Η ΑΕΚ «κλέβει» από τον Ολυμπιακό τον Στ. Πήλιο του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PHLIOS

• Παίκτης της ΑΕΚ και όχι του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται πλέον ο Σταύρος Πήλιος καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την «Ένωση» και ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε τα χρήματα της προκαταβολής στην ομάδα του Πειραιά.  Πέρυσι το καλοκαίρι ο Σταύρος Πήλιος επέστρεψε στα Γιάννινα μετά από ένα χρόνο δανεισμού και το πετυχημένο πέρασμα του από τον Ηρακλή. Ο 23χρονος Γιαννιώτης αριστερός οπισθοφύλακας μέτρησε 30 συμμετοχές συνολικά στο πρωτάθλημα της Super League και το Κύπελλο Ελλάδας, στις οποίες πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ.

Στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν ο Πήλιος λογίζονταν από τον Θανάση Στάικο ως τρίτο αριστερό μπακ πίσω από τον Κιάκο και τον Ποζνάνσκι. Οι συνεχείς τραυματισμοί του Κιάκου και η ανεπάρκεια του Γερμανοπολωνού έδωσαν τη «χρυσή» ευκαιρία στο νεαρό Γιαννιωτόπουλο.  

Οι μεταγραφικές «σειρήνες»

Το πρώτο παιχνίδι που ο Πήλιος πήρε φανέλα βασικού ήταν η ήττα-αποκλεισμός από την ΑΕΚ με 2-0 στις 20 Οκτωβρίου 2022 στην OPAP Arena για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα έπαιξε βασικός στην ισοπαλία 2-2 με ανατροπή επί του Ιωνικού στη Νίκαια για το πρωτάθλημα.

Μετά τη διακοπή για τους αγώνες του Μουντιάλ ο Πήλιος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και δικαίως έγινε βασικός και αναντικατάστατος από τον Θανάση Στάικο. Γκολ δεν έβαλε, ωστόσο μοίρασε δύο πολύ σημαντικές ασίστ. Η πρώτη στον Παμλίδη στο 2-2 με τον Ολυμπιακό και η δεύτερη στον Ριένστρα στη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες». Όπως ήταν λογικό, το νεαρό της ηλικίας, αλλά και οι καλές του εμφανίσεις αποτέλεσαν κίνητρο για αρκετές ομάδες να ασχοληθούν μαζί του και να προσεγγίσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το συμβόλαιο του Πήλιου με τον ΠΑΣ Γιάννινα λήγει τον Δεκέμβριο του 2023 και έτσι η διοίκηση της γιαννιώτικης ομάδας δεν ήθελε να τον χάσει ως ελεύθερο δίχως να κερδίσει τα ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα.

Από τον Ολυμπιακό στην... ΑΕΚ

Στα τέλη Μαρτίου ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έκανε πρώτη την επίσημη κίνηση για την απόκτηση του Σταύρου Πήλιου. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 150.000 ευρώ για την αγορά του νεαρού Γιαννιώτη, προκειμένου να τον πάρουν στον Πειραιά το προσεχές καλοκαίρι. Εδώ και μερικές ημέρες η ΑΕΚ αποφάσισε να μπει «σφήνα» για την αγορά του Σταύρου Πήλιου και κατέθεσε επίσημη προσφορά για τον Γιαννιώτη αριστερό μπακ, η οποία ήταν καλύτερη από του Ολυμπιακού. Μάλιστα, σε επίπεδο διοικήσεων επήλθε συμφωνία μεταξύ ΠΑΣ και ΑΕΚ, με αποτέλεσμα η γιαννιώτικη ομάδα να επιστρέψει την προκαταβολή των 150.000 ευρώ που είχε πάρει από τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα» καθώς θεωρεί ότι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες και θα του δοθεί κάποια στιγμή αγωνιστικός χρόνο συμμετοχής και δεν θα δοθεί δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα.

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι κρίσιμες στο θέμα του Πήλιου και τη μεταγραφή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην ΑΕΚ, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον έχει απορριφθεί το ενδεχόμενου του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή της προκαταβολής.

Μαζί με τον Σταύρο και ο αδερφός του

Εκτός από τον Σταύρο Πήλιο η ΑΕΚ ετοιμάζεται να κάνει δικό της και τον αδερφό του, τον Αλέξη Πήλιο που αγωνίζονταν στην Κ 19 του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 20χρονος πλέον Αλέξης Πήλιος αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας και έκανε αρκετά καλή σεζόν με την Κ 19 του ΠΑΣ στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Μέτρησε συνολικά 23 συμμετοχές και πέτυχε και 1 γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Με δεδομένο ότι ξεπέρασε πλέον το ηλικιακό όριο ο Αλέξης Πήλιος έπρεπε να γίνει επαγγελματίας στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ίδιος όμως προτιμάει να αγωνιστεί στην ΑΕΚ Β’ και το πρωτάθλημα της Super League 2. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι κι αυτός κοντά σε συμφωνία με τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ και ήδη έχει αποχαιρετήσει συμπαίκτες και φίλους του στα Γιάννινα.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του Αλέξη Πήλιου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να λάβει χρηματικό ποσό ως τροφεία από όποια ομάδα κι αν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, ως είθισται σε όλες τις περιπτώσεις παικτών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομών 

Στην Ελπίδων ο Αλέξανδρος Λώλης

Στις προπονήσεις της Εθνικής Ελπίδων για το διάστημα από 29 Μαΐου έως 3 Ιουνίου κλήθηκε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Παπαδόπουλο ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα Αλέξανδρος Λώλης. Η εθνική ομάδα των Ελπίδων ξεκινάει την προετοιμασία της ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025 τον Σεπτέμβριο και ο 20χρονος μεσοεπιθετικός από την Ηγουμενίτσα θα είναι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και αυτή τη φορά, όπως και αρκετές φορές στο παρελθόν καθώς βρίσκεται σταθερά στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού.