Στάικος μέχρι… νεωτέρας!

on .

STAIKOS THANASHS

• Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Βόλο το απόγευμα της Κυριακής στο «Ζωσιμάδες». Οι Γιαννιώτες φίλαθλοι επιτέθηκαν φραστικά στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Παναγιώτη και Γιάννη Χριστοβασίλη, ενώ ορισμένοι εξ αυτών ζήτησαν και την παραίτηση του Θανάση Στάικου σε συνομιλία που είχαν μαζί του κατά την αποχώρηση της αποστολής από το γήπεδο. 

Πράγματι, ο Θανάσης Στάικος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης των υιών Χριστοβασίλη στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί τους, αναλογιζόμενος το μερίδιο ευθύνης του για τον αγωνιστικό κατήφορο του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο αυτή δεν έγινε δεκτή και ο Αρκάδας προπονητής μένει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ηπείρου. 

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ ο προπονητής Θανάσης Στάικος συναντήθηκε με τους πρόεδρο και αντιπρόεδρο της γιαννιώτικης ΠΑΕ, Παναγιώτη και Γιάννη Χριστοβασίλη. Εκεί ο 43χρονος τεχνικός τους έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή τους και επέμεινε σε αυτή, παρά την κάθετη διαφωνία των υιών Χριστοβασίλη. Ο Στάικος σημείωσε ότι για το καλό της ομάδας πρέπει να γίνει άμεσα αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, προκειμένου η ομάδα να αλλάξει ψυχολογία και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. 

Χτες έγινε και πάλι δεύτερο ραντεβού ανάμεσα στον προπονητή και τους δύο διοικούντες, ουσιαστικά προκειμένου να μεταπειστεί ο Στάικος. Άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, παίκτες, τεχνικό επιτελείο και υπάλληλοι της ΠΑΕ στήριξαν ανοιχτά τον Θανάση Στάικο και ζήτησαν από τη διοίκηση την παραμονή του. Τελικά, φαίνεται πως ο Στάικος μεταπείστηκε και θα μείνει μέχρι νεωτέρας στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι πλέον είναι... κόκκινο πανί για τη συντριπτική πλειοψηφία των Γιαννιωτών φιλάθλων.

Μάλιστα, αργά το απόγευμα βγήκε και ανακοίνωσης στήριξης στον Στάικο από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο οι υιοί Χριστοβασίλη έκαναν έναν μίνι απολογισμό της θητείας τους, δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν την απογοήτευση και τον θυμό των φιλάθλων, ενώ προαναγγέλλουν άμεσες κινήσεις και ενέργειες προκειμένου η ομάδα να βγει από το τέλμα. Επίσης, αποκάλυψαν ότι θα δώσουν σύντομα συνέντευξη Τύπου για τις επερχόμενες αλλαγές στη γιαννιώτικη ομάδα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει:

«Όταν κληθήκαμε να αναλάβουμε τις τύχες του αγαπημένου μας ΠΑΣ Γιάννινα η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ο πατέρας μας έδινε μια μάχη γνωρίζοντας εκ προοιμίου πως ήταν άνιση. Σε εκείνες τις τελευταίες του στιγμές εμείς προσωπικά πήραμε αξεπέραστα μαθήματα ζωής. Βλέποντας τον Γιώργο Χριστοβασίλη να δίνει την μάχη του με αξιοπρέπεια, έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού του το παρόν και το μέλλον της ομάδας, δεν μπορούσαμε παρά να του δώσουμε μια υπόσχεση: Να συνεχίσουμε στα χνάρια του και να δικαιώσουμε τον πιο πετυχημένο πρόεδρο στην ιστορία του συλλόγου.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής η πορεία της ομάδας δεν είναι αυτή που είχαμε σχεδιάσει και ονειρευτεί. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως και δικαιολογούμε απόλυτα την ανάγκη του κόσμου για άμεσες κινήσεις, ώστε ο ΠΑΣ Γιάννινα να επιστρέψει εκεί που του αρμόζει. Έχοντας πλήρη συναίσθηση της κατάστασης εκφράζουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας Θανάση Στάικο και δεν κάνουμε αποδεκτή την παραίτησή του.

Πιστεύουμε στο έργο του όπως πιστεύουν και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, οι οποίοι διατρανώνουν όχι μόνο σε εμάς αλλά και προς κάθε κατεύθυνση, την στήριξη προς το πρόσωπό του. Γνωρίζουμε καλά πως στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και σίγουρα τα δικά μας δεν είναι καλά. Δεν κρυβόμαστε και δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Γι’ αυτό η διοίκηση, σε πείσμα πολλών που θεωρούν την ομάδα παρατημένη – πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσε ένα έργο ζωής του αειμνήστου προέδρου με τα νέα προπονητικά γήπεδα – έχει αποφασίσει να βοηθήσει και να προβεί σε άμεση ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα.

Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε τον εκνευρισμό και την απογοήτευση του κόσμου και είμαστε σίγουροι πως σύντομα με τις πράξεις μας η ομάδα θα δώσει ξανά στην πόλη όραμα. Σύντομα θα παραθέσουμε συνέντευξη Τύπου εξηγώντας τις πρώτες μας ενέργειες ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακούμε τον κόσμο, άλλωστε μας ενώνει η κοινή μας αγάπη για τον ΠΑΣ, και υποσχόμαστε όλοι μαζί, διοίκηση-τεχνικό επιτελείο-ποδοσφαιριστές, να αλλάξουμε την κατάσταση. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας και θα κάνουμε τα πάντα για να βγει η ομάδα από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή. Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς κι ενωμένοι θα χαμογελάσουμε στο τέλος».