Α' Ερασιτεχνική Κατηγορία

on .

ELEOYSA

Λογγάδες - Θύελλα Ελεούσας 1-3

Το νικηφόρο σερί διεύρυνε η Θύελλα Ελεούσας που επικράτησε με σκορ 1-3 του Τιτάνα στους Λογγάδες για την 5η αγωνιστική και παραμένει μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Α’ Ερασιτεχνικής.

Μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί του Αγροτικού Καστρίτσας, η Θύελλα χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Τιτάνα και έφυγε νικηφόρα από τους Λογγάδες, φτάνοντας σε πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Τιτάνας έπαιξε για ένα ημίχρονο με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του αρχηγού Παναγιώτου για διαμαρτυρία.

Συγκεκριμένα, με τη λήξη του ημιχρόνου ο Παναγιώτου χρησιμοποίησε τη λέξη «Ρε» απευθυνόμενος στον διαιτητή Σίνδρο, ο οποίος και τον απέβαλε, μάλιστα απευθείας, με τους ανθρώπους των Λογγάδων να θεωρούν πως είναι ιδιαίτερα αυστηρή η απόφαση και να διαμαρτύρονται.

Στα αγωνιστικά, η Θύελλα μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε στο 7’ με τον Νάσιο. Στο 25’από εκτέλεση στατικής φάσης για τη Θύελλα από τον Νούγια, ο Νάσιος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 30’ ήρθε το 0-1 για το σύνολο του Ανέστη Ζώη. Ο Νούγιας εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Παπαρούνα και ξανά στον Νούγια που έκανε τη σέντρα και ο Χριστακόπουλος με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από την αποβολή του Παναγιώτου, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις και αμυντικά αλλά και να βρουν τρόπους να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Στο 47’ ένα σουτ του Κάτσενου κατέληξε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια και στο  57’ ήρθε το 0-2 για τη Θύελλα όταν μετά από φάουλ του Παπαρούνα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Χριστακόπουλος την ''εσπρωξε'' στα δίχτυα. Άμεση η απάντηση του Τιτάνα που μείωσε σε 1-2 στο 59’ με κεφαλιά του Παζαρτζή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκολια. Ακολούθησαν για τη Θύελλα καλές στιγμές με την κεφαλιά του Βελτσίστα (66’), το σουτ του Μουχάνη στο 75’ και τη διπλή φάση στο 78’ όταν σε σουτ του Νούγια απομάκρυνε ο Πρεβεζιάνος και στην επαναφορά ο γκολκίπερ του Τιτάνα έδιωξε σε πλασέ του Παπαρούνα.

Το τελικό 1-3 ήρθε με θεαματικό τρόπο από τον Σωκράτη Νούγια, ο οποίος υποδέχτηκε τη μπάλα στην περιοχή μετά από σέντρα από δεξιά και με ανάποδο ψαλιδάκι σκόραρε εντυπωσιακά, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Διαιτησία: Σίνδρος (Σιαμέτης- Σταματελόπουλος)

Λογγάδες: Πρεβεζιάνος, Λάππας (83’ Ντέτσικας), Σιδηρόπουλος, Λώλης, Μπονόβας, Κάτσενος (66’ Πασχάλης), Γκουρμπάτσης, Παναγιώτου, Παζαρτζής (83’ Κολιός), Γκόλιας, Χαριζάι (70’ Ρούστα).

Θύελλα Ελεούσας: Αρχοντάκης, Μαρμούτας (84’ Αράπι), Καράσας, Νάσιος, Μαλλάτος, Μουχάνης, Μπουκουβάλας, Παπαρούνας, Νούγιας (84’ Παληοχώρης), Χριστακόπουλος (61’ Γεωλδάσης), Κεφάλας (61’ Βελτσίστας).

KONITSA

Κόνιτσα-Μέτσοβο 1-0 

Τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Πίνδος Κόνιτσας επικρατώντας με 1-0 του Μετσόβου.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις και φάνηκε ότι όποια ομάδα θα έβαζε το γκολ, αυτή θα έπαιρνε και τη νίκη. 

Να τονίσουμε πως η ομάδα της Κόνιτσας παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με αρκετές ελλείψεις από τραυματισμούς αλλά και τιμωρίες λόγω καρτών. Στο πρώτο ημίχρονο η Κόνιτσα ήταν αυτή που είχε την εδαφική υπεροχή και έχασε ευκαιρίες με τους Χαλούλο, Κυρτζόγλου και Σπανό Δ.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή ωστόσο έπεσαν πάνω στον καταπληκτικό Γρατσούνα που κατάφερε με τις αποκρούσεις του στις ευκαιρίες του Νάκου να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και σε μία αντεπίθεση η ομάδα του να πετύχει το γκολ που της έδωσε τη νίκη.

Στο 60΄ ο Γκρέμος βρήκε τον Νάκο αυτός βγήκε απέναντι από τον Γρατσούνα έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα της Κόνιτσας να κάνει σωτήρια απόκρουση και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Στο 65΄σε πλασέ του Νάκου απέκρουσε ο Γρατσούνας η μπάλα έφτασε στον Κατζιώτη που πλάσαρε άουτ. Στο 68΄οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γρατσούνα στον Νάκο.

Στο 71΄η Κόνιτσα κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να βάλει το γκολ που έκρινε και το παιχνίδι. Ο Κυρτζόγλου πήρε την μπάλα από τους αμυντικούς του Μετσόβου έδωσε στον Κίτσο και αυτός πλάσαρε τον Κάτσενο κάνοντας το 1-0. Στο 75΄ ο Κασίμης βρήκε τον Νάκο που έκανε το πλασέ αλλά και πάλι ο Γρατσούνας απέκρουσε σωτήρια.

Διαιτησία: Νέος (Μωυσιάδης-Τσιάρας).

Κόνιτσα: Γρατσούνας, Ηλίας, Ρούστα, Ντεντόπουλος, Μήτσος, Γαιτανίδης (46΄Ντότης), Κίτσος, Κυρτζόγλου (88’ Έξαρχος), Σπανός (70’ Ζαχαρόπουλος), Χαλούλος, Μουρεχίδης.

Μέτσοβο: Κάτσενος, Ναζίρης (75΄Γιώτης), Τσιόστας Χ., Ζιάβρος, Σδούκος, Τσιόστας Κ., Παίλας (65΄Κασίμης), Γκρέμος, Νάκος, Τσουλιάης, Κατζιώτης.

STAYRAKI 

Σταυράκι-Χουλιαράδες 5-0

Σίφουνας το Σταυράκι στο πρώτο ημίχρονο δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη με 5-0 από τους Χουλιαράδες.

Η ομάδα του Ανδρέα Στάμου πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ μόλις στο 3΄με τον Κοντογιάννη, ενώ στο 12΄ο Κώστας έκανε το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα (14΄) ο Κολιούσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στη συνέχεια σειρά πήρε ο νεαρός Αθανασίου ο οποίος στο 27’ και στο 44΄πέτυχε δύο ακόμη γκολ για τους γηπεδούχους κάνοντας το 5-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν μια τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες.

Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Αρβανίτης-Τζίμα).

Σταυράκι: Γκάτζιος, Κώστας, Χήτας, Μωραίτης (81΄Κοζανίτης), Ζάγκας (81΄Κακανούλιας), Καπατσέλης (70΄Καλογεράκης), Στογιάννης, Κολιούσης, Κοντογιάννης, Μιχαήλ (70’ Γώγος), Αθανασίου (81΄Ταξιάρχης).

Χουλιαράδες: Πρινέας, Ζώνιος Τσουμάτης, Ράπτης, Παυλίδης, Παπανικολάου, Βάσσης, Δημάκος, Ζάραγκας, Ασωνίτης.

Αγωνίστηκαν και οι Τσές, Κότσα, Στάμος, Λεοντίου.

