Παραμένει λίγος και αβοήθητος, ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός 0-2

on .

7

 Ακόμα ένα βήμα προς τον… γκρεμό του υποβιβασμού έκανε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση σε έναν κρίσιμο αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό και ηττήθηκε με 0-2 χάρη σε δύο γκολ του Μπετανκόρ (11’, 16’).

Το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν κατώτερο των περιστάσεων και ηττήθηκε δίκαια από τους Σερραίους του Πάμπλο Γκαρσία. Τα αμυντικά κενά και τα παιδαριώδη λάθη του Κλέιμαν στοίχισαν ακόμα μια φορά πολύτιμους βαθμούς. Μπορεί να ηττήθηκαν και οι Παναιτωλικός και Κηφισιά από ΟΦΗ και Λαμία αντίστοιχα, ωστόσο όσο δεν γίνονται μεταγραφές και δεν ενισχύεται αγωνιστικά η ομάδα δεν φαίνεται... φως στο τούνελ. Ακόμα ανακοινώνεται η μεταγραφή του Άγγλου Τούτου, λαϊκά δικαστήρια έξω από το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Α πό το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Ηπείρου γνώρισε οδυνηρή ήττα με 0-2 το απόγευμα του Σαββάτου από τον Πανσερραϊκό στο «Ζωσιμάδες» και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με την Κηφισιά. Σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι οι Γιαννιώτες πλήρωσαν τα αμυντικά κενά και τα παιδαριώδη λάθη του Κλέιμαν. Ο επιθετικός Μπετανκόρ με δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο (11’, 16’) ουσιαστικά έκρινε τη νίκη για τους Σερραίους. Δοκάρι ο ΠΑΣ με τον Μπάλαν (79’). Λαϊκά δικαστήρια έξω από το Εθνικό Στάδιο, συνομιλία Χριστοβασίλη με αντιπροσωπεία των οργανωμένων.

Πώς έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με διάταξη 4-4-2, αφήνοντας το 3-5-2 της Τούμπας και έχοντας διαθέσιμους τους Παμλίδη, Τσαούση και Τζίμα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κλέιμαν, δεξί μπακ έπαιξε ο Σόρια και αριστερά ο Τσαούσης, με τους Εραμούσπε και Παντελάκη στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Καραχάλιος και Τζίνο, δεξί εξτρέμ ήταν ο Ροσέρο, αριστερό ο Παμλίδης και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Λεό και Κόντε. 

Από την άλλη ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον Πανσερραϊκό τριάδα στόπερ και διάταξη 3-4-2-1. Στην εστία ήταν ο Χόβαν και την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Θυμιάνης, Μπέργκστρομ και Διαμαντής. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μορέιρα και Στάικος, δεξιά αγωνίστηκε ο Ντανκερλούι, αριστερά ο Δεληγιαννίδης και εσωτερικά οι Ουάρντα και Τομάς πίσω από τον Μπετανκόρ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ξανά γκολ από τα αποδυτήρια…

Θα περίμενε κανείς ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έμπαινε με πάθος και μεγαλύτερη ένταση από τον Πανσερραϊκό στο σαββατιάτικο αγώνα λόγω του βαθμολογικού κινήτρου. Ωστόσο, οι Σερραίοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν από την αρχή της αναμέτρησης, επέβαλαν τον ρυθμό τους και έδειχναν μια ταχύτητα πάνω από τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου. 

Ένα σουτ του Τζίνο στο 5’ ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη τελική στον αγώνα, χωρίς όμως να απειληθεί ουσιαστικά ο Χόβαν. Στο 9’ ο Ροσέρο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός διασωθέντας από το «ναυάγιο του ΠΑΣ, έκανε την ατομική ενέργεια από δεξιά και σέντραρε παράλληλα, όμως κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. 

Στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία του Κλέιμαν ο Πανσερραϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μετά από ένα ακόμα τραγικό λάθος του πορτιέρο του ΠΑΣ. Στο 11’  ο Τομάς από τον άξονα άνοιξε αριστερά στον Ντανκερλούι, αυτός έστρωσε στον Στάικο, ο οποίος έκανε το μακρινό σουτ με το δεξί. Ο Κλέιμαν αντέδρασε λανθασμένα καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του, τη βρήκε και την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο Μπετανκόρ σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ακόμα ένα παιχνίδι που ο ΠΑΣ βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.

 

Δεύτερο λάθος Κλέιμαν, δεύτερο γκολ Μπετανκόρ

Το αρχικό άγχος των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε μετά το 0-1 να διαδεχτεί η νευρικότητα. Στο 14’ ο διαιτητής Σιδηρόπουλος «κιτρίνισε» τους Εραμούσπε και Ουάρντα για μια μεταξύ τους αψιμαχία εκτός φάσης. Πριν καν προλάβει να αντιδράσει από το σοκ του πρώτου γκολ ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχτηκε και δεύτερο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο από τον Πανσερραϊκό και μάλιστα πάλι από τον Μπετανκόρ και πάλι από ολέθριο σφάλμα του Κλέιμαν!

Συγκεκριμένα, στο 16’ ο Τομάς έκανε τη μακρινή μπαλιά προς τον Μπετανκόρ, ο Κλέιμαν έκανε άστοχη έξοδο του… Μεσολογγίου εκτός περιοχής και σε πλήρη ασυνεννοησία με τον Παντελάκη. Ο Μπετανκόρ πρόλαβε έκλεψε, προσπέρασε σαν σταματημένο τον Κλέιμαν και σε κενή εστία έστειλε αργά και βασανιστικά τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Ήταν το τρίτο γκολ του Ισπανού επιθετικού στο πρωτάθλημα μέσα σε 4 αγωνιστικές. 

