Δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα από τον Γρηγορίου ενόψει ΠΑΟΚ

on .

PAS PROPONHSH 12 1 2024

  Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Ζωσιμάδες» συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. 

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και χτες ο Παμλίδης, ο οποίος είναι αμφίβολος ενόψει Τούμπας. 

Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Άρη δεν έχει την πολυτέλεια για άλλη βαθμολογική απώλεια, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Γρηγορίου θα διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε το άγχος βαραίνει τα πόδια των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ ο ΠΑΣ θα παίξει απελευθερωμένα και μόνο κέρδη έχει να αποκομίσει από τον αγώνα της Κυριακής.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γρηγορίου δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να φτιάξει μια ομάδα που θα έχει περισσότερη ένταση και μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο. Παράλληλα, στόχος του Γρηγορίου είναι να μπορεί μέσα από τα παιχνίδια και ανάλογα με την εξέλιξη τους να υπάρχει εκτός από το αρχικό πλάνο και δεύτερο και τρίτο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αλλαγή των συστημάτων που ακολουθεί στο εκάστοτε παιχνίδι τα οποία δουλεύει στις προπονήσεις και προσπαθεί να τα αφομοιώνουν οι παίκτες του όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τον κατάλληλο τρόπο.

Στη χτεσινή προπόνηση ο Γρηγορίου έκανε δοκιμές στο σύστημα που πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί να ταιριάζει στον ΠΑΣ Γιάννινα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, αλλά και σε παίκτες που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτό. Ο 50χρονος τεχνικός δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο Κιάκος θα αγωνιστεί αντί του τιμωρημένου Τσαούση, ενώ το δίδυμο Λεό και Κόντε στην επίθεση δύσκολα θα αλλάξει. 

Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης ο Γρηγορίου και οι συνεργάτες έκαναν στα αποδυτήρια στους παίκτες ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, με τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του Δικεφάλου του Βορρά. Στη συνέχεια το πρόγραμμα της προπόνησης επικεντρώθηκε στην τακτική, κυρίως στην επιθετική ανάπτυξη. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και χτες ο Γιώργος Παμλίδης. Ο Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός έχει ένα σκίσιμο στη γάμπα από το περασμένο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.. Ακόμα πάντως και αν καταφέρει να προπονηθεί σήμερα, θα είναι αμφίβολος ενόψει Τούμπας καθώς έχασε δύο σημαντικές προπονήσεις στο κομμάτι της τακτικής.

Πέρα από τον Παμλίδη ατομικό πρόγραμα ακολούθησε και ο Γκάρο. Ο Αργεντινός έχει ένα πρόβλημα στο ισχίο από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν υπολογίζεται πλέον από τον Γρηγορίου και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί πρόωρα ο δανεισμός του από την Ουρακάν της Αργεντινής.

Διαιτητής ο Τσακαλίδης

Ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από την Χαλκιδική ορίστηκε από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας. Είναι η πρώτη φορά φέτος που θα σφυρίξει τον ΠΑΣ ο Τσακαλίδης, ενώ πέρυσι ήταν διαιτητής στην ισοπαλία 1-1 με τη Λαμία, αλλά και την εντός έδρας ήττα με 0-1 από τον ΟΦΗ για τα play out της Super League. 

Βοηθοί του Τσακαλίδη θα είναι ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία και ο Ανδρέας Φωτόπουλος από την Αθήνα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την Αθήνα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες και AVAR θα είναι ο Μιχάλης Παπαδάκης από το Ηράκλειο.