Το «χρυσό» βαθμό της παραμονής κυνηγά το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

IONIKOS PAS 2 5 23

• Με την ψυχολογία στα… ύψη μετά τη νίκη του Σαββάτου στη Νίκαια επί του Ιωνικού με 0-1, ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα του Σαββάτου στο «Ζωσιμάδες» με τον Αστέρα Τρίπολης. Παρόλο την γενική… ευφορία που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα μιας και κατά 99% επετεύχθη εν τέλει ο στόχος της παραμονής, υπάρχουν ακόμα δυο παιχνίδια και άπαντες πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Με νίκη ή ακόμα και με ισοπαλία στον προσεχή αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παραμείνει στη Super League και την επόμενη χρονιά, ενώ στην ίδια μοίρα είναι και ο Αστέρας Τρίπολης μιας και με ισοπαλία εξασφαλίζει και ο ίδιος την παραμονή. 

Στα ευχάριστα νέα της χθεσινής προπόνησης είναι αναμφισβήτητα η επιστροφή του Καραχάλιου στις ομαδικές προπονήσεις. Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι ο Θανάσης Στάικος θα τον πάρει στην αποστολή του σαββατιάτικου ματς μιας και ο Καραχάλιος προέρχεται από αγωνιστική απραξία 2 μηνών και η οποιαδήποτε υποτροπή θα έφερνε τον ποδοσφαιριστή αρκετά πίσω. Για λόγους αποφόρτισης δεν συμμετείχε στο δίτερμα ο Παντελάκης, αλλά και ο Σούλης που είχε ένα αιμάτωμα και θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή, απόντος και του μεγάλου άτυχου της Νίκαιας Τσιντώτα για τον οποίο έχει τελειώσει πρόωρα η αγωνιστική χρονιά, μετά την θλάση που υπέστη στον προσαγωγό στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου.

Νίκη-μισή παραμονή

Το πιο σημαντικό και αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πέρασε νικηφόρα από τη Νίκαια επικρατώντας με 0-1 του Ιωνικού χάρη στο πρώτο γκολ του Μορέιρα και με 30 βαθμούς βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στην Super League και της επόμενης σεζόν. Στο πιο κρίσιμο σημείο των Play Out ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε ψυχή και τσαγανό. Μετά την ανατροπή επί του Παναιτωλικού οι Γιαννιώτες πέρασαν νικηφόρα και από το γήπεδο της Νεάπολης ρίχνοντας στο... καναβάτσο τους Νικαιώτες. Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία, τον ΠΑΣ όμως να χάνει μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 38’ με τον Παμλίδη, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη. Ο Ιωνικός απάντησε στην ευκαιρία του ΠΑΣ, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε με διπλή προσπάθεια σουτ του Σεμπά στο 42’. 

Θλάση ο Τσιντώτας…

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά σε παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος, η γκίνια των τραυματισμών χτύπησε τον ΠΑΣ και μάλιστα στο πιο κρίσιμο παιχνίδι για την παραμονή. Ο Τσιντώτας παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε κανονικά στην επανάληψη δεν κατάφερε τελικά να συνεχίσει με πρόβλημα στον προσαγωγό. Στο 49’ ο άτυχος τερματοφύλακας του ΠΑΣ αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Αθανασίου. Η διάγνωση για τον Κατερινιώτη πορτιέρο είναι θλάση στον προσαγωγό, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν με Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό. 

«Χρυσό» γκολ Μορέιρα

Η γιαννιώτικη ομάδα πάγωσε την έδρα του Ιωνικού και πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 64’ με τον Μορέιρα. Μετά από τακουνάκι του Τζίμα προς τον Πήλιο στα αριστερά, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε δύσκολα και έδιωξε την μπάλα προς τα πλάγια δεξιά. Ωστόσο εκεί καραδοκούσε ο Μορέιρα και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν το  πρώτο γκολ του Μορέιρα που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο του ΠΑΣ. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Μορέιρα, λίγο έλειψε ο ΠΑΣ να πετύχει κι άλλο γκολ με τον Τζίμα. Στο 65’ ο Λιάσος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και την έδωσε στον Τζίμα, εκείνος με σλάλομ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Έχοντας το μομέντουμ με το μέρος του, ο ΠΑΣ βρήκε τον τρόπο και βρήκε ξανά δίχτυα στο 84’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Μορέιρα βγήκε από αριστερά μόνος τετ α τετ μετά από κεφαλιά του Παμλίδη με τον Χουτεσιώτη, πάσαρε παράλληλα προς τον Τζίμα που στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε εύστοχα αλλά ο διαιτητής Φωτιάς καταλόγισε off side μετά από υπόδειξη του βοηθού του και το VAR. Ο Ιωνικός που άσκησε πίεση στη συνέχεια, αλλά ο ΠΑΣ ανταποκρίθηκε εξαιρετικά είχε δοκάρι στο 86’. Σε σέντρα σουτ του Ρομαό από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πήγε στο εξωτερικό μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Αθανασίου και έφυγε από την άλλη πλευρά. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά βρήκε ποδοσφαιριστές και πάγκο να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την εξασφάλιση ουσιαστικά της παραμονής στην κατηγορία. Οι Γιαννιώτες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ιωνικό και πήραν δύο σερί νίκες, σε μια συνολικά κακή χρονιά, με κακό σχεδιασμό και πολλά προβλήματα. Η νίκη χρυσάφι στη Νίκαια επιτεύχθηκε για πρώτη φορά από τον ΠΑΣ σε σύνολο 18 αναμετρήσεων σε επίπεδο Α’ και Β’ Εθνικής.

Διαιτησία: Φωτιάς (Μπουξμπάουμ - Βεργέτης).

Ιωνικός (Μ. Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Γούλερι (59’ Ελευθεριάδης), Μασάς (71’ Λοβέρα), Μάντζης, Σεμπά (76’ Μάνος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Τσιντώτας (49’ λ.τρ Αθανασίου), Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Τζίνο, Τζίμας, Μορέιρα (88’ Ροσέρο), Παμλίδης, Μπάλαν (99’ Κόντε).