητηθεί να βρει ομάδα και να αποχωρήσει από τον ΠΑΣ. 

Οι διαπραγματεύσεις «ναυάγησαν» και έτσι ο Ισπανός παρέμεινε στην ομάδα. Συνέχισε να προπονείται μόνος του, ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα και τον τελευταίο καιρό υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γεωργουλόπουλου.

O Μπιλμπάο ήρθε στον ΠΑΣ στα τέλη του Ιουνίου του 2022 και στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν ήταν στους βασικούς και αναντικατάστατους. Σταδιακά έχασε τη θέση του από τον Λιάσο αρχικά και στη συνέχεια από τον Τζίνο που ήρθε τον Ιανουάριο του 2023. Το συμβόλαιο του Μπιλμπάο με τον ΠΑΣ είναι διετές, δηλαδή ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι του 2024. Φαίνεται όμως ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή» και ο παίκτης θα αποχωρήσει νωρίτερα. Συνολικά ο Μπιλμπάο φόρεσε 19 φορές τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και μοίρασε δύο ασίστ. 

Πιο περίπλοκη είναι η περίπτωση του Γκάρο. O 31χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός ήρθε στον ΠΑΣ ως δανεικός από την Ουρακάν, ομάδα της χώρας του. Ο δανεισμός ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, ωστόσο ο Μιχάλης Γρηγορίου ζήτησε να αποχωρήσει άμεσα. 

Όμως για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός πρέπει ο ΠΑΣ να καλύψει τα απαιτούμενα χρήματα μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο παίκτης έχει ειδοποιηθεί ότι δεν υπολογίζεται και χτες έγινε η τελική επαφή προκειμένου να λυθεί το συμβόλαιό του. 

Συζητήσεις για να λύσουν τα συμβόλαια θα γίνουν και με άλλους ποδοσφαιριστές, ενώ ειλημμένη απόφαση είναι η απομάκρυνση του Έφορντ, αλλά και του μέχρι πρότινος βασικού τερματοφύλακα, Μπόρις Κλέιμαν.  

Χωρίς Παντελάκη, Τζίνο και Παμλίδη με Ολυμπιακό

Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής (28/01, 19:30) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» καθώς θα απουσιάσουν οι Παντελάκης, Τζίνο και Παμλίδης.

Οι Τζίνο και Παμλίδης είδαν την κίτρινη κάρτα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ενώ ο Παντελάκης ζήτησε από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να τον «κιτρινίσει» μετά το τέλος του αγώνα, όπως και έγινε. Και οι τρεις συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες και δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή τους κόντρα στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά προκειμένου να είναι διαθέσιμοι στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.