Επανεκκίνηση στην Τρίπολη για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

7

Μετά από 3 αγωνιστικές στο ξεκίνημα της Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει συγκομιδή 4 βαθμών με απολογισμό μίας νίκης, μιας ισοπαλίας και μίας ήττας. Από την 5η θέση της βαθμολογίας και με θετική ψυχολογία από το συνολικά θετικό πρώτο δείγμα γραφής οι Γιαννιώτες επιστρέφουν από τη διακοπή του πρωταθλήματος και ταξιδεύουν στην Τρίπολη για την αναμέτρηση με τον Αστέρα.

Σ τις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε το τεχνικό επιτελείο και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής (17/09, 15:00) με αντίπαλο τον Αστέρα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης για την 4η αγωνιστική της Super League. Επιστροφή Στάικου από τα μαθήματα για το UEFA Pro, μπαίνει στις προπονήσεις και ο Καραχάλιος.

Οι προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας έγιναν σε χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς τον Θανάση Στάικο. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα συμμετείχε στον τρίτο κύκλο των μαθημάτων στην σχολή προπονητικής για την απόκτηση του διπλώματος UEFA Pro. Ο 43χρονος τεχνικός αναμένεται να γυρίσει σήμερα στα Γιάννινα και να πιάσει δουλειά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Την ευθύνη των προπονήσεων την περασμένη εβδομάδα είχαν οι Δημήτρης Λόντος και Νίκος Γκορτζής.  

Μπαίνει ξανά ο Καραχάλιος

Προβλήματα τραυματισμών στο γιαννιώτικο στρατόπεδο δεν υπάρχουν, πέραν φυσικά του γνωστού τραυματισμού του Κύρκου. Από τις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας απουσίαζε ο Καραχάλιος, ωστόσο ο Καρδιτσιώτης χαφ είναι σκληρό καρύδι και ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ το ελαφρύ διάστρεμμα που υπέστη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Καραχάλιος θα επιστρέψει σήμερα στις προπονήσεις και θα είναι διαθέσιμος ενόψει Αστέρα Τρόπολης. 

Στη διάθεση του Στάικου ενόψει της αναμέτρησης με τους Αρκάδες θα είναι και ο Γιάννης Κιάκος. Ο ομογενής αριστερός μπακ ξεπέρασε την κάκωση στον ώμο, προπονείται κανονικά και αποτελεί μαζί με τον Τσαούση μία από τις δύο λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας. 

Τέλος, από τα αγωνιστικά παιχνίδια της Παρασκευής αποχώρησε ο Πέδρο Κόντε, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Ο Ισπανός θα είναι σήμερα κανονικά στην προπόνηση μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Κόντε έδωσε πολλές μάχες κόντρα στον Παναθηναϊκό και άντεξε στο σκληρό έως αντιαθλητικό σε πολλές περιπτώσεις μαρκάρισμα του Σένγκεφενλτ.

Το πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα

Εν τω μεταξύ, από την Παρασκευή το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα γνωρίζει το αγωνιστικό του πρόγραμμα για τον υπόλοιπο πρώτο γύρο και συνολικά μέχρι και την 16η αγωνιστική, δηλαδή την τρίτη του δευτέρου γύρου, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και τη διακοπή των Χριστουγέννων. 

Οι Γιαννιώτες θα παίξουν 8 φορές Κυριακή, δύο φορές μόλις Σάββατο και από μία φορά Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή σε εμβόλιμες αγωνιστικές, τις οποίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Super League. 

Αναλυτικά οι αγώνες του ΠΑΣ Γιάννινα:

4η αγωνιστική: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 15:00  Αστέρας Τρίπoλης - ΠΑΣ Γιάννινα

5η αγωνιστική: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 20:30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική: Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 17:30 Πανσερραϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

7η αγωνιστική: Κυριακή 1 Οκτωβρίου 20:30 

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός

8η αγωνιστική: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 20:30 Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα

9η αγωνιστική: Κυριακή 29 Οκτωβρίου 20:30 

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα

10η αγωνιστική: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 17:30 

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος

11η αγωνιστική: Σάββατο 11 Νοεμβρίου 17:30 ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα

12η αγωνιστική: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 17:00 

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ

13η αγωνιστική: Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 17:30 Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα

14η αγωνιστική: Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 17:30 Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα

15η αγωνιστική: Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 17:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

16η αγωνιστική: Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου19:30 

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

Ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου με την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ πριν τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθούν και οι τρεις πρώτες αγωνιστικές του δευτέρου γύρου με Κηφισιά, Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό.

