Ελεύθερος «ξένος» κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΣ

on .

KONTE PEDRO

• Παρότι αργά το βράδυ της Δευτέρας φέρονταν κλεισμένη η μεταγραφή του Φαντιγκά στον ΠΑΣ Γιάννινα με δανεισμό από τον Ολυμπιακό, τελικά το μεταγραφικό σίριαλ οδηγήθηκε σε «ναυάγιο». 

Ακόμα και το απόγευμα της Δευτέρας στην προπόνηση οι άνθρωποι του ΠΑΣ εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι το θέμα θα κλείσει θετικά. Στις 12 τα μεσάνυχτα η μεταγραφική περίοδος για μεταγραφές ποδοσφαιριστών ενεργών σε ομάδα έληξε και οι ελπίδες διαψεύστηκαν παταγωδώς. Ο ίδιος ο Φαντιγκά αποφάσισε να εμείνει στην αρχική του απόφαση και πιθανότατα θα καταλήξει στον Ολυμπιακό Β’. 

Έρχεται ελεύθερος ξένος 

Μετά το «ναυάγιο» με την περίπτωση Φαντιγκά ο ΠΑΣ Γιάννινα στρέφει την προσοχή του στην απόκτηση ελεύθερου παίκτη που να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ εξετάζονταν δύο περιπτώσεις, μία ενός Λατινοαμερικάνου και η έτερη ενός ξένου χαφ με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς έχει φορέσει τη φανέλα ελληνικής ομάδας.

Οι τελευταίες χτεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το θέμα θα έχει κλείσει και θα ανακοινωθεί ο παίκτης, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις. Υπενθυμίζεται ότι η θερινή μεταγραφική περίοδος για άνεργους επαγγελματίες για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου και μέχρι το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόβλημα στο ισχίο ο Κόντε

Ένα άσχημο νέο είχε η χτεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς δεν συμμετείχε ο Πέδρο Κόντε λόγω ενός προβλήματος στο ισχίο. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός επιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ισχίο τη Δευτέρα και χτες δεν προπονήθηκε, ενώ εξετάστηκε από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και τον γιατρό Σταύρο Ριστάνη.

Η αρχική γνωμάτευση ήταν πώς δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, ωστόσο χτες το απόγευμα ο Κόντε υποβλήθηκε και σε μαγνητική στη μέση προκειμένου να φανεί αν οι ενοχλήσεις ήταν από κάποιο τραυματισμό και γενικά το μέγεθος του προβλήματος. 

Η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε χτίσιμο παιχνιδιού για να ακολουθήσουν παιχνίδια τακτικής με υπεραριθμίες, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το κλασικό παιχνίδι έντεκα εναντίον έντεκα.

Εκτός του Κόντε από την προπόνηση απουσίαζαν οι Φοφανά, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς, ο στρατευμένος Σούλης και οι νεαροί Ναούμης, Λώλης Ν. Μίνα και Τσίρης οι οποίοι ενσωματώθηκαν με την Κ 19. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στις 10 στο ΠΕΑΚΙ.