Αγώνας επιβίωσης για τον ΠΑΣ κόντρα στον Πανσερραϊκό

on .

PAS PANSERAIKOS SHMATA

 Μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση, έναν αγώνα επιβίωσης, δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται σήμερα το απόγευμα (20/01, 19:00) τον Πανσερραϊκό στο «Ζωσιμάδες» για την 19η αγωνιστική της Super League. 

Μοναδικός στόχος της ομάδας της Ηπείρου η νίκη, σε μια αγωνιστική που κρίνει πολλά στη μάχη της παραμονής. Περνάει εργομετρικά και ανακοινώνεται ο Άγγλος μπακ χαφ Οσέι Τούτου, ο οποίος θα έρθει δανεικός από τη γερμανική Μπόχουμ.

Μπορεί η προηγούμενη αγωνιστική να μην άλλαξε πολλά στις ισορροπίες στη μάχη της παραμονής, ωστόσο η 19η που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο είναι ιδιαίτερα κομβική. Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Πανσερραϊκό στο «Ζωσιμάδες», η Κηφισιά θα παίξει στη Λαμία, ενώ ο Παναιτωλικός αγωνίζεται στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, αγώνες που γίνονται όλοι σήμερα Σάββατο. Για την ομάδα της Ηπείρου προέχει πρώτα και πάνω από όλα η νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό. Οι Γιαννιώτες έχουν 12 βαθμούς, όσους και η Κηφισιά και χρειάζονται βαθμούς σε εντός έδρας παιχνίδια με ομάδες του ίδιου βεληνεκούς προκειμένου να διατηρηθούν ζωντανοί στη διεκδίκηση της παραμονής. 

Επιστρέφουν τρεις, χωρίς απουσίες 

Το ευχάριστο για τον Μιχάλη Γρηγορίου είναι ότι η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μια ημέρα μόνο έκανε ατομικό ο Εραμούσπε, για λόγους ξεκούρασης. Ο προπονητής του «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες καθώς ο Παμλίδης ξεπέρασε τον τραυματισμό στη γάμπα που τον άφησε εκτός Τούμπας, ενώ επιστρέφουν και οι Τσαούσης και Τζίμας που εξέτισαν ποινή τιμωρίας για κίτρινες κάρτες. 

Η προετοιμασία των Γιαννιωτών ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακοίνωσε την 22μελή αποστολή ενόψει Πανσερραϊκού. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Κλέιμαν, Αθανασίου, Σούλης, Σόρια, Πανάγου, Τσαούσης, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Τζίνο, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίμας, Έφορντ, Ροσέρο, Παμλίδης, Λεό, Μπάλαν, Κόντε. 

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπιλμπάο και Γκάρο που δεν υπολογίζονται και ψάχνεται φόρμουλα για να λυθούν τα συμβόλαια τους, οι Μπεγκάλα και Μίνα, αλλά και νεαροί Ναούμης, Κύρκος και Βρακάς που θα αγωνιστούν με την Κ 19.

Τα πλάνα του Γρηγορίου

Οι τρεις επιστροφές των Παμλίδη, Τσαούση και Τζίμα λύνουν τα χέρια του Μιχάλη Γρηγορίου σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας, καθώς οι δύο εξ αυτών θα παίξουν βασικοί σήμερα. Ο 50χρονος κόουτς θα αφήσει το 3-5-2 με τριάδα στόπερ και θα παρατάξει τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2. Ο Παμλίδης θα παίξει εξτρέμ, ενώ ο Τσαούσης θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο, Παμλίδης, Λεό, Κόντε. 

Πρώτη μεταγραφή ο Άγγλος Τούτου 

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει η σοφή λαϊκή ρήση, η οποία βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στα μεταγραφικά του ΠΑΣ Γιάννινα. Χτες έγινε γνωστό ότι οι Γιαννιώτες βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του 25χρονου Άγγλου Τζόρντι Οσέι Τούτου, με τη μορφή δανεισμού από τη γερμανική Μπόχουμ. 

Ο Τούτου έφτασε χτες στην Αθήνα, πέρασε εργομετρικά και αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινωθεί από τη γιαννιώτικη ομάδα. Έρχεται ως δανεικός από τη Μπόχουμ, με οψιόν αγοράς από τον ΠΑΣ το καλοκαίρι, εφόσον ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του. Το θετικό με τον Τούτου είναι πως είναι πολυθεσίτης, δηλαδή μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ, αλλά και στην άμυνα ως πλάγιος μπακ. 

Το βιογραφικό του Τούτου

Ο Τζόρντι Οσέι Τούτου είναι 25 χρονών, γεννημένος στις 2 Οκτωβρίου 1998 στην Αγγλία, όμως από Γκανέζους γονείς. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ρέντινγκ και στη συνέχεια πήγε στα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ. Αφού πέρασε από όλες τις μικρές ομάδες των «κανονιέρηδων» έπαιξε κατά σειρά σε Κάρντιφ, Νότινγχαμ Φόρεστ και Ρόδεραμ.

Το καλοκαίρι του 2022 αποκτήθηκε ως ελεύθερη μεταγραφή από τη Μπόχουμ. Με τη γερμανική ομάδα έχει συνολικά 44 συμμετοχές, έχει πετύχει πέντε γκολ, ενώ έχει μοιράσει τρεις ασίστ. Το αρνητικό είναι ότι ο Τούτου έχει να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα από τον περασμένο Απρίλιο καθώς βρίσκονταν όλο το εξάμηνο εκτός αποστολών των Γερμανών. 

Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος

Ο πολύπειρος Τάσος Σιδηρόπουλος, διεθνής διαιτητής κατηγορίας ελίτ, θα είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανσερραϊκό. Ο ρέφερι από τα Δωδεκάνησα είχε σφυρίξει την τρέχουσα σεζόν και την ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα με το Βόλο στις αρχές Νοεμβρίου. 

Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι ο Κωνσταντίνος Στάικος από τη Λάρισα και ο Χρήστος Κορώνας από τον Πειραιά, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας από την Καβάλα. Στο VAR θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης από τα Χανιά και AVAR o Γιώργος Χριστάκογλου από τη Χαλκιδική. Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος από την Αθήνα. 

Δεν ανακοίνωσε 

αποστολή ο Πανσερραϊκός

Στα Γιάννενα βρίσκεται από χτες η αποστολή του Πανσερραϊκού ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες».  Οι Σερραίοι προέρχονται από βαριά ήττα με 0-4 από τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας. 

Ο προπονητής Πάμπλο Γκαρσία προστάτεψε παίκτες στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενδεικτικό του ότι οι Σερραίοι βλέπουν ως «τελικό» το σημερινό αγώνα στα Γιάννενα. Εκτός αποστολής σίγουρα έμειναν οι διεθνείς Μασαρίποφ και Ουεντραόγκο που έχουν αγώνες με τις εθνικές ομάδες στο Κύπελλο Ασίας και το Κύπελλο Αφρικής, αλλά και ο τραυματίας Χατζηστραβός που έχει υποστεί θλάση.