Δύσκολη η αποστολή του ΠΑΣ στη Θεσσαλονίκη

on .

ARHS PAS SHMATA

Η τελευταία στροφή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Κυριακή (12/3-19:00) με τον ΠΑΣ Γιάννινα να αντιμετωπίζει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη έχοντας μία ντουζίνα απουσίες.

Η γιαννιώτικη ομάδα έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο οποίο καλείται ο Θανάσης Στάικος να διαχειριστεί τις απουσίες παρατάσσοντας ένα ανταγωνιστικό σχήμα που θα προσπαθήσει να πάρει μεν ένα θετικό αποτέλεσμα και αν δεν μπορέσει να το καταφέρει αυτό τουλάχιστον να μη διασυρθεί μιας και ο Άρης έρχεται από την ήττα στη Λαμία και θα θέλει στην έδρα του να πετύχει όσα πιο πολλά γκολ μπορεί για να ικανοποιήσει τους φιλάθλους του.

Στη χθεσινή προπόνηση ο Στάικος είδε τον Εραμούσπε να αποχωρεί στο τελευταίο κομμάτι της και θα περιμένει σήμερα να δει αν ο Αργεντίνος θα μπορέσει να βγάλει την πρωινή προπόνηση ώστε να είναι στην αποστολή. Αν ο Εραμούσπε αγωνιστεί στο ματς της Κυριακής θα πρέπει να προσέξει διότι είναι στο όριο καρτών (έχει 7) και αυτό σημαίνει ότι αν δεχθεί κίτρινη κάρτα θα απουσιάσει στα δύο πρώτα παιχνίδια στα play out. Το ίδιο ισχύει και για τον Σόρια μόνο που αυτός θα απουσιάσει σε ένα παιχνίδι.

Ο 43χρονος προπονητής του ΠΑΣ δεν θα έχει στη διάθεση του για τον αγώνα με τους «κίτρινους» τους τραυματίες Καραχάλιο, Παντελάκη, Παμλίδη, Νίνη, Κιάκο, Κόντε και τους τιμωρημένους Τζίνο και Πήλιο.

Όσον αφορά τον Ροσέρο θα αποφασιστεί σήμερα αν θα είναι στην αποστολή.

Τα πλάνα του Στάικου

Με αλλαγές θα είναι η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Θανάσης Στάικος στο αυριανό παιχνίδι ο οποίος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ροντρίγκο Εραμούσπε και σε περίπτωση που δεν μπορέσει να αγωνιστεί τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Μπορταγκαράι.

Από εκεί και πέρα την θέση του Πήλιου θα πάρει ο Ράντου που θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, ενώ για τη θέση του Τζίνο διεκδικούν οι Λιάσος και Μπιλμπάο.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι Τσιντώτας, Σόρια, Ράντου, Μπακαδήμας, Εραμούσπε (Μπορταγκαράι), Λιάσος, Μπιλμπάο, Ριένστρα, Τζίμας (Λώλης), Μορέιρα, Μπάλαν (Σταματελόπουλος).

Ο Κατοίκος «άρχοντας» του αγώνα

Ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αυριανή (12/3-19:00) αναμέτρηση Άρης-ΠΑΣ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Βοηθοί του θα είναι ο Βασίλειος Μωυσιάδης από τα Γρεβενά και ο Αχιλλέας Νίκζας από τη Λάρισα ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Γεώργιος Τακίδης από το Κιλκίς.

Στο VAR θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης από τα Χανίά, με AVAR τον Βασίλειο Νικολακάκη από το Λασίθι.

Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Σταύρος Μάνταλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ).

Υπερτερεί στην προϊστορία ο Άρης

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από την θριαμβευτική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στις 20 Νοεμβρίου 2021 στο πλαίσιο της κανονικής διάρκειας της περασμένης σεζόν με το άκρως εντυπωσιακό σκορ 0-5 χάρη στα γκολ των Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου, Περέα, Εραμούσπε και Μορέιρα.

Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αναμετρηθεί στο Βικελίδης 23 φορές. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης μετρούν 14 νίκες, 7 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ δυο φορές ο ΠΑΣ έφυγε νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πέραν της θριαμβευτικής νίκης τον Νοέμβριο του 2021 , η γιαννιώτικη ομάδα έχει φύγει νικήτρια και στις 17 Νοεμβρίου 2012 με σκορ 1-2 χάρη στο γκολ του Ίλιτς, το αυτογκόλ του Ψυχογιού, ενώ ο Άρης μείωσε με τον Γιαννιώτα.

Η πιο βαριά ήταν που υπέστη ο ΠΑΣ στο γήπεδο των «κίτρινων» ήταν στις 14 Μαρτίου 1976 με σκορ 4-0. Να σημειωθεί ότι από τις εφτά ισοπαλίες η τελευταία ήταν στις 3 Απριλίου 2022 όπου οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0 για την 3η αγωνιστική των play off της Super League.