Ένα μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου για τους Σερραίους που μαζί με τον Ουάρντα απέδωσε άμεσα καρπούς και έφερε βελτίωση στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Γκαρσία. Την ίδια ώρα που ο ΠΑΣ μάταια περιμένει τη μεταγραφική ενίσχυση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα λάθη του Κλέιμαν στους δύο αγώνες με τον Πανσερραϊκό στοίχισαν συνολικά 6 βαθμούς στον ΠΑΣ, ιδίως αν θυμηθεί κανείς το γκολ που είχε δεχτεί στις Σέρρες από το μακρινό σουτ του Στάικου σχεδόν από τη σέντρα του γηπέδου!

Εκμεταλλευόμενος το προβάδισμά του στο σκορ και την αγωνιστική του ανωτερότητα ο Πανσερραϊκός έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 31’ ο Μπετανκόρ έκλεψε τη μπάλα από λάθος του Εραμούσπε, συνδυάστηκε με τον Τομάς και έκανε το φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν. Δευτερόλεπτα αργότερα, στο 32’, ο Μπετανκόρ πίεσε την άμυνα του ΠΑΣ και ανάγκασε τον Σόρια να κάνει λάθος με το κεφάλι. Η μπάλα έφτασε στον Τομάς που έπιασε το σουτ με το αριστερό, όμως ο Κλέιμαν με δύσκολη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Χαρακτηριστικό του πόσο ακίνδυνος ήταν ο ΠΑΣ επιθετικά στο πρώτο μέρος είναι ότι η επόμενη τελική του μετά το 9’ ήταν στο 42’ με ένα σουτ του Σόρια που ήταν αρκετά άστοχο. Λεό και Κόντε ήταν εκτός κλίματος αγώνα, δεν βοήθησαν καθόλου και δικαίως αντικαταστάθηκαν νωρίς από τον Γρηγορίου. 

Διπλή χαμένη ευκαιρία ο ΠΑΣ

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γρηγορίου έριξε στο ματς τον Τζίμα αντί του Λεό, ωστόσο διατήρησε το 4-4-2 καθώς ο Παμλίδης πήγε στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Κόντε και αριστερό εξτρέμ έπαιξε ο Τζίμας. 

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ προσπάθησε να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα και έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ. Στο 49’ μετά από σέντρα του Σόρια από δεξιά, ο Τζίμας προσπάθησε ανεπιτυχώς να πάρει την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πήγε στον Κόντε στο δεύτερο δοκάρι. Ο Ισπανός αρχηγός του ΠΑΣ στόπαρε και σούταρε με το δεξί, αλλά έδιωξε ο Χόβαν. Στην εξέλιξη της φάσης σέντραρε ο Ροσέρο, ο Χόβαν έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Τζίμα που έκανε το σουτ αλλά έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Δεληγιαννίδης, αποσοβώντας το γκολ για τους Σερραίους. 

 Δοκάρι με Μπάλαν και… τέλος 

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γρηγορίου έριξε στο ματς τους Κιάκο, Ριένστρα και Μπάλαν αντί των Τσαούση, Καραχάλιου και Κόντε. Από την άλλη ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε διαχείριση του αγώνα και «πάγωσε» τον ρυθμό. Στο 63’ ο Ροσέρο έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά, ωστόσο η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Η πιο σημαντική στιγμή του ΠΑΣ για τη μείωση του σκορ χάθηκε στο 79’. Ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Εραμούσπε με την πρώτη κεφαλιά έστρωσε στον Μπάλαν, ο Ρουμάνος επιθετικός έκανε το κοντρόλ και σούταρε, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Χόβαν. Στην επαναφορά της μπάλας ο Παντελάκης πήρε νέα κεφαλιά υπό πίεση, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και την έστειλε άουτ. 

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά καθώς οι παίκτες του ΠΑΣ μετά το δοκάρι του Μπάλαν πέταξαν «λευκή πετσέτα». Μάλιστα, ο Πανσερραϊκός έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ στο 85’ όταν ο Άλεξιτς έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά, έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Κλέιμαν, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΣ έδιωξε με τα πόδια. 

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννινα να γνωρίζει οδυνηρή ήττα, την ενδέκατη φετινή σε 19 αγώνες πρωταθλήματος. Ακόμα ματς που τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας και του τερματοφύλακα Κλέιμαν στοιχίζουν πολύτιμους βαθμούς και μια εικόνα ομάδας που δείχνει ανίκανη να παλέψει για την παραμονή. 

Διαιτησία: Σιδηρόπουλος (Στάικος – Κορώνας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης (60’ Κιάκος), Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος (60’ Ριένστρα), Τζίνο, Ροσέρο (81’ Έφορντ), Παμλίδης, Λεό (46’ Τζίμας), Κόντε (60’ Μπάλαν).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Διαμαντής, Μπέργκστρομ, Θυμιάνης, Στάικος, Μορέιρα, Ντανκερλούι (81’ Οικονόμου), Τομάς (89’ Μούργος), Ουάρντα (89’ Πεταυράκης), Μπετανκόρ (71’ Άλεξιτς).