Χωρίς άγχος η προετοιμασία του ΠΑΣ για το φινάλε του πρωταθλήματος

on .

PAS PROPONHSH 9 5 23

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό που τους έδωσε τη Δευτέρα ο Θανάσης Στάικος και ξεκίνησε η προετοιμασία για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν 2022-23 με αντίπαλο τον υποβιβασμένο Λεβαδειακό εκτός έδρας το προσεχές Σάββατο (13/05, 20:00) για την 7η και τελευταία αγωνιστική των Play Out της Super League.

Η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 έφερε και τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής και το κλίμα στις τάξεις της ομάδας, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι πανηγυρικό και η ψυχολογία είναι στα ύψη. Με 33 βαθμούς ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισε την παραμονή και πλέον χρειάζεται μόλις έναν βαθμό ή συνδυασμό αποτελεσμάτων για να τερματίσει και στην 9η θέση πάνω από Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.

Απαλλαγμένοι από το άγχος της παραμονής και την πίεση των αποτελεσμάτων οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα προπονήθηκαν χτες το πρωί στο «Ζωσιμάδες» και ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα με τους Βοιωτούς. Ο Θανάσης Στάικος στο ματς με τον Λεβαδειακό θα κάνει κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής και παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά.

Στόχος του ΠΑΣ είναι και σε αυτό το παιχνίδι η νίκη μιας και ο Λεβαδειακός έχει υποβιβαστεί μαθηματικά μετά την ισοπαλία που έφερε στη Λαμία, ενώ θέλουν να κλείσουν τη δύσκολη χρονιά με θετικό πρόσημο. 

 Χωρίς Τσιντώτα και Παντελάκη

Απών σίγουρα θα είναι ο τερματοφύλακας Τσιντώτας, ο οποίος έχει υποστεί θλάση στον προσαγωγό και δεν αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις μέχρι το φινάλε της σεζόν την ερχόμενη εβδομάδα. Από τον αγώνα στη Λιβαδειά θα απουσιάσει και ο Παντελάκης. Ο Χανιώτης κεντρικός αμυντικός αποκόμισε ένα αιμάτωμα στο παιχνίδι στον περασμένο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και δεν υπάρχει λόγος για το τεχνικό επιτελείο να ρισκάρουν τη συμμετοχή του. Τη θέση του Παντελάκη στα στόπερ διεκδικούν ένας  εκ των Μπακαδήμα και Μπορταγκαράι.

Αλλαγές όμως θα υπάρχουν και σε άλλες θέσεις πέρα από τα στόπερ. Θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει και ο αρχηγός Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός μπήκε ως αλλαγή κόντρα στον Αστέρα και ήταν δραστήριος, χρειάζεται όμως ακόμα χρόνο προσαρμογής μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Ο Θανάσης Στάικος θα πάρει σίγουρα στην αποστολή και κάποιους νεαρούς που έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και ενδεχομένως να τους δώσει και χρόνο συμμετοχής.

Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ομαδική επιθετική τακτική αρχικά σε απλή μορφή και στη συνέχεια παιχνίδια 9 εναντίον 9 με τρεις ομάδες και δύο τερματοφύλακες. Χαμόγελα και όρεξη από όλους τους ποδοσφαιριστές, ενώ στο τελευταίο κομμάτι οι παίκτες δούλεψαν πάνω στις εκτελέσεις στατικών φάσεων. 

Φινάλε στις 16 Μαΐου

Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στις 11:00 στο ΠΕΑΚΙ και μετά το τέλος της ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και φροντιστές θα κάνουν barbeque με ψήσιμο κρεάτων έξω από τα αποδυτήρια. Ακόμα ένα δείγμα του καλού κλίματος και της ανεβασμένης ψυχολογίας στις τάξεις και το εσωτερικό της ομάδας.

Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στο «Ζωσιμάδες», ενώ την Παρασκευή πιθανότατα στο ΠΕΑΚΙ. Μετά το τελευταίο ματς με τον Λεβαδειακό οι προπονήσεις θα συνεχιστούν για δύο μέρες 15 και 16 Μαΐου και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ θα πάρουν τα προγράμματα τους από τον Γιάννη Ντουρουντό και θα αναχωρήσουν για τις διακοπές τους.