Μέσα ο Ριένστρα, έξω ο Καραχάλιος με Ιωνικό!

on .

PAS PROPONHSH 25 4 23

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό που τους έδωσε τη Δευτέρα ο Θανάσης Στάικος και με τη συμμετοχή του Ολλανδού Ριένστρα στο πρόγραμμα προπόνησης ξεκίνησε η προετοιμασία για τον επόμενο «τελικό παραμονής» που είναι το προσεχές Σάββατο (29/4-19:15) με αντίπαλο τον Ιωνικό στη Νίκαια για την 5η αγωνιστική των Play Out της Super League. 

Η μεγάλη νίκη, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, επί του Παναιτωλικού με 3-2 έδωσε βαθιά ανάσα στην ομάδα της Ηπείρου ενόψει των τριών κρίσιμων αγώνων που θα κρίνουν την παραμονή στην κατηγορία. Με τη βοήθεια του κόσμου του και τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την ανατροπή στο τελευταίο ημίωρο και πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά από 105 ημέρες. Με τη νίκη-τρίποντο κόντρα στους Αγρινιώτες ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στους 27 βαθμούς και βρίσκεται στην 11η θέση  πάνω από Λαμία (26), Ιωνικό (25) και Λεβαδειακό (23). Ο αγώνας στο γήπεδο του Ιωνικού είναι μισή κατηγορία τόσο για τον ΠΑΣ όσο και για τον Ιωνικό, ο οποίος έχει ήδη φροντίσει να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα. Οι ιδιοκτήτες της ομάδας της Νίκαιας με ανάρτηση τους στα social media απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να δημιουργήσει μια κολασμένη ατμόσφαιρα και να δείξει στον αντίπαλο το ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο της Νεάπολης 

Με Ριένστρα η προπόνηση

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη με ανατροπή επί του Παναιτωλικού, που ήταν η πρώτη στα play out. Ο ΠΑΣ πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την παραμονή και θα ταξιδέψει στον Πειραιά και συγκεκριμένα τη Νίκαια με στόχο το διπλό για να καθαρίσει την υπόθεση της παραμονής.

Ο Θανάσης Στάικος είδε χτες τον Ολλανδό μέσο Ντααν Ριένστρα να συμμετέχει στην προπόνηση βγάζοντας χωρίς ενοχλήσεις το πρόγραμμα και έτσι υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Ιωνικό. Εκτός αναμένεται να είναι και σε αυτό το παιχνίδι ο Καραχάλιος ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και το τελευταίο με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία. 

Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ομαδική αμυντική τακτική, στην αρχή σε παθητική μορφή και μετά έγιναν παιχνίδια μικρού χώρου και στο τέλος εσωτερικό διπλό 11 εναντίον 11. Οι Παντελάκης και Σόρια ακολούθησαν προληπτικά για λόγους αποφόρτισης ένα μόνο μέρος του προγράμματος και συγκεκριμένα εκείνο που περιελάμβανε την αμυντική τακτική. Αμφότεροι προέρχονται από τραυματισμούς και επέστρεψαν κόντρα στον Παναιτωλικό, ωστόσο το τεχνικό επιτελείο δεν θέλει να τους επιβαρύνει άμεσα προκειμένου να αποφευχθεί κάποια υποτροπή στους τραυματισμούς τους.

Η επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση είναι για σήμερα στις 11 στο ΠΕΑΚΙ ενώ την Πέμπτη η ομάδα θα προπονηθεί στο «Ζωσιμάδες».

Βγήκε από τη ΜΕΘ ο 30χρονος οπαδός 

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η υγεία του 30χρονου Δημήτρη Ζαβαλιάνη, του οπαδού του ΠΑΣ Γιάννινα που τραυματίστηκε σοβαρά στην δολοφονική ενέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού. 

Ο 30χρονος βγήκε χτες από την εντατική και μεταφέρθηκε σε απλή κλίνη της νευροχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο νεαρός Δημήτρης είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά τα βάναυσα χτυπήματα που είχε δεχτεί στο κεφάλι, έκανε χειρουργεία, ενώ από το περασμένο Σάββατο είχε βγει από την καταστολή, μιας και είχε ανταποκριθεί στα εξωτερικά ερεθίσματα. Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα, τόσο το ποδοσφαιρικό τμήμα όσο και οι συνοπαδοί του, με πανό, μηνύματα και δηλώσεις πριν και μετά το ματς με τον Παναιτωλικό του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση, ενώ οι ποδοσφαιριστές του αφιέρωσαν και το πρώτο γκολ, αλλά και συνολικά για τη νίκη. 

Φυσικά ο αγώνας για τον Δημήτρη και την οικογένειά του δεν σταματάει εδώ. Μπορεί οι γιατροί να κατάφεραν να τον σώσουν και να κέρδισαν τη μάχη της ζωής, ωστόσο τώρα ξεκινάει ο αγώνας της αποκατάστασης για την κινητικότητα του 30χρονου οπαδού και θα χρειαστούν αρκετές φυσιοθεραπείες και προγράμματα σε κέντρα αποκατάστασης.