Εν αναμονή της περίπτωσης Φαντιγκά στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

FANTIGKA

• Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς κινούνται αυτή την εβδομάδα οι προπονήσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα υπό τις οδηγίες των Δημήτρη Λόντου και Νίκου Γκορτζή, καθώς ο Θανάσης Στάικος απουσιάζει και παρακολουθεί τα μαθήματα για την απόκτηση του διπλώματος UEFA Pro.

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Super League είναι μια ευκαιρία για χαλάρωση και ταυτόχρονα για δουλειά πάνω στα τρωτά σημεία που έδειξε ο ΠΑΣ Γιάννινα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Στο γιαννιώτικο στρατόπεδο υπάρχει πικρία από την ήττα της περασμένης Κυριακής από τον Παναθηναϊκό, μιας και ο ΠΑΣ έκανε πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσε να αποσπάσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Μια στιγμιαία αδράνεια στην άμυνα και η κάκιστη διαιτησία του Βεργέτη στοίχισαν την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Αυτή η ήττα φυσικά δεν χαλάει την καλή εικόνα που έχει δείξει η ομάδα του Θανάση Στάικου στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την περσινή μιας και το κράμα παλιών και νέων ποδοσφαιριστών φαίνεται ότι έχει «δέσει» καλά. 

Η ομάδα δείχνει ομοιογένεια, στοιχείο που είναι «κλειδί» για τη φετινή πορεία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι εκεί που υστερεί σημαντικά ο ΠΑΣ και χρειάζεται οπωσδήποτε έναν δημιουργικό μέσο. 

Στο χθεσινό πρόγραμμα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα υπό την επίβλεψη του γυμναστή Γιάννη Ντουρουντού χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ ένα οι τερματοφύλακες και σε άλλα δύο οι υπόλοιποι παίκτες και έκαναν ενδυνάμωση μέσα στο γυμναστήριο χωρίς να βγουν καθόλου στο γήπεδο. 

Ο Καραχάλιος ακόμη δεν έχει μπει στο πρόγραμμα και αυτό ίσως γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ απών ήταν και ο τραυματίας Κύρκος. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί (09:00) στο ΠΕΑΚΙ.

Ύστατη προσπάθεια για Φαντιγκά

Οι μέρες κυλούν και όσο πλησιάζουμε στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, τόσο αυξάνεται και η αγωνία των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα για το αν θα αποκτηθεί ή όχι ο ένας μεσοεπιθετικός στον άξονα, κίνηση που δείχνει εξόφθαλμα ότι χρειάζεται η γιαννιώτικη ομάδα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε έρθει σε αρχική συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον μονοετή δανεισμό του Μπαντιογκού Φαντιγκά, ωστόσο ο 22χρονος Γάλλος είχε απαντήσει αρνητικά και είχε ζητήσει να γυρίσει στην πατρίδα του. Πρόταση ωστόσο από γαλλική ομάδα δεν ήρθε και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες δανεισμού του όσο πλησιάζουμε στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. 

Η πλευρά του ποδοσφαιριστή είναι σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό ακόμα και για λύση του συμβολαίου, ωστόσο μέχρι στιγμής αυτή επιλογή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. 

Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει διαρκές ενδιαφέρον, ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνει η ομάδα χωρίς μεταγραφική ενίσχυση σε μια θέση που «βροντοφωνάζει» ότι χρειάζεται παίκτη. Τις τελευταίες ημέρες πάντως υπάρχει αισιοδοξία ότι το σίριαλ θα έχει θετική έκβαση για τον ΠΑΣ και ο παίκτης θα ντυθεί τελικά στα «κυανόλευκα» και θα έρθει στα Γιάννενα.