Χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό θα αγωνιστεί ο ΠΑΣ στην Τούμπα

on .

PAOK PAS

Δύσκολη αποστολή έχει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα καθώς αντιμετωπίζει αύριο βράδυ (14/01, 20:30) τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 18η αγωνιστική της Super League. 

Χωρίς τους τιμωρημένους λόγω καρτών Τσαούση και Τζίμα, νοκ άουτ και ο τραυματίας Παμλίδης που δεν προπονήθηκε ούτε χτες.

Η ομάδα της Ηπείρου θα παραταχθεί χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο γήπεδο της Τούμπας. Η νίκη της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών, αλλά έδωσε και ελπίδες παραμονής στη γιαννιώτικη ομάδα. Ο ΠΑΣ πλέον ισοβαθμεί στους 12 βαθμούς με την Κηφισιά, υπετερεί όμως στην ισοβαθμία από την ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας. Παράλληλα, πλησίασε στους δύο βαθμούς Παναιτωλικό και Βόλο και στους τρεις τον Πανσερραϊκό. 

Η 18η αγωνιστική περιλαμβάνει δύσκολες αναμετρήσεις για όλους τους διεκδικητές της παραμονής. Η Κηφισιά υποδέχεται τον Ολυμπιακό και ο Παναιτωλικός τον Άρη στο Αγρίνιο, ενώ ο Πανσερραϊκός θα παίξει στη Λαμία. Έτσι, ακόμα και με ήττα του ΠΑΣ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ ενδεχομένως να μην αλλάξουν πολλά στη μάχη της ουράς. 

Οριστικά χωρίς τον Παμλίδη

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα αυτή την εβδομάδα κύλησε με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και αυτό αφορούσε τον τραυματισμό του Γιώργου Παμλίδη. Ο Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός αποκόμισε στον προηγούμενο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ένα σκίσιμο στη γάμπα. Εξετάστηκε από τον γιατρό του ΠΑΣ, Σταύρο Ριστάνη, ο οποίος συνέστησε ξεκούραση και συντηρητικό ατομικό πρόγραμμα. Έτσι ο Παμλίδης θα μείνει εκτός αποστολής για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ και θα είναι έτοιμος για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό.

Η χτεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα έγινε στο ΠΕΑΚΙ και περιελάμβανε δίτερμα τακτικής, ενώ στο τέλος η ομάδα δούλεψε στις στατικές φάσεις. Εκτός από τον Παμλίδη, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Γκάρο, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Γρηγορίου, αλλά και οι Μπιλμπάο και Ναούμης. Απών από τις προπονήσεις παραμένει ο Μίνα, ο οποίος είχε αναχωρήσει για Γερμανία πριν τις γιορτές και ακόμη δεν έχει επιστρέψει στα Γιάννενα.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ θα ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Μιχάλης Γρηγορίου θα ανακοινώσει την αποστολή, η οποία θα ταξιδέψει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη.

Τα πλάνα του Γρηγορίου

Ο Μιχάλης Γρηγορίου προσανατολίζεται σε αλλαγή σχηματισμού στον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ θα προχωρήσει αναγκαστικά και σε κάποιες αλλαγές λόγω των απουσιών. Ο 50χρονος προπονητής θα παρατάξει τον ΠΑΣ με τριάδα στόπερ και διάταξη 3-5-2.  Αντικαταστάτης του τιμωρημένου Τσαούση στη βασική ενδεκάδα θα είναι ο Κιάκος και πιθανότατα ο Ριένστρα να παίξει αντί του τραυματία Παμλίδη. Ο Μπακαδήμας θα πάρει φανέλα βασικού στην τριάδα των στόπερ, ενώ στην επίθεση θα προτιμηθεί  και πάλι το δίδυμο Λεό και Κόντε. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Κλέιμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Σόρια, Κιάκος, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα, Λεό, Κόντε. 

Διαιτητής ο Τσακαλίδης

Ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από την Χαλκιδική ορίστηκε από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας. 

Βοηθοί του Τσακαλίδη θα είναι ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία και ο Ανδρέας Φωτόπουλος από την Αθήνα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την Αθήνα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες και AVAR θα είναι ο Μιχάλης Παπαδάκης από το Ηράκλειο.

Λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ

Χωρίς μεταγραφική ενίσχυση και αβοήθητος από τη διοίκησή του παραμένει ο ΠΑΣ Γιάννινα παρότι φτάνουμε στα μέσα Ιανουρίου και η ομάδα «φωνάζει» ότι χρειάζεται μεταγραφές. Χτες μάλιστα έγινε γνωστό ότι στα ταμεία της γιαννιώτικης ΠΑΕ θα μπει ένα ποσό της τάξης των 230.000 ευρώ. Καθεμία από τις 13 ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΣ Γιάννινα,  θα λάβει το ποσό των 232.076,90 ευρώ, οι δε ΠΑΕ υποχρεούνται να διαθέτουν εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών σύμφωνα με τον οικείο Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων και Οικονομικής Βιωσιμότητας της ΕΠΟ.

Χωρίς Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ

Δίχως τον τραυματία αρχηγό του Αντελίνο Βιεϊρίνια θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα στην αυριανή αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Τούμπα. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στο Βόλο ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης στο γήπεδο και την πισίνα.