Κρίσιμο ντέρμπι παραμονής μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλου

on .

PAS BOLOS

Μπορεί το πρωτάθλημα της Super League να βρίσκεται μόλις στη 10η αγωνιστική και να υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μπροστά, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει αύριο το απόγευμα (5:30 μ.μ.) έναν αγώνα δίχως αύριο υποδεχόμενος τον ΝΠΣ Βόλο στο «Ζωσιμάδες» και θέλει τη νίκη πάση θυσία, σ’ ένα ντέρμπι ουραγών που θα κρίνει πολλά στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. 

Μοναδικό ερωτηματικό ο Τζίμας, δεν έδωσε εισιτήρια στους Βολιώτες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα ψάχνει αύριο το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου αγνοεί τη νίκη για 8 συνεχόμενες αγωνιστικές, δηλαδή για 77 ημέρες, από τη νικηφόρα πρεμιέρα με 3-0 επί της Κηφισιάς στις 20 Αυγούστου. Έκτοτε οι Γιαννιώτες μετρούν 2 μόλις ισοπαλίες εκτός έδρας με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης και 6 ήττες από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Πανσερραϊκό, Λαμία και Άρη. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πλέον ο ΠΑΣ έχει περιέλθει σε δύσκολη κατάσταση καθώς ισοβαθμεί στην τελευταία θέση με 5 βαθμούς με τον Βόλο, όμως η ομάδα της Μαγνησίας έχει παιχνίδι λιγότερο, εκείνο που δεν είχε παίξει με τον Πανσερραϊκό λόγω των πλημμυρών στη Θεσσαλία.

Η ήττα από τον Άρη και κυρίως η τραγική εμφάνιση της ομάδας έφεραν αρκετές αντιδράσεις από τους Γιαννιώτες φιλάθλους. Πλέον, το… μπαλάκι των ευθυνών πέφτει στους ποδοσφαιριστές που καλούνται βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση και να αποδείξουν ότι είναι αντάξιοι και όχι κατώτεροι των περιστάσεων. 

Μοναδικό ερωτηματικό ο Τζίμας

Το ευχάριστο νέο της εβδομάδας αφορά το γηπεδικό ζήτημα. Την Πέμπτη δόθηκε προς χρήση το νέο βοηθητικό γήπεδο και η γιαννιώτικη ομάδα ξεκίνησε προπονήσεις εκεί, βάζοντας τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα πολλών ετών που δυσχέραινε το καθημερινό έργο ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου. 

Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα τραυματισμών. Δεδομένη είναι η απουσία του Τζίνο από τη μεσαία γραμμή λόγω της κόκκινης που δέχτηκε κόντρα στον Άρη και μοναδικό ερωτηματικό είναι η περίπτωση του Παναγιώτη Τζίμα. Ο νεαρός Πρεβεζάνος μεσοεπιθετικός υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία βγήκε καθαρή και έδειξε ότι έχει μόνο σπασμούς στον οπίσθιο μηριαίο και όχι κάτι σοβαρότερο. Χτες δεν προπονήθηκε, αλλά ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο σήμερα αναμένεται να δοκιμάσει να μπει σε κανονικό πρόγραμμα.

Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε επιθετική τακτική σε απλή μορφή, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες δούλεψαν πάνω στα τελειώματα φάσεων για να ακολουθήσει το κλασικό παιχνίδι έντεκα εναντίον έντεκα. Να σημειωθεί ότι ο τραυματίας εδώ και καιρό Κύρκος ακολούθησε μέρος του προγράμματος και σιγά-σιγά μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ετοιμάζει αλλαγές ο Στάικος 

Με δεδομένη την απουσία του Τζίνο λόγω τιμωρίας από τη μεσαία γραμμή ο Θανάσης Στάικος θα παρατάξει τον ΠΑΣ με επιθετικούς προσανατολισμούς, αν και ακόμα δεν έχει καταλήξει αν θα χρησιμοποιήσει τον Μπάλαν ή τον Κόντε. Ο προπονητής του ΠΑΣ σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Κιάκο στα χαφ αντί του Τζίνο και τον Ροσέρο αριστερά αντί του ανέτοιμου Τζίμα. 

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Κιάκος, Ριένστρα, Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (Κόντε).

Εισιτήρια με 10 και 15 ευρώ

Η σημαντικότητα του αγώνα και η ανακοίνωση-κάλεσμα των οργανωμένων οπαδών αναμένεται να φέρουν περισσότερο κόσμο στο «Ζωσιμάδες». Ήδη υπάρχει αυξημένη ζήτηση στα εισιτήρια. Οι τιμές τους είναι 10 ευρώ στην παλιά σκεπαστή και 15 ευρώ στη μεγάλη κερκίδα. 

Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια σήμερα Σάββατο από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 στα γραφεία της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ. Αύριο Κυριακή, ανήμερα του αγώνα, στα εκδοτήρια του «Ζωσιμάδες» θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 15:00, δηλαδή μέχρι 2,5 ώρες πριν την έναρξη αγώνα. 

Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος

Ο έμπειρος Αναστάσιος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Βόλο την Κυριακή. Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και ο Λάζαρος Δημητριάδης από τη Μακεδονία και τέταρτος ο Κωνσταντίνος Ανδριανός από την Αχαΐα.

Στο VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR ο Γεώργιος Πάτρας από τη Μακεδονία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από την Αθήνα.

Τεχνητή ένταση από Βόλο

Να δημιουργήσει κλίμα ενόψει του αυριανού ντέρμπι προσπάθησε τεχνηέντως ο Βόλος. Με ανακοίνωση της η Λέσχη Φίλων Βόλου… επέπληξε την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για την άρνηση της να δώσει εισιτήρια στου Βολιώτες, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της εκδρομής τους στα Γιάννενα.