Ρεπορτάζ από αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

mats agonistikis

Πήρε το ντέρμπι, Ανατολή - Ελεούσα 0-1 

• Η Ελεούσα ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με την Ανατολή σε ένα παιχνίδι που σχεδόν έμοιαζε το περσινό αφού η ομάδα του Ανέστη Ζώη κατάφερε να «αποδράσει» με ένα γκολ στο 88΄του αρχηγού της Άγγελου Νάσιου. 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο όπου και απείλησαν την εστία του Διαμάντη. Μόλις στο  1’ ο Μουχάνης έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Παπαρούνα Σ. που έκανε το σουτ χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Διαμάντης.

Στο 4’ σουτ του Παπαρούνα Α. έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.Στη συνέχεια η Ανατολή ισορρόπησε το παιχνίδι έχοντας και αυτή τις δικές της ευκαιρίες για να πετύχει γκολ.

Στο 22΄ο Γιαννιώτης από πλάγια θέση έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 30’ σε σέντρα του Μίνη, σουτ του Γιαννιώτη η μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Ελεούσα ξεκίνησε και πάλι με ευκαιρία στο 47’ με τον Μουχάνη να κάνει το σουτ και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Ανατολή στο 53’ είχε καλή στιγμή όταν μετά από σέντρα του Ηλία ο Πάνος έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Σε σουτ του Διαμαντόπουλου στο 65΄η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 72΄μεγάλη ευκαιρία για την Ανατολή με τον Γιαννιώτη να βρίσκει τον Κοσυφαρίνη σε θέση βολής αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία στο 74΄για την Ελεούσα με τον Παπαρούνα Σ. να κάνει τη σέντρα, ο Βελτσίστας το πλασέ και ο Διάμαντης απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα.

Στο 78΄ήταν η σειρά της Ανατολής να βρεθεί μια ανάσα από το γκολ με τον Ηλία όμως το πλασέ που έκανε απέκρουσε ο Αρχοντάκης.

Στο 84΄ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε φάουλ, ο Μαλλάτος έκανε το πλασέ με τον Διαμάντη να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 85΄ο Ριστάνης έβγαλε καταπληκτική κάθετη στον Ηλία αυτός βγήκε απέναντι από τον Αρχοντάκη έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα της Ελεούσας να μπλοκάρει τη μπάλα σώζοντας την ομάδα του από βέβαιο γκολ. Η λύτρωση για την Ελεούσα ήρθε στο 88’  όταν ο Μπουκουβάλας έκανε τη σέντρα και ο Νάσιος πετάχτηκε και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας-Λιόντος).

Ανατολή: Διαμάντης, Μίνης, Διαμαντόπουλος, Σχισμένος, Δρόσος, Γκόγκος (46΄Πάνος), Κουλούρης (81΄Ριστάνης), Κιούρκας (81΄Ορφανός), Γιαννιώτης, Ηλίας, Κοσυφαρίνης.

Ελεούσα: Αρχοντάκης, Καράσας, Μαρμούτας, Μαλλάτος, Νάσιος, Μουχάνης (76΄Πασχάλης), Μπουκουβάλας (91΄ Τζίμας), Τσουμάνης, Νούγιας (68΄Βελτσίστας), Παπαρούνας Α. (76΄Τσάγκας), Παπαρούνας Σ.

 Νησί- Χουλιαράδες 2-1 

• Καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το Νησί επικράτησε με 2-1 των Χουλιαράδων παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Στο 9΄σε σουτ του Ζαρκαλή απέκρουσε ο Πρινέας.

Στο 24΄ο Γεωργόπουλος βρήκε τον Μπεζάτι αυτός προχώρησε λίγα μέτρα έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τασιούλα ανοίγοντας το σκορ για τους Χουλιαράδες (0-1).

Άμεση ήταν η απάντηση από το Νησί το οποίο στο αμέσως επόμενο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κλεισούρα από τον Τσιαμάκη.Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Οικονόμου στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Πρινέα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Σε σουτ του Τζιμογιάννη στο 35΄η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 37΄ο Μπεζάτι πήγε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Τασιούλα αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Μυρόγλου στο 39΄η μπάλα κατέληξε άουτ.Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές φάσεις στις εστίες.

