Ξεκινάει η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα επιβίωσης με Πανσερραϊκό

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Στο παρελθόν άφησαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα την αναμέτρηση της Τούμπας και τη βαριά ήττα με 4-0 από τον ΠΑΟΚ, καθώς ακολουθεί κρίσιμος και κομβικός αγώνας με τον Πανσερραϊκό το προσεχές Σάββατο (20/01, 19:00) στο «Ζωσιμάδες» για την 19η αγωνιστική της Super League.

Η περασμένη 18η αγωνιστική δεν άλλαξε τις ισορροπίες στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Κι αυτό γιατί πέραν του ΠΑΣ ηττήθηκαν και οι περισσότερες ομάδες της ουράς του βαθμολογικού πίνακα. Η Κηφισιά ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, έστω και δύσκολα, με 2-3, ο Άρης με 0-4 από τον Άρη στο Αγρίνιο και ο Βόλος με 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Μοναδικός κερδισμένος ήταν ο Πανσερραϊκός που πήρε σπουδαίο διπλό στη Λαμία και ανέβηκε στους 18 βαθμούς. Με 12 μόλις βαθμούς ο ΠΑΣ είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει μόνο τη νίκη κόντρα στους Σερραίους, αν θέλει να διατηρηθεί ζωντανός στη μάχη επιβίωσης. Η κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα είναι δεδομένη και τη γνωρίζουν άπαντες στο γιαννιώτικο στρατόπεδο. Άλλωστε ακόμα και ίδιος ο Μιχάλης Γρηγορίου, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε το ματς με τον Πανσερραϊκό ως αγώνα επιβίωσης. Ο 50χρονος προπονητής παραδέχτηκε μάλιστα ότι από το 53’, δηλαδή το 3-0 του ΠΑΟΚ, το μυαλό όλων στον ΠΑΣ πήγε στον αγώνα με τη σερραϊκή ομάδα. Στα παιχνίδια που δίνει στην έδρα του με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο ο ΠΑΣ δεν έχει περιθώρια βαθμολογικών απωλειών.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είναι επικίνδυνη και καλοδουλεμένη και έχει ενισχυθεί ήδη στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο στην επίθεση με τις προσθήκες των Ουάρντα και Μπετανκόρ, μεταγραφές που ήδη αποδίδουν καρπούς. Οι Σερραίοι θα έρθουν κι αυτοί στα Γιάννενα για τη νίκη προκειμένου να ξεφύγουν για τα καλά από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Επιστρέφουν Παμλίδης, Τζίμας και Τσαούσης

Το ευχάριστο για τον Μιχάλη Γρηγορίου είναι ότι κόντρα στον Πανσερραϊκό δεν έχει προβλήματα τιμωριών ή τραυματισμών. Οι Τζίμας και Τσαούσης εξέτισαν την τιμωρία της μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ενώ και ο Παμλίδης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού στη γάμπα και θα είναι διαθέσιμος το Σάββατο. Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα του Σαββάτου θα ξεκινήσει σήμερα καθώς χτες Τρίτη το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα μια μέρα αποθεραπείας και αποκατάστασης για όσους αγωνίστηκαν στην Τούμπα και για τους υπόλοιπους τεχνικό-τακτικά παιχνίδια μέτριας έντασης σε μικρούς χώρους.

Ο Παμλίδης προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, όπως και ο Γκάρο, ο οποίος μένει μέχρι να φύγει καθώς δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του από την Ουρακάν της Αργεντινής. Αντίθετα, εξακολουθεί να απουσιάζει από τις προπονήσεις ο Μίνα που είναι στη Γερμανία ψάχνοντας να βρει ομάδα για να αποδεσμευτεί από τον ΠΑΣ.

 Διεθνής VAR o Γιαννιώτης Ζαμπαλάς

Τα σήματα της FIFA για τους διεθνείς αγώνες του 2024 παρέλαβαν τη Δευτέρα οι διεθνείς Έλληνες διαιτητές, ανάμεσα τους και ο Γιαννιώτης διεθνής πλέον διαιτητής VAR Σπύρος Ζαμπαλάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, απόντος όμως του αρχιδιαιτητή και επικεφαλής της ΚΕΔ, Πίτερ Φρόιντφελντ, ο οποίος παραμένει κλινήρης λόγω ασθένειας. Στην εκδήλωση παρέστη ως επίτιμος καλεσμένος το  μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Μπγιόρν Κάιπερς, ο οποίος ήταν αυτός που έκανε και την απονομή των σημάτων στους διεθνείς διαιτητές.

Να σημειωθεί ότι πέραν του Γιαννιώτη Ζαμπαλά που είναι διεθνής στο VAR, είναι από το 2020 διεθνής στο ποδόσφαιρο άμμου ο Πρεβεζάνος Γιώργος Φίτσας, αλλά και στο γυναικείο ποδόσφαιρο η Ειρήνη Πιγγιού από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας.