Δύσκολη η αποστολή του ΠΑΣ με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη

on .

ARIS PAS

• Μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση δίνει αύριο (20.30) ο ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Άρη για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1.

Mετά και την ήττα στη Λαμία, την τέταρτη διαδοχική και συνολικά πέμπτη στο φετινό πρωτάθλημα που τον έφερε ένα βήμα πριν την είσοδο στις δυο τελευταίες θέσεις του υποβιβασμού, ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να βρει ένα αποτέλεσμα που θα τον τονώσει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Στο γιαννιώτικο στρατόπεδο η ψυχολογία βρίσκεται στο ναδίρ με την υποχώρηση της ομάδας στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς και υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις εμφανίσεις από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και μετά όπου μετρά τέσσερις σερί ήττες. Την τελευταία φορά που ο ΠΑΣ απέσπασε ένα θετικό αποτέλεσμα ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου στην ισόπαλη αναμέτρηση (2-2) με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο ΠΑΣ καλείται να παρουσιάσει μια ομάδα που να βγάζει ένταση, πάθος και τσαμπουκά στο παιχνίδι της, αποφέυγοντας τα παιδαριώδη λάθη που τους στοίχισαν ακριβά στα προηγούμενα παιχνίδια και δέχτηκαν φτηνά γκολ που έπαιξαν κομβικό ρόλο στη συνέχεια. Στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς βρίσκονται οι Θεσσαλονικείς μετά και τη νίκη επί του Πανσερραϊκού την περασμένη αγωνιστική.

Μοναδική απουσία ο Κύρκος

Όπως και την Πέμπτη, έτσι και χτες η προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα έγινε στο γήπεδο της Περιβλέπτου, ένα χωριό της Δημοτικής Ενότητας Περάματος που απέχει περίπου 22 χιλιόμετρα από το ΠΕΑΚΙ και καθιστά μια επιπλέον ταλαιπωρία για τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Οι προπονήσεις έγιναν στην Περίβλεπτο μιας και το κεντρικό γήπεδο στο ΠΕΑΚΙ είναι σε κακή κατάσταση και επιδεινώθηκε από τις τελευταίες βροχοπτώσεις και θα ελλόχευε κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Ο λόγος που δεν έγινε στο Ζωσιμάδες η προπόνηση είναι διότι έγινε επισπορά στον αγωνιστικό χώρο μετά τη διακοπή και θα είναι έτοιμος στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Βόλο.

Ο Θανάσης Στάικος  θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Άρη, πλην του Ιάσονα Κύρκου που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Μετά το ρόντο στη χτεσινή προπόνηση ακολούθησαν παιχνίδια μικρού χώρου ομαδικής τακτικής, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιθετική τακτική σε παιχνίδια τακτικά μεγαλύτερου χώρου και τελειώματα. Ο Θανάσης Στάικος στην προχτεσινή προπόνηση έριξε το βάρος στην αμυντική τακτική και το πώς θα μπορέσει να έχει μακριά από την περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα τους επιθετικούς του Άρη. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ, στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή και η ομάδα θα αναχωρήσει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη.

Τα πλάνα του Στάικου

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στη τελευταία προπόνηση, ο Θανάσης Στάικος θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και αυτό του λύνει τα χέρια για να κάνει αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λαμία. Ίσως ο Αρκάδας τεχνικός θελήσει να κάνει αλλαγή τερματοφύλακα βάζοντας τον Αθανασίου λόγω και των κακών εμφανίσεων του Κλέιμαν αλλά και να κάνει αλλαγές στο επιθετικό κομμάτι.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι Κλέιμαν (Αθανασίου),  Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας, Τζίνο, Κόντε (Μπάλαν), Παμλίδης. 

Μανούχος ο «άρχοντας» του αγώνα

Ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί αύριο (20:30) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Βοηθοί του θα είναι ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία και ο Δημήτριος Βεργέτης από την Αργολίδα και τέταρτος ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης από τη Δράμα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα και AVAR ο Μιχαήλ Νιδριώτης από την Αθήνα, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ευάγγελος Κιοτζένη από την Ξάνθη.

 Υπέρ του Άρη η προϊστορία

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από την θριαμβευτική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στις 20 Νοεμβρίου 2021 στο πλαίσιο της κανονικής διάρκειας της προπερασμένης σεζόν με το άκρως εντυπωσιακό σκορ 0-5 χάρη στα γκολ των Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου, Περέα, Εραμούσπε και Μορέιρα.

Σε 24 αναμετρήσεις οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης μετρούν 15 νίκες, 7 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ δυο φορές ο ΠΑΣ έφυγε νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Πέραν της θριαμβευτικής νίκης τον Νοέμβριο του 2021, η γιαννιώτικη ομάδα έχει φύγει νικήτρια και στις 17 Νοεμβρίου 2012 με σκορ 1-2 χάρη στο γκολ του Ίλιτς και το αυτογκόλ του Ψυχογιού, ενώ ο Άρης μείωσε με τον Γιαννιώτα. Η πιο βαριά ήταν που υπέστη ο ΠΑΣ στο γήπεδο των «κίτρινων» ήταν στις 14 Μαρτίου 1976 με σκορ 4-0. Στο ματς του περσινού πρωταθλήματος ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 3-1 από τον Άρη, αν και είχε προηγηθεί με τον Λιάσο.

Οι σκέψεις του Άκη Μάντζιου

Στην τελική ευθεία μπήκε ο Άρης για το ματς με τον τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως δείχνουν τα πλάνα του Άκη Μάντζιου, ο Οντουμπάτζιο αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού σε σχέση με την παρουσία του Μοντόγια. Ο προπονητής του Άρη εξετάζει επιλογές για δύο θέσεις, αυτήν του επιτελικού μέσου και του αριστερού εξτρέμ, όπου υπάρχει θέμα από την αρχή της σεζόν.

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και εφόσον έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις ίσως προωθηθεί στη θέση του επιτελικού μέσου.  Όσο για την θέση του αριστερού εξτρέμ, δεν αποκλείεται να μπουν  μαζί στο βασικό σχήμα οι Σουλεϊμάνοφ και Μόμπεργκ Κάρλσον, αν και οι δύο θέλουν να παίζουν στο δεξί άκρο.