Στο 65΄ο Οικονόμου έκανε τη σέντρα ο Λώλης την κεφαλιά η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ της νίκης για το Νησί ήρθε στο 86΄με δυνατό σουτ του Λώλη έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Διαιτησία: Βλάχος (Γκέλης-Διαμαντόπουλος)

Νησί: Τασιούλας, Κονδύλης (91΄Μπισέλας Π.), Οικονόμου, Κολιούσης, Γερούκαλης, Τζιμογιάννης, Κλεισούρας (81΄Μητσιόπουλος), Πρέμος, Λώλης (91΄Κολιός), Μυρόγλου (91΄Μπισέλας), Ζαρκαλής (77΄Σύμπας).

Χουλιαράδες: Πρινέας, Γεωργόπουλος (68΄Στάμος), Τσιαμάκης, Ζώνιος, Μπίττας (79΄Παυλίδης),,Βάσσης (62΄Τσόδουλος), Παπανικολάου, Μπεζάτι, Δημάκος (46΄Τσες), Κουτσάφτης.

Λογγάδες- Δροσοχώρι 1-1  

 Iσόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το γειτονικό ντέρμπι στους Λογγάδες ανάμεσα στον τοπικό Τιτάνα και τον Παντελεήμονα Δροσοχωρίου για την 14η αγωνιστική της Α’  Ερασιτεχνικής.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο κορυφώθηκαν οι συγκινήσεις στην αναμέτρηση και διαμορφώθηκε το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα. Στο 7’ ο Μελιγγιώτης Θ. εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καρδάνης, ενώ μετά από φοβερή ατομική ενέργεια του Μελιγγιώτη δεν μπόρεσε συμπαίκτης του να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στην εστία.

Οι Λογγάδες προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ, ενώ είχαν φάση που προήλθε από εκτέλεση φάουλ. Η φάση που ξεσήκωσε αντιδράσεις στους φιλοξενούμενους διαδραματίστηκε στο 27’.

Ο Φάνης Μελιγγιώτης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Καρδάνη αλλά μετά από υπόδειξη του πρώτου βοηθού Ορέστη Ευαγγέλου το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μιας και εκτιμήθηκε ότι ο Σκαργιώτης έκανε κίνηση προς τη μπάλα και επηρέασε τη φάση.

Στο 36’ οι Λογγάδες είχαν φάση με τον Παζαρτζή. Στο 55’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Παζαρτζής πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο ορεξάτοι στην επανάληψη και το Δροσοχώρι να απογοητεύει με την εμφάνισή του.

Ο Τιτάνας πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 82΄ όταν μετά από ασίστ του Παζαρτζή, ο Γκουρμπάτσης έκανε το 1-0.

Το τελικό 1-1 διαμόρφωσε στο 86’ ο Φάνης Μελιγγιώτης, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε μια ευκαιρία στη συνέχεια.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Ευαγγέλου- Παπαδημητρίου)

Λογγάδες: Καρδάνης, Σιδηρόπουλος, Δραγάτης (73’ Λάππας), Λώλης, Μπονόβας, Κάτσενος (78’ Γκουρμπάτσης), Ρούστας (63’ Χαριζάι, Παναγιώτου, Παζαρτζής, Γκόλιας, Πασχάλης.

Δροσοχώρι: Κωστούλας, Τσαφώνης, Σιλεβίστας, Καλτσάς (46’ Τεροβίτης), Σκαργιώτης, Μελιγγιώτης Η, Μπαχάς (81’ Θεοχάρης), Ντασιάκης, Μελιγγιώτης Θ, Παπανικολάου, Κωνσταντάκης (66’ Λυπόπουλος).

Πέραμα- Σταυράκι 1-2

• Νίκη - οξυγόνο πήρε το Σταυράκι στο «Γ. Πρίσκας» του Περάματος, επικρατώντας με σκορ 1-2 της Προοδευτικής για την 14η αγωνιστική στην Α’ Ερασιτεχνική.