Η ιδιαιτερότητα του πρώτου γύρου για τον ΠΑΣ Γιάννινα έγκειται στο γεγονός ότι υποδέχεται όλους τους λεγόμενους «μεγάλους» στα Γιάννινα. Η αρχή έγινε με τον Παναθηναϊκό, ενώ μετά τη διακοπή ακολουθούν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Στα τέλη Νοεμβρίου οι Γιαννιώτες θα υποδεχτούν και την ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες».

Στηρίζεται στην ομοιογένεια 

Πριν την έναρξη της σεζόν θεωρητικά ένα από τα δυνατά στοιχεία του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ότι διατήρησε τον βασικό κορμό της περσινής σεζόν και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Κάτι που αποτυπώθηκε και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και κυρίως στην αναμέτρηση με την Κηφισιά.

Δίχως να αποφεύγει ούτε φέτος τα ατομικά λάθη ο ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται μέχρι στιγμής πιο «δεμένος» σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχει βελτιωθεί αισθητά ανασταλτικά έχοντας δεχτεί μόνο ένα γκολ σε 3 επίσημους αγώνες κι αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό λόγω της ατομικής ποιότητας των Μαντσίνι και Παλάσιος. 

Με βάση αυτό θα πορευτεί  στη συνέχεια του πρωταθλήματος η γιαννιώτικη ομάδα  έχοντας ως πρωταρχικό στόχο  το μηδέν στην άμυνα και σε αυτό εκτός από την παρουσία των Σόρια, Παντελάκη και Εραμούσπε παίζει μεγάλο ρόλο και ο Κλέιμαν ο οποίος έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Σίγουρα για να έρθουν και οι νίκες χρειάζονται τα γκολ και εκεί υπάρχει το πρόβλημα μιας και δεν περνάνε εύκολα από το χώρο του κέντρου προς τον Κόντε οι μπαλιές. 

Παρότι μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Στάικος είπε ότι γίνονται προσπάθειες για να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα μπορεί να κάνει πιο εύκολο το έργο στο να βγουν οι μπαλιές προς την επίθεση μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει. 

Η περίπτωση Φαντιγκά που απασχολούσε εδώ και πολύ καιρό τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει «κολλήσει» όπερ σημαίνει όπως είναι τα πράγματα μέχρι σήμερα ότι δύσκολα θα έρθει ο παίκτης στα Γιάννενα.

Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση άργησε πολύ στο να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή τη θέση μιας και από τα φιλικά παιχνίδια έδειχνε ότι υπάρχει πρόβλημα στην εύκολη πάσα προς τους επιθετικούς και αυτό θα δείξει στο μέλλον, αν δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη με τον Φαντιγκά, αν θα στοιχίσει ή όχι στην ομάδα.

Νεανικό ηλικιακά σύνολο

Τη δεύτερη νεανικότερη ομάδα της φετινής Super League μετά τον Παναιτωλικό διαθέτει ο ΠΑΣ Γιάννινα με μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η ομάδα στηρίζεται σε νέους ηλικιακά ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις. Η έλευση των Τσαούση και Τζίμα δανεικών από τον ΠΑΟΚ κατέβασε ακόμα περισσότερο τον μέρο όρο ηλικίας. Μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης είναι ο ηγέτης της ομάδας και αρχηγός, ο Πέδρο Κόντε που είναι 35 ετών. 

Πρόστιμο σε ΠΑΣ 

Με χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ τιμωρήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών της στο ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά και τη συμπεριφορά του υπεύθυνου ασφαλείας Φώντα Βρόσγου προς τον διαιτητή του αγώνα.

ΠΡΟΣ

1) ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

2) Ξ. ΒΡΟΣΓΟΣ (Υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

Δέχεται ότι η εγκαλούμενη ΠΑΕ τέλεσε τις αποδιδόμενες σε  αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ α) τη χρηματική ποινή  των χιλίων (1.000,00) ευρώ για την 1η πράξη (παράβαση  άρθρων 1, 5 επ, του Π.Κ. της ΕΠΟ, 12 παρ. 7 του ΚΑΠ και  άρθρο 20 παρ. 13 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος «SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ Αγωνιστικής Περιόδου 2023-2024» και

β) τη χρηματική ποινή των χιλίων (1.000,00) ευρώ για την 2 η πράξη (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, περ.  α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’ του Π.Κ. της ΕΠΟ).

Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή, ποσού χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ.

(αγώνας της 3-9-2023 με την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)