PERAMA

Πρ. Περάματος - Δροσοχώρι 1-1

Το αήττητο στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής διατήρησαν Προοδευτική Περάματος και Παντελεήμων Δροσοχωρίου, καθώς οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο «Γ.Πρίσκας» για την 5η αγωνιστική.

Σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που είχε δυο γκολ, δοκάρι και αποβολές, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Το Δροσοχώρι μπήκε ορεξάτο χωρίς να καταφέρει να φανεί απειλητικό, στη συνέχεια ισορρόπησε το Πέραμα και ανέβασε απόδοση, ενώ  διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Γ. Μπισέλα. Οι γηπεδούχοι στο 25’ είχαν δοκάρι σε σουτ του Μήλου, ενώ στο 36’ ο Μάντζιος απομάκρυνε τη μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Ζήση. Στη τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Μάντζιος έδιωξε σε εκτέλεση φάουλ του Μπάφα σε κόρνερ και με την εκτέλεσή του ο Ρίζος αστόχησε με κεφαλιά.

Στο 57’ η Προοδευτική κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπισέλα Γ. από τον Παππά. Ο Μπάφας το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και στο 59’  και ισοφάρισαν με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ του Φάνη Μελιγγιώτη σε 1-1. Ο σκόρερ του Παντελεήμονα είχε καλή στιγμή στο 62’ και στο 79’ ο Μελιγγιώτης με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Στο 80’ το Δροσοχώρι έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ντασιάκη. Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις σκόραραν με πλασέ του Πάνου Μπισέλα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Μπισέλας αντίκρισε πρώτα την κίτρινη για διαμαρτυρία και με τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε από τον διαιτητή για εξύβριση.

Διαιτησία: Δαδάνης (Διαμαντόπουλος- Βλαχοπούλου)

Προοδευτική Περάματος: Κάτσιος, Μπαρούτας (55’ Γιωτάκης), Ρίζος (84’ Μπισέλας Π), Κωστούλας, Ρίζος Χ, Ντόβας, Τζάλλας, Μπάφας,  Μπισέλας, Ζήσης (68’ Στεφάνου), Μήλος.

Παντ. Δροσοχωρίου: Μάντζιος, Τσαφώνης, Παππάς,  Αγγέλης, Τεροβίτης, Μπαχάς, Παπανικολάου, Κωνσταντάκης (46’ Κουτρομάνης), Μάντζιος Αλ (69’ Καλτσάς), Μελιγγιώτης (90’ Μπέλλος),  Ντασιάκης.

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λογγάδες – Ελεούσα 1-3

Σταυράκι – Χουλιαράδες 5-0

Κόνιτσα – Μέτσοβο 1-0

Ανατολή – Βουνοπλαγιά 4-0

Καστρίτσα – Κουτσελιό 2-0

Πέραμα – Δροσοχώρι 1-1

Νεοχωρόπουλο – Νεοκαισάρεια 0-0

Νησί – Κεφαλόβρυσο 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 15 9-2

2. ΚΑΣΤΡΙΤΣΑ 12 10-2

3. ΑΝΑΤΟΛΗ 10 9-3

4. ΠΕΡΑΜΑ 9 10-7

5. ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ 7 8-6

6. ΚΟΝΙΤΣΑ 7 4-6

7. ΜΕΤΣΟΒΟ 7 9-6

8. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 7 5-4

9. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ 6 7-6

10. ΣΤΑΥΡΑΚΙ 6 10-9

11. ΝΗΣΙ 6 1-3

12. ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ 4 5-12

13. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ 4 4-9

14. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΕΣ 4 4-10

15. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 3 3-7

16. ΛΟΓΓΑΔΕΣ 1 2-8

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4,5/11/2023)

Κεφαλόβρυσο – Νεοχωρόπουλο

Κουτσελιό – Λογγάδες

Μέτσοβο – Πέραμα

Σταυράκι – Κόνιτσα

Χουλιαράδες – Καστρίτσα

Νεοκαισάρεια – Ανατολή

Ελεούσα – Βουνοπλαγιά

Δροσοχώρι - Νησί