Επικίνδυνη έξοδος του ΠΑΣ στην Τρίπολη

on .

ASTERAS TRIPOLHS PAS SHMATA

Με πρωινή προπόνηση στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αυριανής (15:00) εκτός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο τον Αστέρα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης για την 4η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα της Ηπείρου έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 4 βαθμούς σε 3 αγώνες και μετράει 1 νίκη κόντρα στην Κηφισιά, μια ισοπαλία στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό και μια εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό. 

Η επιστροφή στη δράση για τους Γιαννιώτες έρχεται σε μία δύσκολη έδρα. Στην Τρίπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον πάντα υπολογίσιμο Αστέρα. Οι Αρκάδες μετρούν 1 νίκη και δύο ήττες μέχρι στιγμής, αμφότερες στη Θεσσαλονίκη από ΠΑΟΚ και Άρη. Στην έδρα τους όμως είναι ιδιαίτερα δυνατοί και νίκησαν 3-0 τον ΟΦΗ. Προπονητής του Αστέρα είναι ο Μίλαν Ράσταβατς, με τον Σέρβο να επιστρέφει φέτος στην Τρίπολη.

Οριστικά χωρίς Κόντε 

Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ταξιδέψει στην Τρίπολη με ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς είναι τραυματίας και πάλι ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ισχιακό νεύρο στη μέση του και δεν μπόρεσε να μπει στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής για τα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Πλην του Κόντε εκτός αποστολής θα είναι ο Κύρκος, ο Σούλης και οι νεαροί Ναούμης, Τσίρης, Λώλης Ν., και Μίνα οι οποίοι αγωνίζονται σήμερα με την Κ 19 με την αντίστοιχη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. 

Τα πλάνα του Στάικου

Μία θα είναι η αλλαγή που θα κάνει ο Στάικος στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που είχε παρατάξει με τον Παναθηναϊκό και αυτό αφορά τον αντικαταστάτη του Κόντε. Οι Μπάλαν και Γκάρο είναι οι δύο επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Τζίνο, Τζίμας, Ριένστρα, Παμλίδης, Μπάλαν (Γκάρο).

 Διαιτητής ο Αν. Γκάμαρης

Ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολη και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Βοηθοί του θα είναι οι Κούλα Χασάν από την Ξάνθη και Βασίλειος Μωυσιάδης από τα Γρεβενά και τέταρτος ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική.

Στο VAR θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα και AVAR ο Δημήτριος Σαμοίλης από την Αθήνα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Σταθόπουλος από την Αχαΐα.

Περνάει ιατρικά ο Έφορντ

 Ο  Αμερικανός Έφορντ είναι  η τελευταία μεταγραφική κίνηση των Γιαννιωτών. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη, περνάει ιατρικά και εφόσον δεν εντοπιστεί πρόβλημα αναμένεται να αποκτηθεί. 

Υπερέχει ο Αστέρας Τρίπολης

Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν συναντηθεί 14 φορές στο παρελθόν στην Αρκαδία, δώδεκα για το πρωτάθλημα της  Super League και μόλις μια για την Β' Εθνική που είναι και η παρθενική στην ιστορία των δυο ομάδων.

Οι Αρκάδες μετρούν επτά  νίκες σε αυτές τις αναμετρήσεις, ο ΠΑΣ έφυγε δυο φορές νικητής από την Τρίπολη (σεζόν 2017-18 και 2020-21),  ενώ πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Η γιαννιώτικη ομάδα έχει σκοράρει δώδεκα φορές, ενώ έχει δεχτεί συνολικά εικοσιένα τέρματα από την ομάδα της Τρίπολης.