Σφραγίζει την παραμονή μπροστά στον κόσμο του

on .

PAS GIANNINA ASTERAS TRIPOLHS SHMATA

Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται σήμερα το απόγευμα (06/05, 20:00) τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες» και θέλει να γιορτάσει με νίκη μπροστά στους Γιαννιώτες φιλάθλους την παραμονή στην κατηγορία καθώς ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά. 

Μπορεί το κλίμα στις τάξεις της ομάδας και των φιλάθλων να είναι πανηγυρικό μετά το σπουδαίο διπλό στη Νίκαια που έφερε τον ΠΑΣ Γιάννινα μια ανάσα από την παραμονή και στους 30 βαθμούς, ωστόσο ο Θανάσης Στάικος παραμένει προσγειωμένος και μετρημένος. Ο 43χρονος προπονητής ζήτησε μίλησε στους παίκτες του και ζήτησε τη μέγιστη προσοχή προκειμένου ο ΠΑΣ να καθαρίσει την υπόθεση παραμονή και να πάει χωρίς άγχος την τελευταία αγωνιστική στη Λιβαδειά.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣ γνωρίζουν ότι βολεύει και η ισοπαλία, ωστόσο είναι ευρέως γνωστό ότι ομάδα που πάει για δύο αποτελέσματα, συνήθως χάνει. Γι’ αυτό και το πλάνο των Γιαννιωτών είναι να κυνηγήσουν μόνο τη νίκη προκειμένου να πλασαριστούν όσο το δυνατόν ψηλότερα βαθμολογικά, αλλά και να δώσουν χαρά στον κόσμο της ομάδας που φέτος πέρασε μεγάλα διαστήματα άγχους και στεναχώριας.

Επιστροφή Καραχάλιου στην αποστολή

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα κύλησε ομαλά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με εξαίρεση την προπόνηση της Τετάρτης που έγινε σε κλειστό γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Τόσο την Πέμπτη όσο και χτες Παρασκευή το απόγευμα (17:00) η προπόνηση έγινε στο Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες».

Τα ευχάριστα νέα για τον Θανάση Στάικο αφορούν τον Ζήση Καραχάλιο. Ο έμπειρος Καρδιτσιώτης χαφ μπήκε από την αρχή της εβδομάδας στις προπονήσεις, αρχικά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και στη συνέχεια σε φουλ ένταση και είναι στην αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση με τους Αρκάδες. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ξεκινήσει βασικός, ωστόσο θα αγωνιστεί σε κάποιο σημείο και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης ο Θανάσης Στάικος ανακοίνωσε την 22μελή αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει Αστέρα Τρίπολης. Για πρώτη φορά μετά από 2,5 μήνες σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Ζήση Καραχάλιου.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Σούλης, Αθανασίου, Εραμούσπε, Σόρια, Μπορταγκαράι, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Ράντου, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο, Λιάσος, Τζίμας, Νίνης, Ριένστρα, Λώλης, Μορέιρα, Μπάλαν, Ροσέρο, Σταματελόπουλος, Παμλίδης και Κόντε.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Τσιντώτας, αλλά και ο μακροχρόνια απόντας Κιάκος, ενώ για λόγους τακτικής εκτός έμειναν οι Λεό, Τσάβος, Μπιλμπάο, Φαφανά, Μουστάκας, Κύρκος, Λώλης Ν., Τσίρης και Βρακάς.

Τα πλάνα του Στάικου

Ο Θανάσης Στάικος είναι αναγκασμένος λόγω της απουσίας του Τσιντώτα να προχωρήσει σε αλλαγή κάτω από την εστία, ωστόσο δεν θα περιοριστεί μόνο εκεί καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Κόντε στην επίθεση αντί του Μπάλαν. Στις υπόλοιπες θέσεις ο Ριένστρα διεκδικεί θέση βασικού στα χαφ, αν και το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί εκεί ο Λιάσος.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τζίνο, Λιάσος (Ριένστρα), Τζίμας, Μορέιρα, Παμλίδης, Κόντε. 

Διαιτητής ο Γκάμαρης

Ο 40χρ0νος Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες».

Βοηθοί του Γκάμαρη θα είναι οι Άγγελος Κολιάκος από την Αθήνα και Δημήτριος Παγουρτζής από τον Πειραιά, ενώ τέταρτος θα είναι ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την Κοζάνη. Στο VAR θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα και AVAR του ο Δημήτριος Σαμοΐλης από την Αθήνα. Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Γεώργιος Λιαχούδης από τη Μακεδονία.

Γονιός και παιδί με 10 ευρώ

Την ευκαιρία να πάρουν το παιδί τους στο γήπεδο και να πανηγυρίσουν μαζί την παραμονή του ΠΑΣ στην κατηγορία θα έχουν σήμερα οι Γιαννιώτες φίλαθλοι. Όπως στους αγώνες με τον  ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό έτσι και σε αυτό το παιχνίδι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε γενική είσοδο 10 ευρώ, δίνοντας παράλληλα κίνητρο στους γονείς να φέρουν στο γήπεδο τα παιδιά τους και να πληρώσουν μαζί συνολικά 10 ευρώ, δηλαδή 5 +5 ευρώ στις θύρες 3,4,6 και 9.

Τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» θα ανοίξουν από τις 12:00 και μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα στις 20:00. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν αναμένεται να δώσουν το «παρών» αρκετοί Γιαννιώτες φίλαθλοι προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα του Στάικου και να σφραγιστεί η παραμονή στην κατηγορία.

Χωρίς Τσιφτσή στα Γιάννινα ο Αστέρας

Στα Γιάννενα βρίσκεται από χτες το απόγευμα ο Αστέρας Τρίπολης που ολοκλήρωσε το μεσημέρι την προετοιμασία του ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ στο «Ζωσιμάδες». 

Μετά το τέλος της προπόνησης ο προπονητής Γιάννης Δουβίκας που αντικατέστησε τον Άκη Μάντζιο ανακοίνωσε την 22μελή αποστολή που ταξίδεψε οδικώς στην Ήπειρο.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι:  Παπαδόπουλος, Σγουρής, Γραμματικάκης, Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες, Ρούμπεν Γκαρθία, Τασουλής, Προύντζος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Σανταφέ, Αλάγκμπε, Τίλικα, Μπαρτόλο, Σίτο, Κρέσπι, Καπίγια, Μπερτόγλιο, Ζουγλής, Κωστέας, Μπαράλες

Εκτός αποστολής έμεινε ο Τσιφτής που έχει ίωση και οι Καρμόνα, Τζουκάνοβιτς και Γκαρντάφσκι.