Αισιοδοξία στον ΠΑΣ για θετικό αποτέλεσμα

on .

PANAITOLIKOS PAS SHMATA

• Με τις σημαντικές απουσίες των Κόντε, Καραχάλιου και Κιάκου, αλλά με πίστη για το θετικό αποτέλεσμα ταξίδεψε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιου ενόψει του σημερινού (ώρα  21:00) αγώνα με τον Παναιτωλικό, που ανοίγει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Super League. 

Η νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Κηφισιά ήταν «πύρρειος» καθώς τραυματίστηκαν οι Κόντε και Κιάκος, ενώ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καραχάλιος. Έτσι η γιαννιώτικη ομάδα θα παραταχθεί «λαβωμένη» στο Αγρίνιο, χωρίς τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές της. Παρόλα αυτά ο στόχος του ΠΑΣ θα είναι ίδιος, δηλαδή ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Παναιτωλικός δεν αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ την 1η αγωνιστική και έτσι ουσιαστικά θα είναι πρεμιέρα για τους Αγρινιώτες.

Με 22 παίκτες η αποστολή για Αγρίνιο

Ο Θανάσης Στάικος καλείται να καλύψει εκ των έσω τις απουσίες των Κόντε, Καραχάλιου και Κιάκου. Η προετοιμασία των Γιαννιωτών κύλησε με ένα απρόοπτο καθώς την Τρίτη συγκρούστηκαν σε μια εναέρια διεκδίκηση Παντελάκης και Βρακάς, ωστόσο αμφότεροι δεν είχαν κάτι ανησυχητικό, επέστρεψαν άμεσα στις προπονήσεις και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για το Αγρίνιο. 

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ολοκληρώθηκε χτες το πρωί στο «Ζωσιμάδες». Το πρόγραμμα περιελάμβανε ρόντο και ταχύτητες, ενώ δόθηκε έμφαση στην επιθετική τακτική σε απλή μορφή. Στη συνέχεια υπήρξαν παιχνίδια τακτικής αλλά κι έμφαση στις στατικές φάσεις. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Θανάσης Στάικος ανακοίνωσε την  αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία ταξίδεψε το απόγευμα οδικώς για το Αγρίνιο. Αυτή αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές και είναι η εξής: Κλέιμαν, Αθανασίου, Βρακάς, Σόρια, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Μπορταγκαράι, Εραμούσπε, Πανάγου, Τσαούσης, Ναούμης, Ριένστρα, Μπεγκάλα, Λιάσος, Τζίνο, Λώλης A., Τζίμας, Γκάρο, Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν, Λεό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκαν σε αποστολή οι Μπεγκάλα και Ναούμης, ενώ και ο Ουρουγουανός Μπορταγκαράι είναι πρώτη φορά φέτος σε αποστολή. Εκτός από τους Κόντε, Κιάκο, Καραχάλιο, και Κύρκο εκτός έμειναν για λόγους τακτικής οι Σούλης, Μπιλμπάο, Φοφανά, Ν. Λώλης, Μίνα και Τσίρης.

Τα πλάνα του Στάικου

Ο προπονητής Θανάσης Στάικος καλείται να βρει λύσεις στις τρεις σημαντικές απουσίες των Κόντε, Καραχάλιου και Κιάκου. Σχετικά με τον Κιάκο θεωρείται δεδομένο ότι το αριστερό άκρο της άμυνας θα το καλύψει ο νεοαποκτηθείς Τσαούσης που ήρθε δανεικός από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άλλωστε μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Κηφισιά. Τη θέση του Καραχάλιου στη μεσαία γραμμή θα την πάρει ο Λιάσος, ενώ παίζεται ποιος από τους Μπάλαν και Λεό θα είναι ο αντικαταστάτης του Κόντε.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Τζίνο, Ριένστρα, Τζίμας, Παμλίδης, Λεό (Μπάλαν).

Ο Κατοίκος διαιτητής 

Ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τον σημερινό αγώνα του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Βοηθοί του Κατοίκου θα είναι ο Δημήτρης Βεργέτης από την Αργολίδα και ο Γιώργος Χριστακόγλου από την Χαλκιδική.

Τέταρτος θα είναι ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική. Στο VAR θα βρίσκεται ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα και AVAR θα είναι ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου από την Αρκαδία. Τέλος παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χρήστος Δαγκλής από τη Μακεδονία.