Ρεπορτάζ από αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

MATS AGONISTIKIS

Σταυράκι - Νησί 4-3

• Γκολ και θέαμα πρόσφεραν οι ποδοσφαιριστές στους φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση Σταυράκι-Νησί με τους τυπικά γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 4-3.

Το Σταυράκι ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 5΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σουτ του Γώγου έξω από την περιοχή με τη μπάλα να πηγαίνει στο «Γ» της εστίας του Τασιούλα.

Το Νησί απάντησε στο 17΄με τον Πρέμο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο 40΄το Νησί κάνει την ολική ανατροπή στο σκορ με τον Μυρόγλου ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Σταυρακίου και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκάτζιου.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες.

Κόντρα στη ροή του αγώνα στο 60’ το Σταυράκι κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κολόση την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κοντογιάννης ισοφαρίζοντας σε 2-2. 

Στο 70΄ το Σταυράκι προηγήθηκε εκ νέου στο σκορ όταν σε μαρκάρισμα στον Κοντογιάννη ο παίκτης του Σταυρακίου έπεσε στον αγωνιστικό χώρο με τους ποδοσφαιριστές του Νησιού να σταματάνε για να διακοπεί το παιχνίδι, ωστόσο ο Μερκουριάδης χωρίς να καταλάβει τι έχει γίνει συνέχισε τη φάση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-2.

Ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Σταυρακίου καταλαβαίνοντας τι έχει γίνει τήρησαν το fair play και αμέσως μόλις έγινε η σέντρα πήρε τη μπάλα ο Μητσιόπουλος και χωρίς να τον μαρκάρει κάποιος παίκτης του ΑΟΣ την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 3-3. Το Σταυράκι όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 87΄ο Μιχαήλ που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Διαιτησία: Βλάχος (Ευαγγέλου-Τζίμα).

Σταυράκι: Γκάτζιος, Χήτας, Ζάγκας (66΄Μερκουριάδης), Μωραίτης (86΄Κρασόπουλος), Καπατσέλης, Κουτσογούλας (75΄Καλογεράκης), Στογιάννης, Κολιούσης, Κοντογιάννης, Κολιός, Γώγος (86΄Μιχαήλ).

Νησί: Τασιούλας, Οικονόμου, Κολόσης, Γερούκαλης, Κονδύλης, Πρέμος, Τζιμογιάννης, Κλεισούρας, Ζαρκαλής, Λώλης, Μήτρογλου.

Η Διοίκηση του ΑΟΣ ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Παναγιώτη Δαβή για την παραχώρηση του γηπέδου της Λιμνοπούλας προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας. 

 Κουτσελιό- Ανατολή 0-2

• Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε ο πρώτος γύρος της Α’ Ερασιτεχνικής για την Ανατολή, καθώς επικράτησε με σκορ 0-2 του Κουτσελιού και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στο ντέρμπι από την Ελεούσα.

Η συνεχής βροχόπτωση και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψαν σε δυο ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, το ματς ήταν μέτριο έως κακό. 

Το Κουτσελιό είχε καλή στιγμή στο 29’ με τον Κακαράντζα να κάνει το σουτ και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 43’ η Ανατολή έφτασε κοντά στο γκολ όταν σε σέντρα από δεξιά ο Γιαννιώτης πήρε την κεφαλιά και ο Κυρικλίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Ανατολή προηγήθηκε στο σκορ στο 66’ όταν ο Γιαννιώτης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ηλίας με κεφαλιά έκανε το 0-1. Με τον ίδιο τρόπο έγινε το 0-2 στο 71’. Ο Γιαννιώτης και πάλι από αριστερά εκτέλεσε το κόρνερ και με κεφαλιά ο Πάνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυρικλίδη για το 0-2. Η Ανατολή είχε καλές στιγμές με τους Κουλούρη και Τασιούλα, ενώ το Κουτσελιό ένα σουτ με τον Καμπότα χωρίς αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Μπούμπας (Σιαμέτης- Χατζής)

Κουτσελιό (Σπύρος Τασιούλας): Κυρικλίδης, Γκέγκα, Κυριακίδης, Σιαμέτης, Κέντρος, Τσακανίκας (Βλέτσας), Μπακαγιάννης (Καμπότας), Κακαράντζας (Κούτλας), Κουτσογιάννης, Δάσκαλος, Νικολάου (64’ Αλεξίου).

Ανατολή (Αλέκος Τάτσης): Διαμάντης, Σαούγκος, Διαμαντόπουλος (82’ Ακουλλι), Πάνος (73’ Δρόσος), Σαπλαούρας, Γκόγκος (61’ Μίνης), Κουλούρης, Τασιούλας, Γιαννιώτης, Ηλίας, Κοσυφαρίνης (61’ Χαμπίμπης).

METSOBO

Μέτσοβο- Λογγάδες 2-1  

• Στις νίκες επέστρεψε η ομάδα του Μετσόβου η οποία επικράτησε 2-1 των Λογγάδων σε ματς που έγινε στην Ελεούσα.

