Τρία ασημένια και ένα χάλκινο για τον Πρωτέα Ιωαννίνων

on .

taekwodo

• Με τρία ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο επέστρεψαν οι αθλητές του Α.Σ. Πρωτέα Ιωαννίνων από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon-do I.T.F. από την πόλη Αστανα του Καζακστάν.

Η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε την 3η θέση στη γενική κατάταξη μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF 2023 που διεξήχθη στην Αστανά του Καζακστάν. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την διοργάνωση με 84 μετάλλια στο σύνολο, 14 χρυσά, 26 αργυρά και 44 χάλκινα, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ανεβαίνοντας στο βάθρο, σε όλα τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο Πρωτέας Ιωαννίνων για μια ακόμη φορά έδωσε το παρών και σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τρεις πρωταθλητές του, μέλη της Εθνικής Ομάδας και Πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, στην πρωτεύουσα Αστανα του Καζακστάν από 19-27 Αυγούστου 2023. Πιο αναλυτικά:

Ο Αχιλλέας Μπαντής κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Ανδρών – 64 κιλά, 1 ασημένιο στο ατομικό αγώνισμα στις μάχες (Sparring) και  ένα χάλκινο στο ατομικό αγώνισμα στις τεχνικές (TuL). Η Αικατερίνη Ντούκα πήρε ένα ασημένιο στο ομαδικό αγώνισμα στις μάχες (Sparring), ένα ασημένιο στο ομαδικό αγώνισμα στις εναέριες τεχνικές και την πέμπτη θέση στο ατομικό αγώνισμα της μάχης. Η Αικατερίνη Παπαδιώτη στην κατηγορία Γυναικών -62 κιλά, έλαβε την 5η θέση στο ατομικό αγώνισμα της μάχης.

Οι Γιαννιώτες πρωταθλητές προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να πετύχουν τους στόχους τους σε ένα μεγάλο και απαιτητικό πρωτάθλημα σε αυτό το επίπεδο, ενός ακόμη Παγκ. πρωταθλήματος.