Μια σημαντική νίκη για την ομάδα του Ανδρέα Στάμου, με την οποία έφτασε τους 17 βαθμούς, ενώ στην αντίπερα όχθη η Προοδευτική παρέμεινε στους 10 και σε δεινή βαθμολογική θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το Πέραμα, μιας και στο 10’ ο Μπισέλας βρέθηκε σε θέση βολής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκάτζιου για το 1-0, σηκώνοντας τα χέρια του στον ουρανό και αφιερώνοντας το γκολ στον θείο του που έφυγε από τη ζωή.

Το Σταυράκι προσπάθησε να απαντήσει, είχε ένα άστοχο σουτ του Ζάγκα και ισοφάρισε σε 1-1 στο 18’ με ασύλληπτο σουτ από τον Γώγο. Τέσσερα λεπτά μετά το Σταυράκι έφερε τούμπα το ματς και η Προοδευτική έπαθε σε λίγα λεπτά μπλακ άουτ. Συγκεκριμένα στο 22’ ο Κολιούσης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Χήτας με σουτ νίκησε τον Αυγερινό, σημειώνοντας το 1-2. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν σημειώθηκαν πολλά πράγματα με το Πέραμα να προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα και να πέφτει σε αρκετά λάθη τα οποία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το Σταυράκι, βγαίνοντας αρκετές φορές σε αντεπιθέσεις. Στο 47’ ο Χήτας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του τερματοφύλακα Αυγερινού, ενώ υπήρξε ένα τρίλεπτο που το Πέραμα ανέβηκε ψηλά και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Στο 63΄ο Λώλος έκανε το σουτ και  απέκρουσε ο Γκάτζιος, μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια και στο 66’ ο Λώλος εκτέλεσε φάουλ ο Μπισέλας πήρε την κεφαλιά και έδιωξε εντυπωσιακά ο Γκάτζιος. Το Σταυράκι είχε μια εκτέλεση φάουλ με τον Κολιούση και ένα σουτ του Κουτσογούλα, ενώ στα τελευταία λεπτά είχε καλή στιγμή να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Κολιούση. 

Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Σίσκας- Κυριαζή)

Προοδευτική Περάματος: Αυγερινός, Θεοχαρίδης, Κωλέτσης (46’ Ρίζος Α), Κωστούλας, Ρίζος Χ, Μήλος, Τζιάλλας (76’ Χεμπέγια), Στεφάνου, Λώλος (74’ Ντεμίρης), Μπισέλας, Γιωτάκης.

Α.Ο. Σταυρακίου 2009: Γκάτζιος, Ζάγκας, Καπατσέλης, Χήτας, Κολιός, Στογιάννης, Κουτσογούλας (82’ Μιχαήλ), Γώγος (68’ Καλογεράκης), Κολιούσης, Κοντογιάννης, Μερκουριάδης (66’ Αθανασίου).

Τα αποτελέσματα 

Νησί – Χουλιαράδες 2-1

Λογγάδες – Δροσοχώρι 1-1

Βουνοπλαγιά – Κεφαλόβρυσο 0-4

Πέραμα – Σταυράκι 1-2

Καστρίτσα – Μέτσοβο 5-1

Ανατολή – Ελεούσα 0-1

Νεοκαισάρεια – Πίνδος Κόνιτσας 1-1

Νεοχωρόπουλο – Κουτσελιό 1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1.ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ* 37 31-6

2.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 37 44-6

3.Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 34 35-6

4.Α.Ε.ΑΝΑΓΕΝΝ.ΚΕΦΑΛΟΒΡ.* 23 20-18

5.Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 25 25-12

6.Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 20 25-30

7.ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 18 19-16

8.Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 18 13-21

9.Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 17 11-12

10.Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 17 25-31

11.ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ* 12 15-23

12.Α.Σ.ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ* 11 11-30

13.ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 10 17-29

14.ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 10 14-26

15.Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ** 8 14-26

16.Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ* 6 9-36

* Έχουν ένα ματς λιγότερο

**Έχει δύο ματς λιγότερα

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

(20, 21/1/2024)

Κεφαλόβρυσο – Νεοκαισάρεια

Σταυράκι – Νησί 

Μέτσοβο – Λογγάδες

Κουτσελιό – Ανατολή

Πίνδος Κόνιτσας – Ελεούσα 

Χουλιαράδες – Νεοχωρόπουλο

Δροσοχώρι – Βουνοπλαγιά

Πέραμα – Καστρίτσα