Σπουδαίες διακρίσεις και μετάλλια για τα γιαννιώτικα κουπιά στο Βουκουρέστι

on .

KOPILASIA

• Εντυπωσιακές εμφανίσεις για τα γιαννιώτικα κουπιά αλλά και για την ελληνική αποστολή γενικά στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κωπηλασίας που στα περίχωρα του Βουκουρεστίου στην πόλη Παντελίμον.

Στη δεύτερη μέρα του πρωταθλήματος, τα γιαννιώτικα κουπιά πρόσθεσαν τρία ακόμα μετάλλια, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετά τα 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο της πρώτης μέρας.

Η Νεφέλη Ντάρα του Ν.Ο.Ι. εμπλούτισε τη συλλογή της μετά το χρυσό που πήρε το Σάββατο και μ’ ένα ασημένιο την Κυριακή. Το δεύτερο  χάλκινο μετάλλιό τους πήραν οι Μουσελίμης και Δημητρίου του Ν.Ο.Ι., ενώ η χάλκινη οκτάκωπος των εφήβων είχε 5 γιαννιώτικες συμμετοχές, τους Κωστούλα, Κούτρα και Ντέμου (πηδαλ.) του Ν.Ο.Ι. και τους Κουτσογιάννη και Ντούσκο του Π.Ν.Ο.Ι.Στη γενική κατάταξη, η Ελλάδα ήταν σαρωτική και κατέλαβε την 1ηθέση στα αγωνίσματα των αγοριών και την 2η στον κοριτσιών. Συνολικά η χώρα μας το διήμερο αυτό κατέκτησε 16 μετάλλια εκ των οποίων 8 χρυσά, 3 ασημένια και 5 χάλκινα, ενώ από τα 19 αγωνίσματα που πήρε μέρος, μόλις στα τρία δεν κατέκτησε μετάλλιο πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση στο θεσμό τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. Νεφέλη Ντάρα και Κούτρας-Κωστούλας, ασημένιοι ήταν οι Κουτσογιάννης και Ντούσκος του Π.Ν.Ο.Ι. και χάλκινα πήραν οι Μουσελίμης και Δημητρίου του Ν.Ο.Ι.

Τέλος, υπήρξε και μία 5η θέση στην οκτάκωπο των Παίδων, στην οποία ήταν πλήρωμα τρεις αθλητές του Ν.Ο.Ι. οι Ζάρρας, Κουτσαβέλης, με την Ντέμου πηδαλιούχο.