Η ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα ήταν καλύτερη στο πρώτο 25λεπτο και πέτυχε δύο γρήγορα γκολ. Στο 5΄σε πλασέ του Νάκου απέκρουσε ο Καρδάνης.

Το 1-0 έγινε στο 11΄ μετά από σέντρα του Γκρέμου η μπάλα έφτασε στον Τσιόστα Κ. που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Καρδάνη. 

Στο 16΄μετά από κάθετη πάσα του Τσιόστα στον Νάκο πλασέ του τελευταίου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το Μέτσοβο το 2-0.

Στη συνέχεια οι Λογγάδες ανέβασαν την απόδοση τους και έχασαν ευκαιρίες με τον Παζαρτζή (40΄, 56΄, 57΄και 75΄)  για να μειώσουν το σκορ και να μπουν στο παιχνίδι. Ωστόσο ευκαιρίες είχε και το Μέτσοβο με τους Παλαιοπάνο, Νάκο, Τσουλιάη και Γοδέβενο για να πετύχει και τρίτο τέρμα.

Στο 85΄οι Λογγάδες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Νάκου όμως ο διαιτητής είχε δώσει επιθετικό φάουλ. Τελικά η μείωση του σκορ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 92΄με τον Παζαρτζή.

Διαιτησία: Νέος (Γκέλης-Σιώμος).

Μέτσοβο: Κάτσενος, Γκρέμος, Ζιάβρος, Βαρτζιώτης (65΄λ.τρ. Παΐλας),  Τσιόστας Χ., Παλαιοπάνος (80΄Ναζίρης), Τσιόστας Κ., Γοδέβενος, Νάκος, Τσουλιάης, Λούσιος (60΄Σιούτας).

Λογγάδες: Καρδάνης, Λάππας, Λώλης, Παναγιώτου, Κάτσενος (62΄Κώστας), Σιδηρόπουλος, Χαριζάι (75΄Λαλάκος), Πασχάλης, Παζαρτζής, Γκόλιας, Γακίδης (25΄λ.τρ. Ρούστα-75΄Κολιός).

Κόνιτσα- Ελεούσα 1-4  

• Σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο που εγκυμονούσε κινδύνους για σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστών  η πρωτοπόρος Ελεούσα πήρε τη νίκη με 1-4 μέσα στην Κόνιτσα.

Μόλις στο 4΄ο Τσουμάνης με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1. Ο Μουχάνης στο 33’ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στο 54’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μουρεχίδη. 

Στο 57΄ σε σουτ του Νούγια απέκρουσε τη μπάλα ο Έξαρχος και στη συνέχεια ο Παπαρούνας Στ. από κοντά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-3. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 76΄ο Νούγιας.

Διαιτησία: Τασιούλας (Τσάντας-Κυριαζή).

Κόνιτσα: Έξαρχος, Μιχαήλ, Μήτσος (60΄ Βλάχος), Καλές, Ντεντόπουλος, Έξαρχος Θ. (60΄Σπανός Χ.), Ζαχαρόπουλος (70΄Πατσούρας), Κυρτζόγλου (60΄ Κίτσος), Χαλούλος (46΄Σπανός), Λάμπρου, Μουρεχίδης.

Ελεούσα: Αρχοντάκης, Καράσας, Μαρμούτας, Νάσιος, Μαλλάτος, Μπουκουβάλας (80΄Τζίμας), Μουχάνης, Τσουμάνης, Παπαρούνας Α. (75΄Πασχάλης), Νούγιας (75΄Βελτσίστας), Παπαρούνας Σ. (65΄Τσάγκας).

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Σταυράκι – Νησί 4-3

Κουτσελιό – Ανατολή 0-2

Πίνδος Κόνιτσας – Ελεούσα 1-4

Μέτσοβο – Λογγάδες 2-1

Χουλιαράδες – Νεοχωρόπουλο (αναβλ.)

Δροσοχώρι – Βουνοπλαγιά 2-0

Κεφαλόβρυσο – Νεοκαισάρεια 2-2

Πέραμα – Καστρίτσα 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 43 41-7

2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 40 45-6

3. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 37 37-6

4. Α.Ε.ΑΝΑΓΕΝΝ.ΚΕΦΑΛΟΒΡ. 27 24-20

5. Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 25 25-14

6. Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 23 27-31

7. Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 20 29-34

8. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 18 20-20

9. Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ* 18 13-21

10. Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 17 14-16

11. Α.Σ.ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 15 15-33

12. ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 13 16-26

13. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 12 16-27

14. ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 10 17-30

15. Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ* 8 14-32

16. Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 6 10-40

* Έχουν ένα ματς λιγότερο

Η ΕΠΟΜΕΝΗ 

(27, 28/1/2024)

Κεφαλόβρυσο – Πίνδος Κόνιτσας

Νεοχωρόπουλο – Σταυράκι 

Ελεούσα – Κουτσελιό 

Λογγάδες – Πέραμα 

Βουνοπλαγιά – Μέτσοβο 

Καστρίτσα – Νησί 

Ανατολή – Χουλιαράδες 

Νεοκαισάρεια – Δροσοχώρι