Οι εξαφανίσεις των παιδιών η επόμενη κοινή δράση

on .

PAPAGEORGIOY XAMOGELO TOY PAIDIOY

• Τη συνέχιση της συνεργασίας που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του «Χαμόγελου του Παιδιού», επιβεβαίωσαν χθες, μέσω της υπογραφής συμφώνου- ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Με την επικύρωση αυτή ολοκληρώθηκε το πενθήμερο δράσεων που έγινε και αφορούσε σε προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις παιδιών.

 Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος εξήρε τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη συνεργειών ενώ έκανε ειδική μνεία στην εθελοντική συμμετοχή των γιατρών. Ο κ. Γιαννόπουλος, έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει εκπαίδευση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας για το θέμα των εξαφανίσεων. Από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το προσωπικό του «Χαμόγελου του Παιδιού», τονίζοντας ότι σε βάθος χρόνου θα εξειδικευτούν οι δράσεις με βασικό γνώμονα την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

 Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Χαμόγελο του Παιδιού η επόμενη δράση που θα υλοποιηθεί θα αφορά στην εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας σε θέματα εξαφανίσεων.

Τις ημέρες που λειτούργησαν οι Κινητές Μονάδες εξετάστηκαν εκατοντάδες παιδιά στα οποία προσφέρθηκαν νερά και μικρά γεύματα, προσφορά από τις επιχειρήσεις «Κωστηλάτα» και «Καρβούνης» τις οποίες ευχαριστεί ο Δήμος Ιωαννιτών. 

Στην ολοκλήρωση της δράσης που έγινε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκος Κατσακιώρης, η Γενική Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βασιλική Πασιά, εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, η εντεταλμένη σύμβουλος Γιάννα Μαμακή, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος κα άλλοι.